Last news in Fakti

18 Юли, 2023 19:55 2 816 5

Предупреждение към туристите: За пускане на музика на плажа може да ви накажат с глоба от 36 000 евро в тази страна

  • португалия-
  • плаж-
  • музика-
  • глоба-
  • тишина

Португалия обещава слънце, море и тишина, докато плажувате

Предупреждение към туристите: За пускане на музика на плажа може да ви накажат с глоба от 36 000 евро в тази страна - 1
Снимкa: Shutterstock

Плажуващите в Португалия бяха предупредени, че могат да бъдат глобени с до 36 000 евро за прекалено силно пускане на музика.

Националната морска администрация (AMN) забрани използването на преносими високоговорители, които натрапват мелодиите на местните жители и туристите.

Новите ограничения бяха потвърдени точно в момента, когато започва пиковият туристически сезон в най-популярните плажни дестинации в Португалия.

Каква е глобата за пускане на музика на плажа в Португалия?

Обявен миналия месец от AMN, регламентът забранява “използването на озвучителна техника и дейности, генериращи шум, които според условията на закона могат да причинят дискомфорт”.

Макар да не е ясно каква сила на звука, ако изобщо има такава, се класифицира официално като смущаваща, плажуващите могат да подават оплаквания за шума до местната морска полиция, отговаряща за плажа, на който се намират.

Глобите могат да бъдат между 200 и 4000 евро за физически лица и между 2000 и 36 000 евро за групи. Може да се конфискува и “аксесоарът” на нарушителя - например високоговорител.

В наредбата за плажовете на AMN се изброяват различни други дейности, които са забранени на португалския бряг. Сред тях са игрите с топка извън определените за това места, къмпингуването извън къмпингите и паленето на огън.

В цяла Европа се набелязват туристи, които нарушават правилата

Това не е първият случай на регулиране на противообществените прояви по европейските плажове.

Миналото лято в Барселона, Испания, забраниха цигарите на брега, за да предпазят плажуващите от пасивно пушене и изхвърлени угарки.

От Португалия до Хърватия се въвеждат правила и ограничения, за да се направят популярните туристически дестинации по-привлекателни за живот за местните жители.

Миналия месец Дубровник обяви плановете си за система за сваляне на багаж, за да се намали шумът от куфари на колела в историческия му, павиран стар град.

Гърция въведе система от часови интервали за посетителите на Акропола в опит да се справи с навалицата от туристи, а тази седмица Пантеонът в Рим въведе такса за вход.

Много страни, включително Португалия, също затягат ограниченията за краткосрочните наеми, за да се борят с инфлацията на жилищния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    18 0 Отговор
    Подкрепям, като искаш музика си я слушай у вас. Не съм длъжен докато почивам да ми надуват главата с каквато и да е музика
  • 2 Кольо,

    13 0 Отговор
    А циганите кой ще ги глобява,думба лумба всеки ден джамбурета у маалето....
    От единият край музика а от другия изнасят умрелия циганин в ковчега...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИВАН

    1 0 Отговор
    Ми хубаво - няма да пускам музика в Португалия, ама кажете как е в България ... сутрината в 7 часа събота, работния по.мак почнал да си реже дървата с резачката и хич не се съобразява, че има съседи които спят по това време.
  • 5 Осведомени

    0 1 Отговор
    Ако ходите в Гърция, не отивайте на остров Закинтос - неуредено, хаос, лошо обслужване, лоши пътища, има местни мутри Най- добре е на островЛимнос