Last news in Fakti

24 Януари, 2023 13:32 2 973 8

Дете-чудо, научило се да чете на 2 г., стана член на Менса (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • вундеркинд-
  • менса-
  • рекорд-
  • възраст-
  • дете-
  • интелигентност

4-годишният Теди Хобс е най-младият член на Менса

Дете-чудо, научило се да чете на 2 г., стана член на Менса (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

4-годишно момченце от британският град Портисхед стана най-младият член на „Менса“, съобщава Би Би Си, цитира btv.

Малкият Теди Хобс може да брои до 100 на шест различни езика, като един от тях е мандарин. Момчето се научило да чете, още когато било на 2 години, гледайки телевизия и имитирайки звуците на различните букви.

Малкият Теди започнал да се учи бързи по време на локдауна за коронавирус пандемията във Великобритания. Когато се върнал обратно в детската градина, учителите с изненада установили, че той наистина се е научил да чете.

„Още по-странно беше, когато един ден го чух да изговаря необичайни звуци. Попитах го какви са и той ми каза „Мамо, броя на мандарин“, разказва майка му Бет.

Теди е най-младият член на Менса във Великобритания и вероятно в света. Той е приет в организацията когато бил на 3 години, но родителите му са категорични, че искат Теди да има нормално детство


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    19 2 Отговор
    Малкият Теди да вземе и да помогне на "журналистите" в сайта.Има какво да научат,че от време навреме си мисля,че не са чели изобщо.
  • 2 Механик

    11 2 Отговор
    Човешкият ум и човешките способности са огромни. Повечето хора ползваме само някакви нищожни проценти от това, което можем. Някои дори и толкова не ползват.
    Имам чувството, че някой или нещо ни е сложило спирачки, за да не можем да ползваме всичко на което сме способни.
    По някога съжалявам за това, а друг път ви викам "Ми ние и така правин невероятни бели. Какво ли щеше да е ако можехме да ползваме всичките си възможности?"
  • 3 пенко

    9 6 Отговор
    МАМА И ТАТКО ГО ЛИШИХА ОТ НОРМАЛЕН ДЕТСКИ ЖИВОТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Соваж бейби

    4 10 Отговор
    Не е вярно не чух 1 започва да брои на фрнески на 2 чувам го тю прави грешка и с марсейски диалект не могат да го кажат така ,на 10 пък изобщо не е вярно за първи път чувам иис за
    дис като цифра.Лапето е обладано от някой дух може би на учен човек или демон да го държат под наблюдение и тестват специален екип,може и със светена вода да го поръсят като за начало.Има гении но в по късен етап след 7 години на едни познати лапето го пуснаха в два класа на горе да учи, поне да е разбрал азбуката на собствената си държава и числа но с различни езици и задачи не е нормално.
  • 5 Соваж бейби

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "пенко":

    От нищо не е лишено ако не е обладано е клонинг има много лаболаторни тестове за които се мълчи .Майката хабер няма какво си говори той отговаря на Мандарин ?ха ха трябва да съм много наивна за да повярвам
  • 6 На 2 години четяло!

    5 2 Отговор
    Ало... то още не е проходило, било четяло! Сви на рите за толкова глупави ли ни имат?

    Коментиран от #7

  • 7 На 2 години

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "На 2 години четяло!":

    дава само пълен памперс с излишеци ,най много да танцува
    смешна имитация на някой видяло от телевизията.Да пусне телевизия запомнило кое копче се натиска от родителите ,елементарни неща .
  • 8 неукия

    2 0 Отговор
    Тоя мандари по коя телевизия го говорят