Last news in Fakti

31 Август, 2023 11:02 1 855 4

Джони Ротън от "Sex Pistols" разказа как е преживял смъртта на съпругата си

  • джон лайдън-
  • секс пистълс-
  • нора фостър-
  • тъга-
  • съпруга-
  • загуба-
  • смърт

Нора Фостър се бореше с Алцахймер през последните години на живота си

Джони Ротън от "Sex Pistols" разказа как е преживял смъртта на съпругата си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Вокалистът на "Sex Pistols" Джон Лайдън признава, че е пил "нонстоп" в продължение на три месеца след смъртта на съпругата си Нора Форстър, която почина на 80-годишна възраст след двегодишна битка с болестта на Алцхаймер, пише dir.bg.

Пънк легендата Джон, известен с бившия си сценичен псевдоним - Джони Ротън, се грижеше за нея през цялото време, след като през 2021 г. бе диагностицирана с дегенеративното заболяване. Сега той откровено разказа как е преминал през тази загуба.

В подкаста "XS Noize" по-рано този месец казва: "Имаше период от три месеца, в който пиех без прекъсване. Уви, това не ми помогна да прогоня тъгата. Беше ад. Ако Нора е наоколо и ме гледа, последното нещо, което иска да види, е как плача над бутилката с уиски", откровено заяви. "Няма да посегна на живота си, но се чувствам самотен. През уикендите ме посещават брат ми и съпругата му. Някак трябва да се справя психически, защото семейството ми не бе само Нора, а и публиката."

Джон се подготвя за турне с групата си след издаването на новия албум "End of World".

Говорейки за грижите за жена си, той добавя: "Харесваше ми да се грижа за нея и да правя дните ѝ по-хубави."

Това откровение от негова страна идва, след като миналия месец призна, че спи до праха на покойната си съпруга. По негови думи "е било много по-трудно, отколкото си мислел" да се справи със загубата ѝ, след близо пет десетилетия прекарани заедно. Пред "The ​​Times" казва: "Мислех, че ще мога да се справя. Спя с праха на Нора, който е до леглото ни, защото знам, че няма да я срещна отново в този живот."

Двойката се жени през 1979 г. Наскоро Джон призна, че животът му без бившия модел би бил "непоносим". Що се отнася до жената на пънк легендата - Нора Майер е германска издателска наследница със страст към музиката. Тя стана фронтдама на "The Slits" като тийнейджърка и сама по себе си бе пънк икона. През 60-те години се мести в западен Лондон. 1975-а е годината, в която среща Лайдън, който е с 14 години по-млад от нея, в прочутия магазин за дрехи на Вивиен Уестууд. Първоначално са започнали като приятели, а приятелството им прераснало в бурна любов, пише "Daily Mail".

"Винаги съм обичал тази жена. И тя го знаеше. Когато се срещнахме, не очаквахме да се разбираме. И на двамата ни беше казано, че другият е с лош характер. Но прехвърчаха искри. Беше моментално привличане", казва той за любимата си пред "The ​​Guardian" миналата година. "Никога не съм очаквал, че ще изпитам такова чувство. Никога не съм се смятал за привлекателен."

Музикантът остана неистово верен на съпругата си въпреки рокендрол начина на живот, който водеше.

"Гледах да се грижа за себе си", споделя той, визирайки изпитанието, пред което се изправя, когато е едва на седем години, а именно - спинален менингит. Той прекарва една година в болница и страда от тежки странични ефекти, включително загуба на памет за четири години след заболяването, преживяване, което по негови думи, му е помогнало да разбере впоследствие и нуждите на жена си. "Познавам този страх. Знам какво е да се чувстваш напълно уплашен и да не знаеш къде си", казва. "Годините след диагнозата на Нора станаха по-поносими", допълва още.

Лайдън добави, че експертите по Алцхаймер са били изумени, че Нора продължавала да го помни. Предаността им един към друг бе ясна - и след десетилетия заедно той отново споделя, че няма да има "никоя друга" за него.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5+5

    5 1 Отговор
    Голям! Респект!
  • 2 защо се жалва

    2 3 Отговор
    толкова по тежко време съм имал от него .Не разбирам.

    Коментиран от #3

  • 3 Азз

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "защо се жалва":

    Ти си егати тъпото парче, бате

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.