Last news in Fakti

11 Юли, 2023 09:46 3 639 1

10 проблема, които можете да решите с активен въглен

  • активен въглен-
  • токсини-
  • кожа-
  • коса

Активният въглен се препоръчва при отравяне, тъй като бързо неутрализира токсините

10 проблема, които можете да решите с активен въглен - 1
Снимкa: Shutterstock

Доста сме слушали за ползите от приема на активен въглен. Знаем ли обаче всичките му свойства и за какво конкретно можем да го използваме? Вижте пълен списък на проблемите, които можете да разрешите чрез него:

1. Средства срещу метеоризъм и подуване на корема

Газовете имаме всички. Средно човек отделя газове 14 пъти на ден - това е напълно нормално. Но ако страдате от метеоризъм или болезнено подуване, активният въглен ще ви помогне!

Проучванията показват, че при приемане на активен въглен преди хранене, обемът на чревните газове е значително намален.

2. Намаляване нивото на холестерола

Високият холестерол удвоява риска от сърдечно-съдови заболявания. Едно изследване показва, че при хора, които три пъти на ден в продължение на един месец, приемали 8 г активен въглен, нивото на "лошия" холестерол LDL-намалял с 41%, а "добрият" HDL-холестерол - се увеличи с 8%!

3. Поддържане на здравето на бъбреците

Всеки ден бъбреците ви почистват около 115-140 литра кръв, което води до 1-2 литра урина, която се състои от отпадъци и излишна течност.

В комбинация с черния дроб, бъбреците са най-добрата система за пречистване в организма.
Въпреки това, яденето на захар, сол, животински протеин, мазнини и консерванти може да доведе до заболяване и бъбречна недостатъчност.

Тъй като активният въглен отстранява уреята и други токсини в урината, той помага за поддържането на здравето на бъбреците.

4. Бързо лечение на хранително отравяне

Хранителното отравяне е много често - само в САЩ 48 милиона случая се отравят всяка година!

Един от начините да се предпазите от повръщане, диария, болки в корема и загубените дни, които неизбежно следват тежките отравяния, е да приемате активен въглен при първите симптоми.

Активният въглен се препоръчва при отравяне, тъй като бързо неутрализира токсините.

5. Тайната на меката кожа

Мръсотия и мазнини запушват порите по кожата на лицето и ви състаряват. Активният въглен, подобно на магнит, извлича мръсотия и мазнини от порите, оставяйки кожата чиста и мека.

6. Красива коса

Същите токсини, мръсотия и мазнини, които замърсяват кожата, развалят косата, като и придават неприятен мазен вид.

Активният въглен почиства космените фоликули, като им придава блясък и копринена мекота!

И за разлика от шампоаните, които се състоят изцяло от вредни за околната среда химикали, активният въглен е 100% естествен, екологично чист лекарствен продукт.

7. Избелване на зъбите

Искате да имате холивудска усмивка, без да харчите луди пари за процедура за избелване на зъбите? Достатъчно е да поръсите четка за зъби с активен въглен 2-3 пъти седмично.

Активният въглен почиства зъбния емайл, адсорбира микроскопичните частици, от които се развива плаката.

8. Приятна миризма от устата

Освен средство срещу лошия дъх, също така е и метод за нормализиране на алкално-киселинното равновесие в устната кухина, която предпазва зъбите и венците от бактерии и болести.

Мийте зъбите си с активен въглен (не се притеснявайте, той е безвкусен).

9. Предотвратяване на преждевременно стареене

Доказано е, че редовното използване на активен въглен премахва токсините и шлаките от организма, които увреждат органите, разрушават клетките и ускоряват стареенето на тялото.

10. Почистване на храносмилателната система

Пестициди в зеленчуците и плодовете, хормоните на растежа в месото, химикалите в питейната вода - живеем в изключително токсични условия.

Когато всички тези боклуци се натрупват в храносмилателната система, това води до възпаление и ви лишава от сила. За добро здраве и благополучие трябва редовно да почиствате храносмилателната система, пише Zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.