Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 10:53 8 772

Детски есенни и зимни обувки - вижте как да изберете правилния модел

Как педиатрите са формулирали съветите си за избора на детски ботуши и обувки

Детски есенни и зимни обувки - вижте как да изберете правилния модел - 1

Кое избирате по-лесно за своето дете - зимните или летните обувки? Ако това е лесен въпрос за родителите, нека вдигнем нивото и поговорим за сезони като есен и пролет. "Междинните" модели трябва да са достатъчно леки и проветриви, като в същото време да изолират от студ и влага. Критериите за перфектната детска обувка са високи и не всяко предложение на пазара може да ги покрие. Тогава? Тогава е добре да послушате съветите на специалистите в избора на най- добрия модел.
Как да изберем перфектните детски обувки?

Знаете старата максима, че децата износват един чифт обувки най-много за сезон, нали? В огромен процент от случаите това е точно така. Затова по-прагматичните от нас вече се замислят за зимата и най-подходящите модели. Училището предполага целодневното носене на боти или ботуши. Ако не изберем комфорни и удобни обувки, рискуваме детето да се чувства дискомфортно и дори да получи схващания или изтръпване. Разбира се, защитата от студ и влага е задължително условие. Вижте обаче как педиатрите са формулирали съветите си за избора на детски ботуши и обувки.

1.Търсете по-леките модели

Може да са пълни с енергия, но все пак децата нямат здрава костна система, както и все още развиват мускулите си. Ако по време на игра върху обувката се натрупа сняг, теглото ѝ става много голямо и затруднява движението, като са възможни дори контузии.

Тежките зимни обувки могат да се превърнат в истинско мъчение, затова се насочете към модели, които са по- леки. Има класически начин да разберете до каква тежест са готови да носят децата. Обуйте по-тежки чифтове и наблюдавайте как ходят малчуганите. Видите ли затруднение, изберете друг вариант.

2.Проверете внимателно изолацията

Хидроизолацията е основен фактор за избор на детска обувка за студените месеци. Краката са сред телесните части, които най-бързо губят топлина. Съприкосновението със сняг или ледена вода може да доведе до изстиване на стъпалото за броени минути. Затова проверете от каква материя е изработена горната част на обувките. Съвременните дишащи и изолационни материи позволяват да сте спокойни за игрите в снега часовете наред. Някои от топ моделите са с определен топлинен индекс. Ако обувките са с индекс -30С, можете да сте сигурни, че пред вас е изключително първокласен продукт. Колкото до запазването на вътрешната топлина, тук от значение е стелката. Избирайте вълнен модел с подвижна стелка. Хастарът на обувките може да е от вълна или полиестер, като първата материя пази топлината, а вторият материл има свойството да контролира влагата и съответно изпотяването вътре в обувката. Завършваме с гумените подметки, които не се пързалят в леда и изолират достатъчно от външните негативни влияния.

3.Защо казваме винаги, че размерът е от значение

Сред много от нас все още битува схващането, че зимни детски ботуши се купуват с номер по-големи, за да може детето да ги обува с дебели чорапи. Разбира се, важно е кракът да се чувсва удобно и да не е притиснат от тесните обувки. Но също толкова ключово е да не позволявате пързаляне, особено ако кракът се изпоти. Стабилността на хлъзгавите повърхности е гарация за избягване на падания.

Различават ли се есенните от зимните детски обувки?

Основната разлика между моделите за двата сезона е в подплатата и изолацията. Есенните предложения са без допълнителен слой за запзване на топлината. Но разнообраието и в двете категории е огромно на https://obuvki.bg/c/det-ski/momcheta/botushi-i-drugi Можете да поръчате само с няколко клика.