Last news in Fakti

11 Април, 2023 10:46 1 028 4

78-годишна жена за трети път е арестувана за банков обир

  • американка-
  • обир на банка-
  • рецидивист-
  • възрастна жена

Тя поискала 13 хил. долара в дребни банкноти и казала на касиерката, че не иска да я плаши

78-годишна жена за трети път е арестувана за банков обир - 1
Снимка: Shutterstock

Жена на 78-години за трети път е арестувана по обвинение за банков обир, пише The Guardian. Бони Гуч, макар и дребничка на вид и безобидна баба, всъщност е рецидивист, става ясно след поредното ѝ задържане в градчето Пелзънт Хил в американския щат Мисури.

Гуч е арестувана от местната полиция малко след като влязла в банков клон и подала на един касиерите следната бележка:

„Това е обир. Искам 13 хил. долара в дребни банкноти. Благодаря. Извинявам се, не исках да ви уплаша“.

Записите от видеонаблюдението показват дребна възрастна жена, облечена изцяло в сиво, с маска и слънчеви очила. Според разследващите тя подканила шашардисания касиер да не се занимава с броене, а просто да ѝ даде парите. След това излязла от банката качила се в колата си и потеглила, а междувременно бил подаден сигнал.

Гуч е арестувана след като е изминала едва три километра. В колата ѝ са открити банкноти от банката. И задържането ѝ обаче не минава без куриоз.

„Когато полицаите я спират, те са леко объркани. От колата излиза тази нисичка, възрастна жена. В началото не бяхме сигурни, че сме хванали точния човек“, разказа местният полицейски шеф Томи Райт.

По думите му бабата-обирджия миришела силно на алкохол. Освен това се държала много „строго“ със служителите, които я арестували.

Според Райт задържаната Гуч има заболявания. Той определи цялата ситуация като „тъжна“.

„Работим и с други институции, за да определим следващите стъпки“, каза той.

Междувременно съдът определи 25 хил. долара гаранция за свободата на пенсионерката-обирджийка.

По време на делото се разбира, че през 2020 г. тя е арестувана по подозрение в банков обир. Тогава полицията получава сигнал от съседи на сина на Гуч, който обяснява, че майка му е бясна и е тръгнала нанякъде. Малко по-късно постъпва друг сигнал, вече от банков служител. Пред полицаите той обяснява, че дребна възрастна жена със зелена шапка влязла в банката и му подала нещо, което приличало на картичка за рожден ден. Вътре обаче пишело, че трябва да ѝ даде 3 хил. долара в банкноти от 20 и 50 долара. Малко по-късно Гуч е арестувана без да окаже съпротива.

За това провинение тя е осъдена на пробация. Срокът на наказанието е изтекъл в края на 2021 г.

Първата ѝ присъда за банков обир е от 1977 г. Постановена е в Калифорния.

По време на съдебното заседание за гаранцията отпреди дни ѝ стана ясно, че възрастната дама е съдена заради дългове от няколко финансови институции.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Защо ни занимавате с такива глупости ? Не всички откачени са в "ЗАКАЧАЛНИЦАТА " !!!
  • 2 цербер

    0 0 Отговор
    Бони Гуч, макар и дребничка на вид и безобидна баба, всъщност е рецидивистка,,,,,, бабата-обирджийка миришела силно на алкохол.
  • 3 хоминид

    0 0 Отговор
    Бони Гуш.
  • 4 ямайка

    0 0 Отговор
    А бабката извадила ли е пищоф или само с бележки е предупреждавала касиерките?