Last news in Fakti

4 Май, 2023 12:31 9 077 13

Камелия дълго време ще издържа сурогатната майка на бебето

  • камелия-
  • бебе-
  • майка-
  • сурогатна майка-
  • сурогатство-
  • издръжка

Според българското законодателство певицата все още не се води законна майка на детето

Камелия и Цветин съобщиха изненадващо покрай Великден, че вече си имат бебе, но се оказва, че според нашите закони това не е съвсем така. По българското законодателство фолк дивата все още не е законната майка на детето.

Както стана ясно, Ками е платила на сурогатна майка, която е украинска бежанка, да износи и роди детето ѝ. Това се е случило в България, което значи, че засега като негова майка все още се води сурогатната такава. Според родните закони деянието е и нелегално.

Като баща в документите на детето е вписан Цветин, а той има брак с Камелия. Затова автоматично Ками ще може да припознае бебето като свое, но чисто документално това изисква няколко месеца.

За целта задължително условие е родната майка да се откаже от правата над детето. Тя го е направила, но не само срещу еднократна солидна сума, за която се предполага, че е около 20 000 евро, но и се е подсигурила в следващите 18 години.

Камелия и Цветин са се задължили да ѝ плащат по 500 евро (1000 лв.) всеки месец, докато детето навърши пълнолетие.

Срещу тази издръжка двамата се надяват, че ще спрат украинката от това да претендира за права над детето, както и че няма да стигне до полиция и власти.

Ако въпросната жена реши да проговори пред органите на реда, Камелия и Цветин могат да отидат в затвора за период от 1 до 6 години, като заплатят и глоба от 5 до 15 000 лв. на човек. Все пак обаче се предполага, че родилката ще си мълчи, защото така и тя ще отиде зад решетките.

Както е добре известно, в България сурогатното майчинство е строго забранено, а главната причина е, че циганките ще го използват да продават децата си, пише blitz.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    37 1 Отговор
    Украинките са пиявици.Ще имат ядове с нея.

    Коментиран от #8

  • 2 ......па

    22 1 Отговор
    Явно Цветин е направил бебе на украйнска бежанка,която не му дава родителските права безусловно а срещу пари.
  • 3 Ако сурогатната майка беше рускиня

    7 24 Отговор
    никой нямаше да разбере! Путин отвлече хиляди украинчета и ги прави руснаци, а тук никой не реве ! 418 деца загинаха в Украйна.

    Коментиран от #5

  • 4 Соваж бейби

    19 0 Отговор
    На финал горкото бебе изобщо няма да му е лесно да смели цялата история с идването си на тази земя.Ако е наистина бебе на Камелия с доказано днк не могат да и правят такива проблеми.Истината е някъде на друго място.
  • 5 Соваж бейби

    16 12 Отговор

    До коментар #3 от "Ако сурогатната майка беше рускиня":

    Добре де ми Камелия от години е в менопауза всеки знае на колко години се случва с жената има изключение ама са ги раждали самите жени .Тази да не е пяла по кръчмите ами да си е родила още едно ,две от къде на къде сурогатна майка коя истинска майка която е била бременна ще иска друга да и носи детето ?!Знаеш ли че контакта с детето започва още през бременноста ...силно съм против с такива неща срещу природата ?

    Коментиран от #9

  • 6 журналя

    18 1 Отговор
    Сигурно е трябвало да плаща по 500 и на всички медии че и те да си мълчат за да не иде в затвора, а ?
  • 7 Петър

    17 5 Отговор
    Нищо незаконно не е извършила Камелия.
  • 8 Насила

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    никой не ѝ бърка в джоба ! Освен това предаде ли се бебето на новите родители и заплатят ли сумата , която е договорена и всичко е юридически издържано., двете страни нямат вече никакви отношения помежду си !
  • 9 Няма нищо лошо

    29 4 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Да ползва друга жена да износи детето им щом тя не може! Детето пак си е тяхно използват се техните яйцеклетки и сперматозоиди! И родител не те прави само, че си създал и родил, а че си отгледал детето! Колко жени раждат и след това изоставят децата си! Защо ги изоставят? Нали имат силна връзка още преди да са се родили! Има хора които са осиновил деца и са повече от майка и баща на детето от истинските им родители! И нямате право да съдиите хората всеки заслужава да стане родител по всякакви начини!

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    12 5 Отговор

    До коментар #9 от "Няма нищо лошо":

    Имате право за осиновените,много е благородно !А знаете ли колко случаи има на такива сурогатни майки които психически не могат да се откажат от детето съзнава се майка и започва отмъщение дори отвличане реални случаи,и да не забравяме че сурогатната майка дава живот!!Тази мода дойде от американски глезли богаташки като Ким Кардашиян да не си развалят тялото и няма как да хайманосват с корема на пред не става и други двойки !По благородно е да осиновиш дете ,след като ти е минал срока за забременяване ?!не можем да се върнем отново на 20 години нали ?няма такава опция в законите на природата следователно и това не приемам !Това е престъпление и евентуални проблеми с психиката на детето ,може би не ?!но има риск говоря за децата то е ясно че на майките им е все тази не мислят които правят това .
  • 11 Глюпав народ,глюпави законодатели

    17 1 Отговор
    Че те ромките,която не е поискала,тя не е продала(осиновили) детето си със или без сурогатство!
  • 12 трясъ

    3 4 Отговор
    В България сурогатното майчинство е строго забранено. Червените фенери също. А ужжжжжжжжжжжжжжжжжжжжжж сме Европейска страна...
  • 13 Анонимен

    2 0 Отговор
    Да са живи и здрави с Цветин да си го гледат! И дано в страната ни скоро се приеме и легализира тази практика.