Last news in Fakti

1 Април, 2023 08:16 7 825 24

65-годишната Радина Червенова сподели как поддържа перфектната си форма и младежки вид

  • радина червенова-
  • диета-
  • спанак-
  • йога

Според нея това се дължи на дългогодишната й любов към спанака, както и редовните занимания със спорт

65-годишната Радина Червенова сподели как поддържа перфектната си форма и младежки вид - 1
Кадър: bTV

Eмблематичната говорителка на БНТ Радина Червенова преди дни навърши 65 години. За тв звездата, която продължава да грее от малкия екран и има своя рубрика в сутрешното предаване на bTV „Преди обед”, сякаш времето е спряло. Несъмнено перфектната ѝ и младежка визия буди завистта на редица нейни колежки, но Радина е категорична, че подобрения по себе си няма и никога не би си направила.

Тя обаче разкри какви са малките ѝ тайни и хитрости, които прилага всекидневно, за да има цъфтящ и младежки външен вид. Бившата водеща на „По света и у нас” е сред малкото популярни личности, които никога не са имали проблем с теглото и килограмите, а според нея това се дължи на дългогодишната ѝ любов към спанака. Радина консумирала зеленолистния зеленчук само в пресен вид поне 3 пъти седмично. Приготвяла го под формата на салата, към която добавяла зехтин, кедрови ядки, сушени домати и балсамов оцет. Спанакът съдържа много витамини, минерали и съединения, които могат да имат различни ползи за здравето.

Доказано той влияе позитивно върху контрола на кръвната захар при хора с диабет, намалява риска от рак, подобрява здравето на костите, цялостния тонус и борбата с наднорменото тегло. Една порция салата от суров спанак съдържа по-малко от 10 калории, което е нищожно малко количество. Проучване доказало, че е сред най-подходящите съставки за диети. 43% от участничките в него отслабнали значително, след като в продължение на три месеца всеки ден консумирали от този зеленчук. Освен това при 95% намалял гладът за сладко. Редовната консумация на спанак може да защити кожата от ултравиолетовите лъчи и да стимулира синтеза на колаген, защото съдържа витамините С и А, които подпомагат хубавата и еластична кожа. Магнезият и желязото в него пък се борят с косопада, а биотинът заздравява чупливите нокти.

Радина се научила да го хапва още като съвсем млада. Тв звездата твърди, че не е никак капризна по отношение на храната и не си налага строги ограничения. „Мисля, че това, което организмът ти показва, е най-точното. Щом това искаш, щом това ти харесва, значи ти е необходимо”, казва журналистката. Тя не крие, че обожава и риба, която се консумирала ежеседмично в тяхното семейство. Не страняла от тестени изделия и десерти, но хапвала с мярка. Въпреки че е изключително натоварена в професионален план, Червенова продължава да намира време за спорт. Още като малка тренирала гимнастика, тенис, фигурно пързаляне и какво ли още не. Най-интензивно се занимавала с плуване от първи до шести клас и дори ходела по състезания. „Така че съм свикнала и винаги намирам време за спорт. Просто усещам, че ми е необходимо за тонус”, обяснява водещата. Последната ѝ страст е йогата, с която заменила фитнеса. Практикувала поне 2 пъти седмично.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    32 21 Отговор
    Аман от комплексирани бабички пууууууу
  • 2 Най-вече

    37 7 Отговор
    С много пари. Мечтата ви е и да живеете вечно.
  • 3 нашия

    40 8 Отговор
    Напомпила е и тя физиономията с филъри ииии......"потдържа младежки вид"....таааа те така ....а маслената помпа не работи,кое е младежкото не е ясно...!!!????
  • 4 Лицето го опънала като тъпан, но шийката

    34 5 Отговор
    я издава, там няма как да опъне кожата, а за по надолу да не говорим. Даже и да опъва кожата, отвътре се сбръчква.
  • 5 Ямболски Селяндур 👨🏻‍🌾

    16 15 Отговор
    Аман от бабОини по ТВ от сутерен до вечер!
    Сложете хора под 30г, сменете целият формат!
  • 6 да де

    35 9 Отговор
    Набора си го бива интересно ми е тези които я плюят как ще изглеждат на нейната възраст разбира се, ако я доживеят.
  • 7 раз

    7 2 Отговор
    Радина Зеленова
  • 8 Очевидец

    26 7 Отговор
    Стара чанта лачена, ама и много влачена
  • 9 бабето става за някой 70 годишен гаражен

    21 7 Отговор
    опънала кожата по муцуната с процедури и интервенции, ама шията, ръцете и ония дето висят до пъпа... тва не е до поддръжка, изкуствено е

    Коментиран от #12

  • 10 ХАХАХА

    23 4 Отговор
    Абе като говори тези неща за спанака ,па и списвача дава в резюме какво съдържа защо умело пропускат колко нитрати съдържа и други вредни вещества особено израснал в оранжерия? Точно той я държи млада и с идеално тегло ,а аз бих казал джинс, джинс.!
  • 11 свидетел

    18 2 Отговор
    като я видиш отблизо си е 100% баба.....
  • 12 ХАХАХА

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "бабето става за някой 70 годишен гаражен":

    Ееее,хайде тя като се е опънала няма да се остави да и висят до пъпа и затова има оправия.
  • 13 Има начин

    17 2 Отговор
    Когато си продадеш душата, честта и достойнството едни хора ти дават много пари да правиш това! С тези пари започваш да полагаш грижи за тялото си, а също и корекции. Някои от водещите виждам, че се грижат само за лицето си, а в същото време им правят стол по поръчка да се вместят телесата им. Ако е работила 40 г. в завода, нивата, в кухнята и т.н. нямаше да е така.
  • 14 ревизор

    14 5 Отговор
    Ти 40% баба ли искаш да е? Отдолу на 100% е пресъхнала.

    Коментиран от #15

  • 15 ХАХАХА

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "ревизор":

    Малиий, ама колко сте компетентен, Това от собствен опит ли го знаеш?
  • 16 Пешко

    21 2 Отговор
    И тя е била като вас,но и вие ще станете като нея!
  • 17 Барни Ръбъл

    9 0 Отговор
    Парада на суетата продължава това толкоз просто и логично.
  • 18 на питка

    5 0 Отговор
    65 годишна отлежала уиска.
  • 19 мучо

    5 0 Отговор
    вечния стремеж към красота......
  • 20 случаен

    7 0 Отговор
    просто генетика,,другото са общи прийазки
  • 21 Хахахаа

    16 2 Отговор
    Я я опънете в някой цех за 1 година и ще заприлича на връстниците си. И да видиме със заплатата от там колко ядки ще може да си позволи след сметките.

    Най-много ме изумяват съветите на хора, които никога не са пипвали физическа работа със съответното заплащане.
  • 22 Дърта кифла

    6 3 Отговор
    Разкарай се скумрия проста
  • 23 Ром Бакарди

    3 2 Отговор
    Таз жина беши най яката говорителка по Първа пруграма на тиливизиата преди 35 години и кусур! Кат млада фащащи окото и пулувин балгариа мажете я кльопаха и искаха, даже веднаж помня- тя водеше некву предаване наживу и са убади некъв мераклия вав ефир да я кани на некво сабиране-меруприятие, ама тя му утказа щот била заета! Сещайти са ко й мислеше оня тарикат! Одърте и тя, ама за вазрастта си е приемливо добре изглеждаща, щот знайти кви баби има по улицити...страшилища!
  • 24 уиски бар

    2 1 Отговор
    Пенсионерите да си гледан пенсията! Дайте път на младите, бе!!! От тия ТВ скумрии така смърдиии.