Last news in Fakti

11 Юли, 2023 10:05 1 085 2

Рецепта на деня: Безглутенов сладкиш

  • безглутенов-
  • сладкиш-
  • десерт-
  • какво да сготвя

С кокосово брашно и моркови

Рецепта на деня: Безглутенов сладкиш - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • яйца - 4 броя
  • кленов сироп - 6 супени лъжици
  • кокосово брашно - 1/2 чаена чаша
  • прясно мляко - 1/4 чаена чаша (или друго мляко по избор)
  • индийско орехче - 1/4 чаена лъжица
  • стафиди - 1/2 чаена чаша
  • сол - 1/4 чаена лъжица
  • За крема:
  • кокосово масло - 1/3 чаена чаша
  • брашно от тапиока - 1/4 чаена чаша
  • моркови - 1 чаена чаша (настъргани)
  • канела - 1/2 чаена лъжица
  • ванилии - 1 брой
  • орехи - 1/2 чаена чаша (накълцани)
  • бакпулвер - 1 1/2 чаена лъжица
  • крема сирене - 200 грама
  • кисело мляко - 4 супени лъжици
  • кленов сироп - 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е подготовката на продуктите. Яйцата трябва да са на стайна температура, а морковите почистени и настъргани. Разбивате яйцата с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте кленовия сироп, който може да замените с мед или захар, добавяте и кокосовото масло и отново разбивате.

Към така получената течна смес добавяте, солта, кокосовото брашно, брашното от тапиока, прясното мляко, както и бакпулвера и разбърквате добре, може да ползвате дървена лъжица. Към тестото добавяте канелата и индийското орехче, както и настъргания морков и стафидите и разбърквате старателно, така че морковите да се разпределят равномерно в сместа. Изсипвате сместа във форма за печене, в която предварително сте поставили хартия за печене, разпределяте я равномерно и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути, докато сладкишът придобие апетитен златист цвят.

Оставяте готовият сладкиш да изстине напълно. Може да го сервирате и без глазура, но с нея той става истински завършен. Разбивате крема сиренето, заедно с киселото мляко и кленовия сироп до получаване на еднородна смес, която нанасяте върху напълно изстинали сладкиш. Съхранявате сладкиша в хладилник, пише supichka.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Благодаря Уважаема Красавице За Кулинарното Предложение с
    Уважение
  • 2 кййкй

    1 1 Отговор
    Това е голямо изкушение.
    Давайте рецепти за десерти с плодове! И сладоледи. Сега е сезонът.