Last news in Fakti

28 Август, 2023 12:32 1 115 2

Гинеколожка даде съвети за здравословно отслабване след раждане

  • бременна-
  • родилки-
  • гинеколог-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • отслабване-
  • раждане

Лекарката препоръчва родилките да не се подлагат на операции за бързо отслабване

Гинеколожка даде съвети за здравословно отслабване след раждане - 1
Снимка: Shutterstock

Забременяването, раждането и появата на най-малкия член на семейството безспорно са едни от най-щастливите мигове в живота на всяка жена. Макар тази емоция да не може да се сравни с нищо друго, то нека бъдем честни – наред с щастливите емоции идват и някои и други проблеми.

Няма жена, която да отрече, че след раждането продължава да се чувства огромна, а излишните килограми допълнително утежняват и без друго крехкото ѝ (както физическо, така и психическо и емоционално) състояние.

„Но как след раждането и грижите около бебето да отслабна бързо и ефективно?“, много родилки си задават този въпрос и това е напълно нормално. Отговорът дойде от гинеколожката д-р Елена Соломатина, цитирана от jenata.blitz.bg.

По думите ѝ има бърз и най-вече правилен начин за това как родилката да се отърве от излишните килограми след появата на бебето.

„Напълняването по време на бременност е нормално. Въпреки това, след раждането на бебето, жената не трябва да очаква бърза загуба на тегло“, предупреждава лекарката. „Но въпреки това теглото ще изчезне по естествен път след време, а задържането на течности ще премине. Не си струва обаче да се надяваме, че ще изглеждаме по същия начин преди забременяването“, каза тя и допълни:

„Това е така, тъй като докато спре кърмата, ще настъпят още куп хормонални промени“.

За да може младата майка бързо да се отърве от излишните килограми д-р Соломатина посъветва да избере правилното хранене, което е най-добре да бъде консултирано с диетолог.

„След като кърменето приключи, жената може да се върне към спорта… даже, ако преди това не е спортувала, то сега е дори препоръчително. Не трябва да мислите за операции за отслабване“, категорична е гинеколожката.

Според нея най-добрата операция е тази, която никога не се е случила.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наближава коледа

    2 0 Отговор
    Колето свинята с двете прасета ще бъдат заклани на 25 декември
  • 2 Николай свинята

    2 0 Отговор
    Искат да ме прават филе елена