Last news in Fakti

28 Юни, 2023 11:32 4 193 13

Най-големият и луксозен круизен кораб е готов за първите си пасажери (ВИДЕО)

  • круизен кораб-
  • най-големият

Той е дълъг 365 метра и тежи приблизително 250 800 тона

Най-големият и луксозен круизен кораб е готов за първите си пасажери (ВИДЕО) - 1
Снимкa: Shutterstock

Строителството на най-големи круизен кораб в света, в корабостроителница във Финландия, вече е завършено. Корабът дори е излязъл за първи път в открити води за морски изпитания преди вероятната си доставка през октомври тази година, пише CNN, цитиран от dir.bg.

Icon of the Seas на Royal Caribbean International е дълъг 365 метра и тежи приблизително 250 800 тона. Когато отплава в карибските води през януари 2024 г., на борда му ще има около 5610 пътници и 2350 души екипаж, но и най-големият в света аквапарк в морето. Наречен Category 6, той ще разполага с шест рекордни водни пързалки, но гостите, които искат по-спокойно изживяване, ще могат да се отпуснат и в седемте басейна и деветте хидромасажни вани на кораба.

Умопомрачителен

Корабът е създаден в Meyer Turku, една от водещите корабостроителници в Европа, в Турку, Финландия. По време на пресконференция на място по-рано тази година президентът и главен изпълнителен директор на Royal Caribbean International Майкъл Бейли заяви пред медиите, че корабът е напът да се присъедини към флота на Royal Caribbean на 26 октомври, преди дебюта си през 2024 г.

Сегашният носител на титлата най-голям круизен кораб в света е друг кораб от флота на Royal Caribbean - Wonder of the Seas, който направи първото си плаване едва миналата година и е с малко по-малка дължина от 362 метра, и има "само" 18 палуби за изследване.

Royal Caribbean International представя Icon of the Seas като еволюционен връх на круизната линия, използващ най-новите технологии и надграждащ 50-годишния опит в историята на компанията.

"Позиционираме го като най-добрата семейна ваканция и когато разберете и оцените цялата енергия и време, които са отишли за създаването на този кораб, това е зашеметяващо", каза Бейли.

Според изявление на Royal Caribbean Icon е завършил първите си морски изпитания на 22 юни. "По време на първата серия морски изпитания Icon of the Seas измина стотици мили, по време на които бяха тествани основните двигатели, корпусът, спирачните системи, управлението, нивото на шума и вибрациите. Всичко беше извършено навреме, както е описано в графика, въпреки че тръгването му се забави."

Перфектната домашна база

Корабът предлага повече от 40 възможности за хранене, пиене и забавление, като много от тях са включени в цената на круиза. С 20 палуби и осем квартала, които да се разгледат, идеята е да се посрещнат всички видове туристи - от зони, посветени на млади семейства, до места само за възрастни, като например баровете.

Има 28 различни вида помещения за настаняване, с повече категории за семейства, повече разпределения с изглед към океана и повече пространство за туристи в групи. От круизната компания заявяват, че това е най-дългият срок, който някога е посвещавала на "проектирането на перфектната домашна база".

Icon of the Seas е и първият кораб на Royal Caribbean International, задвижван с втечнен природен газ (LNG) и технология за горивни клетки, като част от прехода на компанията към бъдеще с чиста енергия.

2 600 работници на ден

Около 2600 работници са се трудили на Icon of the Seas всеки ден. За морските изпитания стотици специалисти са били на борда, за да оценят работата в продължение на четири дни. От Royal Caribbean съобщават, че втората серия морски изпитания е планирана за по-късно през годината.

Рекордни продажби

Мълвата за кораба вече е достигнала до всяко кътче на планетата, а предварителните продажби са рекордни. Съобщава се, че Майкъл Бейли е описал Icon of the Seas като "буквално най-добре представящото се пускане на нов продукт, което някога сме имали".

Icon of the Seas ще извършва седемдневни плавания в Източните и Западните Кариби от Маями през цялата година. Всяко плаване ще включва посещение на Perfect Day at CocoCay, награждаваната частна островна дестинация на Royal Caribbean, както и новото ѝ разширение - Hideaway Beach.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе то и

    4 3 Отговор
    Титаник беше най-големият, но...

    Коментиран от #3

  • 2 Комуняга

    4 6 Отговор
    Кога ша ги стигнем Западняците....

    Коментиран от #5

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Абе то и":

    Нищо общо ‼️

    Бил съм на круиз с тази серия кораби - СТРАХОТНО ПРЕЖИВЯВАНЕ ‼️‼️‼️

    Пожелавам на всеки да изпита тръпката ❗

    Между другото сред екипажите на
    "Корабите на моретата" има варненци -
    Пом. капитан и
    Гл. готвач ❗

    Коментиран от #12

  • 4 обективен

    4 4 Отговор
    Заради кефа на милионерите ,света ще се затрие , защото има милиони гладуващи по света и без вода !!
  • 5 Какво да им стигаш?

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Комуняга":

    Тези кораби са направени да ти ошушкат джоба! Някога качвал ли си се на круизен кораб с цени до небето (десеторни) и удоволствия, които свършват в горните кули тип дискотеки и печене на басейните под жаркото Слънце и студен вятър, от който диарията ти е сигурна, а на третия ден се молиш да зърнеш и стъпиш на суша? За същите пари, които ще дадеш за седмица на този круиз, два месеца ще се пръснеш по островите, като можеш да си ги сменяш когато ти е кеф.
  • 6 Амииии

    2 2 Отговор
    Титаник 2024 ???
  • 7 хаха

    1 0 Отговор
    Един дн бракуват Azamara Journey. На другя пускат.
  • 8 ИВАН

    2 6 Отговор
    Бил съм на кораб с много по малко екстри, но има постоянно бучене от хилядите електромотори, двигатели ... а този с тия пързалки, джакузита ... едва ли ще е много тихо в тоя плаващ град натъпкан с надути богаташи
  • 9 пенко

    2 0 Отговор
    ФИНДЛАНДТАНИК ... !?!?!?!?!?

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мъдурко

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "пенко":

    Непотопяем,нали?
  • 12 а не

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Щом има варненци по тия кораби няма да им стъпвам добре, че предупреди, мерси!
    Няма такива комплексари и дребни играчи, като тия варненци и щом са налазили и там, ясна работата! А и точно тия круизи на големите кораби по 4-5 хил. пасажери са си за дебели пордоти ядат, пият, въргалят се по шезлонгите и цапат водата в басейните, не мерси!

    Коментиран от #13

  • 13 ДА АМА НЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "а не":

    майните (пловдивчани) ги бият по наглост,надутост и чалъми....вервай ми....