Last news in Fakti

14 Януари, 2023 10:05 28 583 26

Рецепта на деня: Свинско с кисело зеле в гювеч

  • кисело зеле-
  • свинско месо-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

С чаша червено вино е чудесна комбинация

Рецепта на деня: Свинско с кисело зеле в гювеч - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава кисело зеле
  • свинско месо - 700 г от плешка
  • олио - 3 с.л.
  • мас - 1 с.л. свинска
  • черен пипер - 6 - 7 зрънца
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 10 зърна

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото и свинската мас в тиган и запържваме нарязаното свинско месо на хапки.

Щом се зачерви, се прибавя 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се сваля от котлона.

Киселото зеле се нарязва и сипва в гювеча. Отгоре се сипва запърженото месо, дафинов лист, солта и зърната черен пипер.

Сипва се 300 мл хладка вода и затваряме с капака. На долно ниво върху скарата печем в студена фурна 2 часа на 200 градуса.

Поднася се поръсено с прясно смлян черен пипер, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Запознат

    34 3 Отговор
    Казва се зелка, а не глава!

    Коментиран от #8

  • 3 Гражданин Х

    7 27 Отговор
    От кисело зеле цяла седмица съм с бъбречни кризи.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 7 Отговор
    ВКУСНО
    БЛАГОДАРЯ
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 12 Отговор
    госпожа МАРИНОВА много се ИЗВИНЯВАМ за ПЪРВИЯТ пост правилно го ИЗТРХТЕ нямам никакво ПРАВО да навлизам в ЛИЧНОТО ви И НА сайта ПРОСТРАНСТВО още един път ИЗВИНЯВАЙТЕ МОЛЯ ви СЕ

    Коментиран от #22

  • 6 🤭🤭😂😂😂😅😅

    10 7 Отговор
    За да си сготвите кисело зеле ви трябват стръкове зелеви пера

    Коментиран от #7

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "🤭🤭😂😂😂😅😅":

    ИЗВИНЕТЕ какво ТОЧНО
  • 8 Остави ти това

    17 3 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Глей какво става тук - На долно ниво върху скарата печем в студена фурна 2 часа на 200 градуса.
    Фурната студена, ама тя пече на 200 градуса. Сигурно са 200 градуса по Келвин, това е горе долу - 75 по Целзий. Отделно от това, какви са тия 300 милилитра вода като готвиш кисело зеле, то ще се вари, а не пече.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Механик

    30 2 Отговор

    До коментар #8 от "Остави ти това":

    Не обръщай внимание на такива сложни подробности. Аз бас държа, че авторката на статията в живота си не е готвила нищо по-сложно от инстантни спагети от тия в паничките. (Дето им се долива само гореща вода.)
    И съм сигурен, че дори и тия спагети е прегорила.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Доктора

    35 3 Отговор
    Съжалявам много, но на ядене с кисело зеле никога не се слага сол!
  • 15 Само да питам

    12 1 Отговор
    колко точно са зрънцата черен пипер че стана интересно, че и после се добавя още смлян.

    Коментиран от #16

  • 16 Прав си

    15 3 Отговор

    До коментар #15 от "Само да питам":

    Черен пиперец се слага, не много и то млян. Второ, риган на зеле не се слага, дали било то прясно или кисело. Слага се чубрица.
  • 17 Гост

    20 0 Отговор
    Венелинче,...ригана го слагай за чай...В киселото зеле освен месо и зеле се слага задължително чесън...и доста мазнина...ако има свинска мас още по добре...По добре се върни в сексуалната тематика...
  • 18 Герги

    15 3 Отговор
    Момци,...на киселото зеле не се слага никаква подправка..убиваш вкуса на зелето....това не е капама...
  • 19 Сатана Z

    13 1 Отговор
    Рецептата приготвена само със 700 грама свинско е ще влезе в рекордите на Гинес .Дори в Габрово слагат в тенджерата над килограм шарено свинско + половинка ребърца.
    Да хабиш киселата зелка със 700 гр месо е признак на не особен афинитет към този деликатес.
    Задължителните подправки са : чер пипер,дафинов лист,бахар,кимион и сминдух.
    И червено винце от избата.
    Да ви е сладко.
  • 20 Цветан Димов

    16 1 Отговор
    Как сол на киселото зеле. И то две супени лъжици.

    Коментиран от #21

  • 21 тцтцтц

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "Цветан Димов":

    две супени лъжици сол и мас и линейката да чака пред входа.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 2 места

    9 0 Отговор
    Прегледайте и каналите: " Готвене за начинаещи" и канала на Звезвев, в youtube. Няма да съжалявате, ще научите много.
  • 24 чревоугодник

    8 1 Отговор
    Явно авторката не разбира от кулинария. Зелето обича мазнина и не обича сол. Българските подправки са чубрица и сминдух а не риган. Зелето обича доматен сок или пюре и чесън. Най-добре е авторката да пише за секс.
  • 25 ЗиС 5

    0 2 Отговор
    В гювече,а не в гювеч. Гювечът е ястие,а гювечето е купичка с похлупак.
  • 26 тиквенсониада

    1 1 Отговор
    Моля ви , Бойко месо не ядял , щото имал високо кръвно !!! Вярвате ли му !?