Last news in Fakti

2 Април, 2023 08:21 5 021 16

Открийте разликите: Великата Мерил Стрийп на 27 г. и на 72 г. (СНИМКА)

  • мерил стрийп

Тя е считана за най-великата жива актриса и една от най-великите за всички времена

Открийте разликите: Великата Мерил Стрийп на 27 г. и на 72 г. (СНИМКА) - 1
Снимкa: БГНЕС

"Тази жена е прекрасна", "Респект и класа!", "Великолепна", "Любима актриса!", "Изключителна. Като виното остарява". Това са малка част то коментарите на наши сънародници под публикация във Фейсбук, показваща една велика актриса как е изглеждала на 27 и 72 години.

Открийте разликите: Великата Мерил Стрийп на 27 г. и на 72 г. (СНИМКА)
Снимка: Facebook

Тя е считана за най-великата жива актриса и една от най-великите за всички времена. Мерил Стрийп е най-награждаваната актриса, спечелила общо 15 пъти най-престижните филмови отличия: 3 Оскара, 8 Златни глобуса, 2 награди Еми и 2 награди на БАФТА. Тя има най-много номинации за Оскар (21) и за Златен глобус (32) от всички актриси и актьори в историята.

Родена е в Съмит, Ню Джърси. Нейната майка, Мери Улф (по баща Уилкинсън, 1915 – 2001), е художник и художествен редактор. Баща ѝ, Хари Уилям Стрийп младши (1910 – 2003), е управител на фармацевтична компания. Тя има двама братя – Дана Дейвид и Хари Уилям III.

Бащата на Стрийп е от германски и швейцарско-германски произход. Бащината ѝ линия датира назад до Лофенау, Германия, откъдето е вторият ѝ прадядо, Готфрид Щриб, емигрирал в Съединените щати, и където един от нейните предци служил като кмет. Друга линия на семейството на баща ѝ е от малък град в Швейцария, в кантона Обвалден. Нейната майка има английски, германски и ирландски произход. Някои предци от майчината ѝ линия живели в Пенсилвания и Роуд Айланд.

Нейният осми прадядо, Лорънс Уилкинсън, е един от първите европейци, заселили Роуд Айланд. Стрийп е също така и далечен роднина на Уилям Пен, основател на Пенсилвания, и документи показват, че нейното семейство е сред първите купувачи на земя в страната. Прадедите ѝ от майчина линия, Манус Макфадън (р.1831) и Грейс Щам (р. 1832), били местни жители на Hook Head, окръг Dunfanaghy, графство Донегал, Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Добро е всичко, щом добър е краят

    11 9 Отговор
    Класа, та класа....!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 плюс минус

    22 8 Отговор
    И на 27 и на 72,
    все е прекрасна.
  • 7 ИВАН

    25 11 Отговор
    Да, не е лоша актриса, даже е супер, но ми падна в очите като човек, когато беше започнала да плюе по Тръмп и да подкрепя Хилари.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Абе другари

    5 16 Отговор
    Друго си е съвецкaта актриса кабзона, българския перец, на лавров сина :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пучо Капучо

    5 4 Отговор
    Добра е Мерил Стрийп, много добра, спор няма. Но за мен Джесика Ланг е най-великата актриса в Холивуд, за всички времена.
    Мерил га изиграе ролята на Франсис от едноименния филм през 1982 г. , както Джесика го направи, да дойде да ми врътне едно телефонче...
    А това, че Мерил имала повече Оскари от Джесика, мен не ми влияе на преценка и мнение. Оскарите отдавна са политика. А и една от причините Джесика да не е пълна с Оскари, е че тя е едно от лошите момичета на Холивуд.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПСР

    2 3 Отговор
    Брилянтна.Невероятен талант.Колко много и най-вече,какви роли!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 изборна филмотека

    0 0 Отговор
    Джизъс край, Дяволът носи пара, да!