Last news in Fakti

19 Юли, 2023 11:58 1 816 5

И Том Круз се обяви срещу изкуствения интелект

  • том круз-
  • актьор-
  • стачка-
  • кино-
  • изкуствен интелект-
  • гилдията на актьорите

Продължават стачките срещу използването на изкуствен интелект в кино и тв индустрията

И Том Круз се обяви срещу изкуствения интелект - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Холивудската звезда Том Круз се е включил на живо в Zoom по време на преговорите, които гилдията на актьорите и организацията на филмовите студия са провели през юни, когато са били обсъждани исканията на работещите в индустрията, предава The Hollywood Reporter.

Въпреки че членовете на синдиката на актьорите призоваха всички да се присъединят в преговорите миналия месец, Том е бил най-голямата звезда, която се отзовала и се включила на живо. Екшън звездата се включила в дискусията по повод използването на изкуствен интелект в кино и тв продукциите, като Том настоявал тя да бъде максимално ограничена, пише dir.bg.

Освен в защита на колегите си от прекомерна употреба на изкуствен интелект в кино и тв продукциите, Том се обявил и в защита на каскадьорите, чиято работа също би могла драстично да намалее заради развитите технологии.

Само преди дни той ясно показа, че твърдо застава зад исканията на работещите в индустрията, като сложи на пауза снимките на следващия филм от поредицата "Мисията невъзможна" в момента, в който те обявиха стачка.

Поне засега преговорите между двете страни, актьори и продуценти, са замразени, като мнозина прогнозират, че стачката има вероятност да продължи месеци напред. Ако това действително се случи, то ще се отрази пагубно на есенния тв сезон отвъд океана, както и на сезона, в който се раздават най-престижните награди за кино и телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гласове от зайчарника в Банкя

    3 1 Отговор
    "Само липсата на интелект, ще победи изкуствения интелект"®
    Бацо Б.
  • 2 зелен петел

    7 0 Отговор
    Ще се обяви,разбира се. Томас Круз е пич.

    Коментиран от #4

  • 3 Плашимир

    2 2 Отговор
    Изкуствения интелект се очаква да се обяви против експлоатацията на изкуствения интелект!
  • 4 честен ционист

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "зелен петел":

    Защото е използвал услугите на искуствения интелект във филмовите си каскади, пък се кълнеше, че той лично висял по самолетни колесници като жълтопаветник и сега му е терсене, че ще го хванат в крачка.
  • 5 Умен е

    5 1 Отговор
    Един от малкото умни хора. Ако хората не се самоунищожат от собствената си простотия и алчност, то когато създадат изкуствения интелект той ще ги затрие.
    За какво ще са му необходими хора? Изкуствения интелект сам ще продължи собственото си развитие.