Last news in Fakti

1 Април, 2023 15:53 1 558 8

Мечките в Белица се събудиха от зимен сън

  • мечки-
  • белица-
  • зимен сън

Парка за мечки в Белица отваря врати за посетители на 10 април

Мечките в Белица се събудиха от зимен сън - 1
Снимкa: БГНЕС

В Парка за мечки в Белица всички животни вече са будни. Единственото убежище от такъв тип у нас отваря врати за посетители на 10 април, съобщават от парка.

Една по една мечките усещат пролетта и напускат бърлогите. По-голямата част от животните все пак поспаха през кратката зима. Някои обаче дори не легнаха, а предпочетоха да се радват на снега.

"Тази година само трима от обитателите не заспаха зимен сън - това са Рику и Теди, двамата най-млади обитатели, и Станди, който миналата година беше преместен на ново място", обясни ръководителят на гледачите Калина Вълчинкова пред NOVA. Тя си обяснява феномена с топлото време, което объркало цикъла на животните.

Поне 2 седмици мечоците ще бъдат сънени. Зимната летаргия ги е направила мързеливи, но ароматът на пролетта бързо ще ги събуди. Най-енергични са онези, които са пропуснали зимния си сън.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром Бакарди

    6 4 Отговор
    Щом вечи са будни....требе идин м.а.н.г.а.л. сас гъдулка да мине уттам, да почни да стърже по струните и гризлитата мигом ша перат кючека! Ко по убуу сабуждане от туй! Е...и малко медец за награда, щот аку угладнеят-ша вият кат вълци!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Само напомням

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ром Бакарди":



    Време им е да се будят - зимата свърши. ЕС обедня и трябва да се... "пази природата", т.е. да се работи.




  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ром Бакарди":

    Никаква реадаптация, а кастриране и атракция за глупаците, но вече баба Меца е зад стоманена ограда,като престъпник. Еколозите се продадоха на една световна блудница. Скоро ще се промени манталитета ни и отстрелването на тези наши приятели от детинството, мечките, няма да предизвиква угризения. Ще се изравним и по брой на мечките в планините с Франция, Германия и др., т. е. нула. Проблемът е, вие лично какво предпочитате: да имате пиърсинг на носа или кастрация. Разбира се, че след като ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ отнемат, кастрират и след това затворят мечките зад оградата за тях няма никаква алтернатива да се върнат в природата. Българите може да сме все още бедни и прости , но не сме диваци и варвари, като онези нации, които ИЗЛАПАХА своята природа и в частност мечките. Пораженията от безумието в Белица, са както върху мечките, така и върху Българщината. Разумното отношение към мечкарството включва, ветеринарно обслужване, фолклорни фестивали и конкурси и т. н.,а не мечкарите да са гонени от всякъде. Мечкарството е свързващото ни звено с дивата природа, различно от ПУШКАТА. Цялото европейско лицемерие и простотия лъсва, ако се направи съпоставка с коридата. Обаче Испания не е България и не може и въпрос да става, да се прекрати убиването, на млади бикове, само заради сеира и кефа на тълпата.
  • 4 Вазле космоса

    2 3 Отговор
    Ми видите топузите ще ме оприличите на мечка
  • 5 Вазле космоса

    2 4 Отговор
    Вече всички разбраха , че съм в космоса и нямам връзка с реалноста
  • 6 българин

    3 3 Отговор
    Мечките се събудиха, а дано и раята да се пробуди и да гласува.
  • 7 Путиноид

    1 6 Отговор
    А родния Русороб още чака пияната Руска мечка да се събуди .
    Хахаха

    Коментиран от #8

  • 8 Ще събудя майка ти

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Путиноид":

    С наденичарника