Last news in Fakti

25 Юни, 2023 11:22 1 928 1

5 домашни средства за избелване на зъбите

  • бели зъби-
  • избелване-
  • домашни средства

Благотворното действие на кокосовото масло за зъбите е доказано

5 домашни средства за избелване на зъбите - 1
Снимкa: Shutterstock

Белите зъби са много важна част от външния вид. Всички си мечтаем за перфектната бяла холивудска усмивка, но не всички можем да си позволим скъпите терапии за избелване на зъбите, които използват известните личности. Ето 5 средства за безупречно избелване на зъби у дома:

Кокосово масло

Благотворното действие на кокосовото масло за зъбите е доказано. Лауриновата киселина в него се бори с бактериите, които причиняват кариес, лош дъх и заболявания на венците, пише Edna.bg.

Зелен чай

Зеленият чай е богат на полифеноли, които помагат за справяне с бактериите в устната кухина. Но черният чай може да образува петна по зъбите поради високото съдържание на танин.

Ягоди

Ягодите се считат за един от най-мощните избелващи средства за зъбите. Комбинацията от ябълчена киселина и витамин С помага да имате здрави зъби. Смесени със сода за хляб, те се превръщат в отлична домашна паста за зъби.

Краставици

Растителните фибри в краставиците масажират зъбите и венците. Сокът от краставиците помага за поддържане на белотата, а освен това може да помогне на тези, които страдат от пиорея.

Куркума

Жълтият прах, който оцветява почти всичко, е тайната съставка, която може да ви даде най-блестящите бели зъби. Изследвания обаче доказват, че тя не само помага за поддържане на зъбна хигиена, но и за зъбобол, подуване на венците, гингивит и пародонтит.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.