Last news in Fakti

5 Август, 2023 12:22 3 399 14

Тялото на Шинейд О'Конър бе върнато при семейството ѝ след аутопсията

  • шиниъд о'конър-
  • певица-
  • тяло-
  • аутопсия-
  • смърт

Макар смъртта ѝ да не е смятана за подозрителна, тялото на певицата бе отведено за аутопсия, за да бъде разкрита причината за смъртта

Тялото на Шинейд О'Конър бе върнато при семейството ѝ след аутопсията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тялото на Шинейд О'Конър вече е предадено на близките ѝ след аутопсия. Музикалната легенда, която далеч от светлините на прожекторите носеше името Шухада' Садакат, известна с мощния си глас, неочаквано почина на 56-годишна възраст на 26 юли в дома си в югоизточен Лондон, след като беше намерена в безпомощно състояние.

Първоначално се смяташе, че смъртта ѝ не се разглежда като подозрителна.

По-късно тялото на Шинейд е откарано за аутопсия, за да се "установи медицинската причина за смъртта", но докладът от аутопсията може да бъде получен едва след "няколко седмици", предава vesti.bg, позовавайки се на Mirror.

Малко след като бе съобщено за трагичната смърт на Шинейд, Лондонският вътрешен южен коронарен съд потвърди, че ще вземе решение дали ще започне разследване, след като станат известни резултатите от аутопсията и след като бъдат представени документи от нейните роднини.

Междувременно Джон Томпсън, служител в районния съд London Inner South, потвърди в изявление от името на старши коронера Андрю Харис, че заключението от аутопсията ще бъде публично оповестено, ако бъде открито разследване.

Шинейд О'Конър почина само 18 месеца след смъртта на сина си Шейн, който почина на 17-годишна възраст, след като напусна болница, докато беше под наблюдение за опит за самоубийство. Преди смъртта си музикантката сподели снимка на любимия си син в Twitter и написа: "Оттогава живея като немъртво нощно същество. Той беше любовта на живота ми, лампата на душата ми. Бяхме една душа в две половини. Той беше единственият човек, който някога ме е обичал безусловно. Без него съм изгубена."

В профила си в Twitter тя информираше феновете си за живота си и разкри, че планира да създаде музика малко преди светът да разбере, че е издъхнала. По-късно мениджърският ѝ екип разкри, че тя е поставяла финални щрихи на нов албум - първия ѝ студиен запис от девет години насам. Освен това тя е искала да финализира датите за предстоящото си турне през 2024 г.

През живота си Шинейд се пребори с редица трудности и смело разказа за насилието, на което е била подложена от покойната си майка. В емоционално интервю тя разкри, че майка ѝ не е искала да има дъщеря и често е карала Шинейд да се облича подобно на момче и я е ритала в матката. Тя разкрива преживяването си в песента си "Fire on Babylon" и откакто споделя изпитанието си, е силен изразител на мнението на децата, които също са били малтретирани.

Но никога не се е въздържала да се застъпи за нередностите, Шинейд също е предизвиквала противоречия, най-известното от които е, че през 1992 г. тя използва изпълнението си в предаването Saturday Night Live, за да протестира срещу насилието над деца, като разкъсва снимка на папа Йоан Павел II, докато пее репликата: държейки снимка на тогавашния папа Йоан Павел II, докато изричаше думата "зло". По-късно тя хвърли разкъсаните снимки на папата на земята и каза: "Борете се с истинския враг".

Впоследствие на Шинейд беше забранено да участва в предаването, но тя използва платформата си, за да протестира срещу насилието над деца, извършено и прикривано от Католическата църква в Англия.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Халва

    26 6 Отговор
    Винаги съм усещал, че нещо не е добре с главата ОKoнър.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Пак ли тази?

    24 5 Отговор
    Оставете самоубийцата да си почива в мир! Надухте главите на българите с ненужна информация, най-вече на психично-болни! Вие за позитивни новини не сте ли чували, че само мракобесие изливате?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А за Теб...

    4 20 Отговор

    До коментар #1 от "Халва":

    ...съм нямал никакви съмнения,че нещо не си в ред с главата...

    Коментиран от #5, #8

  • 5 При Теб...

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "А за Теб...":

    ... дали поне долната глава е у ред?
  • 6 Мими Ралева

    5 0 Отговор
    Шиниъд,а не Шинейд.
  • 7 123

    15 1 Отговор
    И тая е под контрола на масонско-сатанинската секта управляваща света.
  • 8 Любопитко

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "А за Теб...":

    Ето кой ще ми отговори на следния въпрос с понижена трудност: може ли да е наред с главата жена, която в зряла възраст доброволно приема ретроградна и мракобесна идеология (някои я наричат "мирна 😏 религия"), според която самата тя, Ш. ОК.,е половин човек?!? Да очаквам ли отговор, различен от някой гузен, беззъб и я лов минус🤔?

    Коментиран от #11

  • 9 Не на НАСИЛИЕТО!!! 🤚

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Халва":

    Ами и ти да имаш такова детство като нейното и ти така щеше да бъдеш.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Соваж бейби

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Любопитко":

    Да се бе пробвала в Тибет при ламите ,там поне цяха да и наместят правилно гайките .Сигурна съм че щеше да намери баланс и смисъл на живота си.Явно другите религии повече са я побъркали отколкото беше.Тази е от хората с талнт една песен но велика,но глупава и депресивна натура.

    Коментиран от #12

  • 12 Любопитко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Да ( се бе), ама не;-)...
  • 13 Не на НАСИЛИЕТО👎...

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не на НАСИЛИЕТО!!! 🤚":

    над чи...тателите на "фа"...Т.К.и.!!!
  • 14 Хаха

    0 2 Отговор
    Ваксата я погуби,както и сина и.