Last news in Fakti

8 Юли, 2023 15:19 1 975 3

Създателите на "Барби" дадоха обяснение за спорен кадър, довел до бойкот на филма във Виетнам

  • барби-
  • виетнам-
  • китай-
  • карта-
  • бойкот-
  • забрана-
  • излъчване

Според "Уорнър Брос" филмът не изразява никаква политическа позиция

Създателите на "Барби" дадоха обяснение за спорен кадър, довел до бойкот на филма във Виетнам - 1
Снимка: Shutterstock

Продуцентското студио „Уорнър Брос“ заяви, че кадърът от предстоящия филм „Барби“, който доведе до забраната на излъчването на продукцията във Виетнам, не цели да изрази каквато и да е позиция, съобщи ДПА.

Местни виетнамски медии предадоха в понеделник, че филмът с участието на Марго Роби и Райън Гослинг съдържа сцена, в която се вижда карта, изобразяваща територии в Южнокитайско море, които Китай едностранно обявява за свои, а Виетнам счита това за нарушаване на суверенитета си.

Виетнамските издания обясниха, че това се смята за „незаконно изображение“, поради което беше наложена националната забрана за излъчването на филма, припомня БТА.

Забраната обяви генералният директор на Отдела за киното към виетнамското Министерство на културата, спорта и туризма – Ви Киен Тан.

По думите на „Уорнър Брос“ за американското издание „Варайъти“ „драскулките“, показани на екрана, са имали за цел да изобразят фиктивното пътуване на Барби в Барбиленд.

„Картата на Барбиленд е като детска рисунка с пастели“, каза представител на „Уорнър Брос Пикчърс Груп“ (подразделение на развлекатлената компания „Уорнър Брос Ентъртейнмънт“). „Драскулките изобразяват въображаемото пътуване на Барби от Барбиленд до „истинския свят“. Целта не беше да се изрази каквато и да било позиция.“


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИНЬОТО

    3 1 Отговор
    Правилно ,само една тъмна маджента и всичко се променя тотално ,да не кажа и НАПЪЛНО ПОДРЕЖДА
  • 2 Много

    0 0 Отговор
    Сънувате
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор
    Типично по САШтиански-
    "Совите не са това което са!"
    Източна Европа НЕ Е
    Източна Европа ‼️
    Източния ФЛАНГ на НАТьО
    НЕ Е фланг ‼️
    АМЕРИКА
    не е само САШт‼️
    ........
    Да убиеш свои
    това е ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ‼️
    🤔🤔🤔🤔