Last news in Fakti

5 Март, 2023 10:05 5 545 9

Рецепта на деня: Марината за сочни и вкусни пържоли

  • марината-
  • пържоли-
  • балсамико-
  • сос-
  • билки-
  • какво да сготвя

Може да се съхранява във фризера до 3 месеца

Рецепта на деня: Марината за сочни и вкусни пържоли - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 80 мл балсамов оцет
  • 3 с.л. соев сос
  • 2 с.л. сос уорчестър
  • 1/2 с.л. розмарин
  • 1/2 с.л. мащерка
  • 1/2 с.л. босилек
  • 1/2 с.л. кориандър
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. горчица
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. лук на прах
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

Всички съставки се разбиват заедно в купа, докато вкусовете и ароматите се смесят. Маринатата се оставя да се охлади преди да се използва.

За да се маринова месото, се поставя в плик с цип и се изсипва маринатата. Месото се маринова за поне 30 минути или за една вечер.

Също така маринатата може да се замрази във фризер и да се съхранява до три месеца, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пържолата

    15 2 Отговор
    нека си остане пържола - било то на скара или на тиган ! Но без киснене в някакви бъркочи , унищожаващи класическия ѝ вкус на сочно вкусно и неподправено парче месо !

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Свинаря 🐷🐖🐽

    17 1 Отговор
    Когато една пържола е от хубаво свинско месо и трябва само сол. Всичките тия маринати и овкусявания са за да придадът някакъв вкуса на некачественото свинско което се продава в магазините.

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 един от многото

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пържолата":

    И на всичкото отгоре за цената на всичките тези подправки , ще си купя още кило пържоли!
  • 5 Трътката

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Свинаря 🐷🐖🐽":

    Аз слагам сол докато го пека на скарата, дори не го овкусявам предварително. Но, разбира се, месото трябва да е хубаво.
  • 6 Калпазанин

    5 0 Отговор
    Докато прочетох уорчестър, апропо какво ли р това и спрях да чета щото после се сетих че и месото трябва да е 20годишно дълбоко замразено гмо дошло отвъд голямата локва и ми се отщя да да продължа да чета, тези буламачи да си ги ядът лбгт поколението

    Коментиран от #7

  • 7 имате ли

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Калпазанин":

    Деца?
  • 8 Пържоли от 30 годишно Германско

    5 1 Отговор
    Замразено месо с тази Марина стават за гуми за поледица!
  • 9 Аз пък

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пържолата":

    Предпочитам да готвя с подправки, но не мариновам пържолите. Слагам им лъжица доматено пюре, сол, черен и червен пипер и поръсвам с чубрица. Пека ги в открит огнеупорен съд с червено вино.