Last news in Fakti

15 Август, 2023 16:32 26 782 4

Месецът на раждане предопределя здравето, характера и кариерата ви

  • раждане-
  • месец на раждане-
  • характер-
  • професия-
  • здраве-
  • състояние

Хората, родени през май, са склонни да бъдат оптимисти, докато родените през ноември са склонни да гледат на света през противоположния ъгъл

Месецът на раждане предопределя здравето, характера и кариерата ви - 1
Снимка: Shutterstock

Много изследователи се опитват да разберат колко различен може да бъде човек в зависимост от сезона и месеца, в който е роден, и успяват в това. Според едно проучване сезонът и месецът на раждане могат да окажат влияние върху вашата личност и умения. Всъщност и на здравето ви, според данни, събрани от 1,7 милиона души, които показват 1688 комбинации от показатели, пише BrightSide.

Януари

Ако сте родени през януари, вие сте нещо повече от просто родени през зимата, родени сте през първия месец в новата година, което открива много различни възможности. Всъщност хората, родени през януари, са склонни да правят кариера в областта на медицината или събирането на дългове или дори да станат спортисти. Най-вероятно е да станат творци и известни.

Здравето ви обикновено е по-добро от средното и вероятно сте защитени от повечето проблеми, само не и от сърдечносъдови заболявания. Емоционалното здраве обаче би могло да се възползва от повече защита и внимание: шизофренията и биполярното разстройство са твърде често срещани сред родените през януари, въпреки че те са по-малко склонни към раздразнителен темперамент.

Февруари

Родените през февруари бебета са по-щастливи в живота и в кариерата си. Освен това има голяма вероятност да сте се родили преждевременно. Това означава, че като бебе сте били по-леки, но като възрастен може и да сте по-ниски. Февруари е и месецът на творчеството и може да се насочите към кариера на художник и дори да станете известна личност.

Що се отнася до здравето, вие сте доста защитени от общи заболявания. Освен това може да имате известна защита от неврологични, както и от респираторни и репродуктивни заболявания.

Март

Март е месецът, в който посрещаме слънчевите лъчи, и ако сте родени през този месец, то вероятно търсите по-слънчевата страна на живота. Също така повечето хора, родени през пролетта, може да са изложени на хипертимия, което означава, че те винаги са в добро настроение и са позитивни.

Що се отнася до здравето, на родените през март може да се наложи да следят сърдечносъдовата си система.

Април

Подобно на хората, родени през март, априлските бебета са склонни да бъдат много по-позитивни в сравнение с хората, родени през зимата, лятото и есента. Що се отнася до кариерата, априлските бебета биха могли да имат шанса да избират измежду различни професионални възможности.

Имате много добра защита срещу общи здравословни проблеми (но все пак трябва да се погрижите за сърдечно-съдовата си система, тъй като по този въпрос сте склонни да следвате родените през март). Освен това вероятността да имате СДВХ (Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност) е малка.

Май

Ако сте родени през май, може да се смятате за най-големите късметлии, както очевидно правят повечето хора, родени през този месец. Родени сте да бъдете оптимисти. Ако гледаме от гледна точка на кариерата, не е необходимо да се фокусират върху една-единствена професия, защото изборът им е широко отворен.

Същото важи и за здравето. Родените през май като цяло не са предразположени към никакви високорискови заболявания и имат висока обща защита срещу тях. Според проучвания обаче, въпреки че са оптимисти, те са склонни и към депресия.

Юни

Всички положителни вибрации, които притежават родените през март, април и май, хората през юни също ги притежават. Те обаче са по-склонни към промени в настроението и могат да включват и изключват щастието си много бързо. Освен това може да се забави постъпването в училище - нещо обичайно за хората, родени през този месец, но въпреки това не им пречи да постигнат отлични академични постижения, тъй като проучванията показват, че те имат повече време да узреят, преди да започнат училище.

В здравословно отношение може да има леки респираторни и сърдечносъдови рискове, но като цяло юнските бебета са здрави. Освен това може да имате известна защита срещу репродуктивни заболявания.

Юли

Според едно проучване, ако сте родени през юли, може да имате способността да саморегулирате емоционалния си живот и да контролирате агресията си. Що се отнася до талантите, повечето родени през юли имат артистична страна и може да са левичари.

Що се отнася до здравето, може да имате защита срещу репродуктивни заболявания и общо здраве. Освен това жените, родени през юли, може да навлязат в пубертета малко по-късно в живота си.

Август

Да сте родени през август означава по-малко академични цели, но пък сте по-големи по брой. Според статистиката, данните за 16 години показват, че най-много хора са родени през август. Също така може да имате онова излъчване, да сте оптимисти и да излъчвате позитивизъм, както правят хората, родени през пролетта.

Що се отнася до здравето, промените в настроението, които идват с прекалената позитивност, няма да ви изложат на риск от биполярни заболявания. Всъщност хората, родени през лятото, имат най-малък шанс да се разболеят от него. Отново, ако сте жена, може да сте навлезли по-късно в пубертета, което също означава по-здравословен живот в зряла възраст.

Септември

Хората, родени през есента, като цяло имат ниски нива на депресия. Но ако сте родени през септември, може да се окаже, че се борите с нея и постигате успехи в областта на спорта.

Родените през септември деца са изложени на умерен риск от развитие на заболявания, но имат по-голям риск от астма и имат известна защита срещу общи сърдечносъдови заболявания.

Октомври

Подобно на хората, родени през септември, родените през октомври обикновено са отлични спортисти. Всъщност, макар че повечето хора, родени през есента, са високи, родените в средата на октомври могат да бъдат още по-високи.

Ако сте един от родените през октомври, може да имате силно увеличен шанс като цяло да развиете заболявания. Въпреки това рискът от сърдечносъдови проблеми може да е по-нисък.

Ноември

Хората, родени през есента, включително през месец ноември, са склонни да бъдат хиперфокусирани. В комбинация с ниския риск от депресия това може да им даде предимство в живота, когато постигат целите си. Те също така са склонни да бъдат най-голямо количество песимисти.

Хората, родени през ноември, в сравнение с хората, родени през други месеци, имат по-висок риск от общи заболявания, особено на дихателната система, но може би имат най-голяма защита срещу сърдечносъдови заболявания. Освен това сред родените през ноември се наблюдава пик на Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.

Декември

Ако сте родени през декември, може би сте един от най-редките хора в света, особено ако рожденият ви ден е на 24-и или 25-и ден от месеца. Но що се отнася до настроението, вие не се дразните лесно и сте много по-стабилни в сравнение с хората, които са родени през лятото.

Декември означава, че при вас може да има по-висок риск от репродуктивни заболявания, но сте склонни да имате добро общо здраве. Всъщност според едно проучване имате по-голям шанс да доживеете до 105 години или повече.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъко Гуменката

    13 0 Отговор
    Страшни глупости...
  • 2 Тайна

    4 0 Отговор
    Може и така да е, но преди да я прочетеш, се предполага какво е съдържанието. Аз пък съм родена на 24-ти декември и се почувствах специална! Хаха :))
  • 3 гошо

    2 2 Отговор
    Това са тотално неверни неща. Предопределя се от ЧАСЪТ И МИНУТИТЕ в които си роден, денят не е толкова важен, астрологията работи на този принцип.
  • 4 Васик Атанасова

    2 0 Отговор
    Не отговоря за мене !