Last news in Fakti

14 Март, 2023 10:30 21 813 3

Очакват ни четири силни магнитни бури до края на март

  • магнитно поле-
  • магнитните бури-
  • март-
  • изригване

Три от бурите ни връхлитат в рамките на седмица

Очакват ни четири силни магнитни бури до края на март - 1
Снимка: Shutterstock

Домино от магнитни бури ни чака до края на март. През тези периоди е по-добре хората, които по-лесно се влияят от тези промени, да ограничат всяка трудна и напрегната работа, да отделят повече време за комфорта и здравето си, съветва zdrave.to.

Лекарите препоръчват да се откажете от лошите навици, да пиете повече чиста вода, да излизате на чист въздух и да не забравяте да приемате лекарства и да наблюдавате показателите на тялото, по-специално кръвното налягане.

Първият адски удар идва на 15 март. Силата му ще е много мощна - 4 бала и ще се превърне в неприятна „изненада“ за хората с хронични заболявания. На този ден трябва да се подготвите и внимателно да наблюдавате здравето си. Ако е възможно, трябва да се запасите с всички необходими лекарства и да намалите физическата активност.

Геомагнитното смущение на 15 март, въпреки тежестта на проявлението и силата на въздействието, няма да продължи дълго. Ще отшуми за ден. Тогава можете отново да си починете, да свършите важни неща и да се насладите на спокойните пролетни дни.

Магнитна буря със средна мощност – 3 бала ще се появи след това на 24 март. Почти незабележимо вълнение ще смути малко само хората с метеорологична зависимост. По-нататък силата на бурята ще нараства, като на 25-ти ще достигне 4 бала.

Продължавайки от предишните дни, се очаква удар от 7 точки на 26 март, което може да бъде проблем за здравето и благосъстоянието на много хора.

В края на месеца ще има още една магнитна буря от 4 бала – в последния ден – 31-ви март. Влиянието ѝ ще бъде доста забележимо, но не и разрушително за здравето.

Според множество изследвания и данни магнитните бури са доста опасни за хората, тъй като влияят негативно не само на кръвоносните съдове, но и на психиката. В същото време, продължителността на вълнението засилва емоционалния компонент на човека, прави го по-раздразнителен. Към днешна дата е доказано, че не само метеорологичните хора страдат от магнитни бури, но и напълно здрави хора.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 между_другото

    6 1 Отговор
    Не се казва метеорологични, а метеочувствителни хора. Те също са здрави, но по-чувствителни от другите.
  • 2 И аз между другото

    4 0 Отговор
    И аз тъкмо това щях да напиша, като четох статията, ми направи същото впечатление и на мен. Думата е "метеочувствителни". Амам от неграмотни и неинформирани новинарски сайтчета.
  • 3 Магнитни небивалици

    3 0 Отговор
    Как по дяволите може да предвидиш магнитна буря две седмици напред че и с каква мощност ще е !?!?