Last news in Fakti

18 Май, 2023 08:21 3 161 15

5 черти на характера на жената, които привличат мъже-неудачници

  • характер-
  • неудачници-
  • взаимоотношения

Те ще ви помогнат да разберете върху какво трябва да работите, за да не ви се „лепят“ само недостойни мъже

5 черти на характера на жената, които привличат мъже-неудачници - 1
Снимкa: Shutterstock

Зрелите, успешни и позитивни мъже обичат едни жени, а неудачниците - други. Психолозите обясняват какви качества на женския характер привличат само губещите.

Петте черти на характера, описани по-долу, ще ви помогнат да разберете върху какво трябва да работите, за да не ви се „лепят“ само недостойни мъже.

Нерешителност, пасивност

Една жена трябва да е енергична, ако иска да привлича силни и адекватни мъже. Неудачниците си падат по пасивни дами, защото самите те не знаят как да решат проблемите си.

Една инертна жена, която е психически слаба, няма да има проблем да е с мъж, който не умее дори сам себе си да осигури. Такива жени като магнит привличат паразити, тирани, както и манипулатори. С други думи - пълен комплект! И са винаги в опасност.

А достойните мъже, до целеустремени и активни жени, сякаш оживяват. Губещите бягат вдън земя, защото разбират, че е невъзможно да ги омотаят в мрежите си. По правило техните жертви са слаби, пасивни и скромни дами.

Твърде много доброта

Има жени, които реагират на алкохолизма, паразитизма и хазартната зависимост на мъжете като на белята на малко момче, което се нуждае от помощ. Няма го седмици наред, а след това се връща, моли за прошка и …. жената му прощава.

Подобно поведение привлича именно такива мъже, защото те могат да правят каквото си искат и пак да не са сами. Такава жена няма да прогони нито предател, нито безделник. Мъжът за нея е като домашен любимец, за който тя носи отговорност, а не обратното. Ето защо, такива дами търпят смирено побоища, грубост и манипулация, но не напускат мъжа. Вместо това само се оплакват от него на всички, готови да слушат. А ако в такава връзка се появят и деца, капанът хлопва с пълна сила.

Стереотипи

Една жена трябва да роди наследник, да готви определено количество ястия, да обожава да чисти, глади и пере. Неуспелите мъже нанюхват такива дами отдалеч, отлично знаят как и върху коя точка да натиснат, за да получат това, което искат.

Повечето стереотипи работят срещу жените, така че внимавайте в какво вярвате! Добре е да разчитате във всичко на собствения си опит, а не на думите на другите. Само така ще се предпазите от нови неуспешни връзки, а старите ще ви бъдат „обица на ухото“.

Инфантилност и безотговорност

От нежния пол в една връзка се очаква да бъде съпруга, любовница, домакиня и майка. Но ... по равни порции от всичко. Ако „инстинктът на мама“ се окаже по-силен, такава жена започва да толерира слабите мъже. А това говори за инфантилност и безотговорност.

"Съдбата е виновна"

Има жени с една много лоша черта в характера. Те изпитват негативни емоции, но не се учат от грешките си, защото отдават всичко на Съдбата. Много по-лесно е.

Изневеряващият мъж е наказание от Съдбата за нещо си… О, не, това няма нищо общо с факта, че съпругата сама е позволила да се обезцени в очите на благоверния!

Мъжът се алкохолизирал напълно, неспособен е за нищо, тя тегли хомота сама. Отново – няма друг виновен, просто Съдба и точка по въпроса!

Най-лошото е когато лъжем самите себе си. Обикновено се случва от страх да се изправим срещу проблема очи в очи и да го разрешим. Далеч по-удобно е да се заблуждаваме. Нищо, че така ни се „лепят“ само неудачници… Какво да се прави – Съдба!

Но да не забравяме народната мъдрост, която гласи, че всеки заслужава точно това, което му се случва!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 5 Отговор
    Три черти в жените привличат мъжете ❗
    Ако ги напиша , ще ме изтрият,
    но едната е хоризонтална о двете са вертикални 😉

    Коментиран от #10

  • 2 Не целувай ръка, която те води за носа.

    1 7 Отговор
    Ако „инстинктът на мама“ се окаже по-силен, такава жена започва да толерира слабите мъже. А това говори за инфантилност и безотговорност. - шут в дъто и си намира майстора. Пращате го на майна та си, да се научи да е мъжкар-майстор.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    5 3 Отговор
    Явно като мъж неудачник, амбициозните и нахални жени винаги са ме отвращавали. Въпреки че съм попадал на такива. За малко.
  • 5 А да кажем ли

    11 5 Отговор
    Как заможните мъже привличаме само неудачнички, даже в някой от случаите ни ги натрисат

    Коментиран от #12

  • 6 Най-сетне

    10 8 Отговор
    една адекватна статия. Жени, пазете се от мухльовци, защото те са и насилници, заради комплекси, слабост и липса на възпитание.
  • 7 Ето пак,

    7 6 Отговор
    коментари на женомразци. Хващайте си мъже, бе и ни оставете на мира. Хем ви се иска, хем не ви стиска. И майките ви са жени. Или не?
  • 8 Сух

    14 2 Отговор
    Жената като символ на живота, днес е представена като тотем на силата, равноправието с мъжа. Вече е нормално и дори звучи гръмко "държи се мъжки". А, къде е женското държане? Защо им се набиват в главите мъжки качества? Женските качества по-малко качества ли са? И жените се връзват на подобни промивки, и изведнъж на 40год. се осъзнават, че са пропуснали истински важното нещо. Някак в просъница усещат кое е то, но пропуснатите моменти остават огромна празнота, която с нищо не могат да я запълнят, не помагат нито силиконите, нито джуките. На такива жени им се вика патки. Съжалявам ги истински. Тук някой по горе беше писал, че коментарите били от женомразци. Ами ако една жена иска и е като мъж, колко да я обичаш, като жена? Как да я обичаш? По мъжки? По би им подхождало на коментиралите да им се казва мъжемразци..

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Избрани глави

    9 2 Отговор
    из "Наръчник на мъжемразката" -))
  • 10 1221

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А знаеш ли коя черта на мъжете най-много отблъсква? ПРОСТОТИЯТА!
  • 11 трябва да си ляв

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Сух":

    Нищо не разбираш от жени! Личи ти!

    Коментиран от #14

  • 12 факт

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "А да кажем ли":

    Каквото самоуверените могат да получат без пари, комплексираните си го купуват.
  • 13 Русенец

    0 0 Отговор
    Докато оплювате тази или онази, те вече са се омъжили и си гледат семейството.
  • 14 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "трябва да си ляв":

    Като мъж, бил с много жени и женен от много време, ти заявявам, че коментар 8 си го е написал баш както си е.
  • 15 Русенец

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сух":

    Днешните жени пропускат важна подробност, а имено: мъжете харесват женствените жени, а не мъжествените. Може и да съм архаичен, но харесвам жените без адамова ябълка и без трибуквеник.