Last news in Fakti

31 Декември, 2022 22:30 4 186 10

Как да запазите любовта си, ако често се карате?

  • любов-
  • караница-
  • скандали-
  • полезни съвети

Щом сте заедно и реагирате толкова остро един на друг, значи ви свързват достатъчно силни чувства

Как да запазите любовта си, ако често се карате?   - 1
Снимка: Shutterstock

Има двойки, при които постоянните кавги и скандали сякаш са неизбежни. Каква е тази странна зависимост, в която хората хем не могат един без друг, хем не могат да се понасят? И двамата усещат как се натрупва умората от разприте, и двамата искат приятно общуване без повишаване на глас, и двамата се замислят „Как ще я караме нататък?“, „Имаме ли бъдеще?“, „Ако имаме деца, пак ли ще е така?“. Кавгите продължават въпреки сладките сдобрявания, въпреки горещите обещания, че това няма да се повтаря повече, въпреки съвместните планове за бъдещето. На всички им е ясно, че трябва да се направи нещо. Но какво? Преди всичко нека добавим голяма лъжица мед в тази каца с катран – при такива темпераментни хора бурните страсти не се изразяват само в караници. Най-вероятно и в спалнята не скучаете. Още една доза мед – щом сте заедно и реагирате толкова остро един на друг, значи ви свързват достатъчно силни чувства. В противен случай един от двамата вече отдавна да си е събрал багажа и да си е потърсил друга половинка, пише trafficnews.bg. Всичко зависи от вас, трябва само да положите усилия. Съберете цялата си воля и действайте. Как да запазите любовта, ако често се карате?

Усещате, че ви кипва отвътре? Поспрете се мислено и се замислете какво точно е събудило тази буря от емоции у вас? Сигурно ще стигнете до извода, че причината не е в партньора ви, а в странични обстоятелства – например той се е оказал в зоната ви на поражение, когато след дълги опити не сте успели да си направите мечтаната прическа. А щом не е виновен той, може би няма причина да продължавате тази кавга?

След поредната критика по адрес на новите ви обувки отново сте готови да избухнете? Поемете си дъх и спокойно (доколкото можете) кажете: „Сега не съм готова да обсъждам това. Нека го отложим за утре“. Тази пауза ще ви помогне да се вземете в ръце и да не стигнете до скандал с неприятни изказвания от типа „А ти видя ли се изобщо в огледалото, след като се подстрига?!“.

Усещате, че партньорът ви не е в настроение и се опитва да провокира кавга? Не се поддавайте на играта му – говорете със спокоен и уверен тон. Игнорирайте нападките.

Говорете за чувствата си. Не ви харесва обидният му тон? Кажете му го. Уморени сте от работа, а виждате, че и партньорът ви е в лошо настроение? Обяснете му, че сте имали тежък ден и че сега се нуждаете от разбиране и ласка. След това той най-вероятно ще ви заговори с по-приятен тон.

Никога не забравяйте, че не сте нито съперници, нито врагове. Да, понякога водите битка, но винаги сте на една страна. Все пак никой от вас няма да се радва, ако си съсипете връзката.

Щом имате толкова енергия за скандали, може би е по-разумно да я използвате за нещо друго? Запишете се на фитнес, това ще се отрази добре и на здравето ви. Или пробвайте нещо нестандартно – например започнете съвместно производство на декоративни чинии.

Не можете да си намерите общо занимание? Тогава заведете половинката направо в спалнята – там все ще измислите нещо. Отбивайте се в тази стая по-честичко.

Не правете от мухата слон. Фразата „Скъпа, не си права“ лесно може да се превърне в „Ти ме нарече идиотка!“. Отстрани това изглежда комично, но постоянното самонавиване е много вреден навик, тъй като се отразява зле на нервната система. И то не само на вашата. Не зацикляйте на необмислено подхвърлените неприятни думички и не търсете в тях скрит смисъл. Партньорът ви всъщност не го мисли – казал го е, просто за да ви ядоса.

Опитайте се да разберете партньора си. Той може да страда от главоболие, да е уморен, също като вас, или пък просто да е гладен (за мъжете това е изключително негативен фактор). Имайте това предвид и проявявайте съчувствие.

Не се оправдавайте. Да, когато някой ви обвинява за нещо, изглежда логично да започнете да му обяснявате, че не е прав и че не сте толкова лоши. Оглеждали сте пет минути мускулестия красавец в магазина, просто защото е стоял до вас. Но не се учудвайте, ако при такава реакция от ваша страна разговорът винаги отива към по-лошо – посипват се нови обвинения, вие се обърквате и не знаете какво да отговорите, а кавгата набира обороти. По-добре не отричайте. Да, оглеждали сте онзи хубавец. Цели пет минути. Такава е човешката природа – забелязваме привлекателните хора, особено от противоположния пол.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роня

    5 4 Отговор
    Такива връзки са силно свързани мъжът и жената. Те са като ъ "пожар в печката" и наистина хем се карат, хем не могат един без друг.

    Коментиран от #3

  • 2 Ром Бакарди

    3 4 Отговор
    Наближава да са изтарколи и таз гудина. Масата са угъва ут манджи, пиене-ракиа, водки, вискита, вину, ликьори, дижестиви, куктейли, шампанску-кот са сетити. Лапетата наубикалят ракетити дет сми приготвили да гармим на поразия- имами барем петстин ракети дет ша цепят мрака. Майки и бащи,братя, систри, лели, чичувци, стринки, вуйчовци, братчеди-една сюрия народ сме тука у имението ми. Ко ша размислявам сига кат ма ядоса мойта жина-ко ша мисля.....прегръщам я, цалувам я по мустака й, шляп по дупа..рата й и сичку минава. Не си посягами-туй е за слабите натури и чиляци дет мислят чи боят управя. Айдииии.....наздрави и ду гудина, ду амина! Пак ша са срещним. Soon!
  • 3 Продължение

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Роня":

    Моята любов, той екскомандосът умря м.01.1994 за съжаление. Друга нямам засега!
  • 4 Умен по цялата глава

    6 4 Отговор
    Бе е$ане си требе....Яко е$бане и слага китка на ухото и почва да прави баница....Може и пържени филийки с конфитюр....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Венко ,

    1 1 Отговор
    Ти семейство имаш ли ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Табаков

    4 1 Отговор
    Няма семейства,които да не се карат. Това е полезно за изясняване на натрупани проблеми и въпроси. Но караницата не трябва да прераства в скендъл,а да е по-малко шумна. След цупене и придобиване на кокоше дупе в устните,сдобряването трябва да е в леглото. Така двамата влюбени ще заздравяват връзката си. Може и някое бебенце да се появи по-късно,което е големият плюс.