Last news in Fakti

25 Януари, 2023 22:30 3 873 13

Кои жени мъжете намират за красиви - резултати от проучване

  • красиви жени-
  • външност-
  • черти

Красотата е в очите на този, който я вижда

Кои жени мъжете намират за красиви - резултати от проучване - 1
Снимкa: Shutterstock

Жените се стремят към съвършенство и винаги искат да привлекат вниманието на мъжете. Това е съвсем нормално и точно така трябва да бъде. Но да видим как трябва да изглежда една жена, която повечето представители на силния пол биха нарекли красива?

Красотата, както знаем, е в очите на този, който я вижда, но някои черти на женския външен вид се харесват особено на мъжете. Голям брой социологически проучвания са посветени на тази тема, тъй като тя е от голям интерес за нежния пол. В резултат повечето от интервюираните мъже споменават следните характеристики. Какви външни данни привличат мъжете?

Лице и очи

Най-често силният пол харесва нежните черти на лицето с малка долна челюст. От хиляда анкетирани мъже около 40% предпочитат жени със светли очи, сини и зелени. Много често мъжете подчертават, че им харесва, когато очите на жената са големи и изразителни. Те не са против грима, но само ако е лек, не бие на очи и подчертава достойнствата на дамата. Много мъже признават също, че усмивката прави жената много красива.

Интересно е, че много господа намират за чаровна трапчинката на брадичката на жената -повече от 40% от анкетираните. 20% са възхитени от червенокоси жени с лунички и също толкова мъже харесват бенките над горната устна - като на Синди Крауфорд.

Коса

Психологически изследвания сочат, че въпреки всеобщото мнение, брюнетките са по-популярни сред силния пол от блондинките – повече от 50% от мъжете избират тях. Още по-добре е дамата да е с дълга коса – около 60% от анкетираните мъже харесват такива дами. Красотата на женските прически е отбелязана като силно привлекателна от 9% от силния пол.

Фигура

Мненията на мъжете по този въпрос са общо взето еднакви - те не харесват прекалено слаби и пълни момичета. Около 40% от мъжете обичат дами със средно телосложение. Само 8% от мъжете харесват прекомерната слабост.

Що се отнася до ръста, повечето представители на силния пол харесват ниски жени. Високите мъже симпатизират на по-дребничките дами, а тези със среден ръст обикновено избират високите.

Миризма

Мъжете са привлечени от жена, която мирише добре. Много от тях отбелязват, че ароматът на жената трябва да е в хармония с аромата на мъжете, защото точно тогава те ще могат да се допълват взаимно. Поради тази причина на рафтовете на парфюмерийните магазини често могат да се видят парфюми от една серия с мъжки и женски вариант.

Облекло

Приблизително 60% от анкетираните мъже не могат да устоят на жени в рокли и обувки. В същото време не е важна дължината на женската пола, а нейният общ образ – трябва да изглежда женствено и красиво.

Дамите в спортно облекло са предпочитани от около 10% от мъжете. Мъжете отбелязват, че е важно жената да разбере какви дрехи ѝ отиват и да облече това, което би направило визията ѝ хармонична.

Здравословен начин на живот

80% от анкетираните подчертават, че им е неприятно, когато една жена злоупотребява с цигари и алкохол. Постоянните диети също не добавят привлекателност: около 70% от анкетираните са негативно настроени към такова „хоби“, но ако една жена ги прави в разумни граници, тогава мъжете са „за“.

Естествен външен вид

Мъжете ценят естествената красота и не могат да разберат защо една жена предпочита да се нацапа с тонове грим, да си слага изкуствени коси или нокти и изкуствени мигли. Само около 5% от мъжете са готови да се примирят с подобно нещо.

Черти на характера на красивата жена

Повечето представители на силния пол подчертават, че вътрешната красота е не по-малко важна от външната. Мъжете идентифицират няколко основни качества, които според тях трябва да притежава една красива жена.

Женственост

Според статистиката, това е една от основните черти на красивата жена. Под женственост силният пол обикновено разбира доброта, нежност и благ характер.

Инициатива

Противно на стереотипите, най-популярни сред мъжете са онези дами, които са готови да поемат инициативата в свои ръце. Такива жени привличат 60% от силния пол.

Готовност за компромис

Желанието на избрания за компромис ще бъде оценено от повече от 70% от мъжете, но податливите дами са по-малко популярни - само 9% от анкетираните намират това качество за привлекателно.

Весел нрав

Дамите с чувство за хумор, които обичат да се забавляват и да прекарват свободното си време активно, са по-популярни сред мъжете, отколкото "студените" дами. Забавните се предпочитат от около 90% от мъжете.

За повечето мъже красотата е хармонията на личните качества и външните данни. Затова красивите дами трябва да работят както върху външния си вид, така и върху характера си. Тогава една жена, според силния пол, е наистина красива!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор
    ФАКТИ БГ много ТОЧНО

    Коментиран от #12

  • 2 Трезвомислещ

    11 2 Отговор
    Които дават и си искат. Те са красиви, другите да си чакат принца, накрая пак идва коня.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Роня

    2 2 Отговор
    Харесват харесват дързостта (предизвикателство дума синоним🙄) у жената. Цял сериал "Дързост и красота" е измислен🤣. Не ми харесва, малко на боза прилича ?!
  • 8 Механик

    11 2 Отговор
    Абе, кво стаа в тоя сайт бе? Какви са тия Мъже и Жени? Не разбрахте ли, че такова нещо няма от гтодини? Ми то трябва да се чете бе! Евро-комисарите, преди 4 години отмениха всякакви полове! Не сели усещате, че ще ви набара ГЕСТАПО?
    Ей сега ще ви се начуколят една камара некъпани и умрели от студ "правозащитници".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 На бг барбитата

    8 0 Отговор
    Ще им се смеят сега по целия свят даже и жените от третия свят ще им се смеят
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Щукар

    1 2 Отговор
    Не харесвам кльощави жени.Една жена в ръцете ми не бива да е кожа и кости. Като няма за къде да я хванеш,за какво ти е?