Last news in Fakti

3 Септември, 2023 13:17 3 445 16

Има ли роднинска връзка между Мис Варна и Зоуи Кравиц?

  • мис варна-
  • елизабет кравец-
  • зоуи кравиц-
  • роднински връзки-
  • украински корени

Този въпрос си задават любителите на женската красота, след като се чу за новата Мис Варна - Елизабет Кравец

Роднина ли е Мис Варна на Зоуи Кравиц?

Този въпрос си задават любителите на женската красота, след като се чу за новата Мис Варна - Елизабет Кравец. Тя има украински корени по баща, също като легендарния рок музикант Лени Кравиц.

Той, макар и чернокож, по бащина линия има корени също от Украйна. Украинската дума “кравець” значи пастир, кравар. В Америка бащата на Лени Кравиц я пригажда за по-лесно произношение и тя става на английски Kravitz.

Сай Кравиц е дългогодишен продуцент на новините по NBC, а неговата внучка Зоуи Кравиц е модел и актриса, лице на козметичната линия на “Ив Сен Лоран” и също много красива жена.

Еднаквите фамилии са просто съвпадение. Двете красавици Зоуи Кравиц и Елизабет Кравец нямат роднинска връзка, но наред с имената, имат още една прилика - и двете са ослепително красиви, пише "24 часа".

Изборът на Елизабет за Мис Варна предизвика вълна от коментари. В социалните мрежи се появиха злобни писания, че е украинка и няма място в този конкурс. Тук-таме имаше дори подмятания, че и тя е с корекции по себе си. Явно някои хора трудно преглъщат успехите на другите, а личните им комплекси категорично не позволяват да приемат очевидната красота. Но одобрителните постове и поздравленията бяха повече. Всъщност за първи път победителка в конкурс получи толкова голяма подкрепа. След първоначалната шумотевица с твърденията, че е украинка, се оказа, че Елизабет Кравец има 1/4 украинска кръв. Баща ѝ е наполовина украинец, наполовина евреин. Майка ѝ обаче е българка. Освен това новата Мис Варна от 10 години живее в България и е с български документи. Така че има пълното право да участва в този конкурс.

Аз се чувствам напълно българка, живея тук вече 10 години с моето семейство, тук е моето училище, тук са ми всичките приятели. Напълно българка се чувствам, варненка.

Така определя себе си носителката на титлата “Мис Варна 2023” Елизабет Кравец по повод нападките. Реакцията не я изненадала заради създалото се положение с войната в Украйна, но се опитва да обърне гръб на омразата, защото тя не носи нищо добро.

Положителните коментари и хората, които ме подкрепят, са много повече, така че не обръщам внимание на негативното и съм щастлива”, казва тя.

Мис Варна е родена в Киев, Украйна, след това семейството ѝ се мести в Израел. Тя е на 7 години, когато се установяват да живеят за постоянно в България.

Елизабет ще е в 12-и клас в руското училище във Варна и догодина я очаква абитуриентски бал. Все още не знае какво ще учи след това, иска ѝ се да развива кариерата си на модел. Успешните изяви в тази сфера обаче са извън пределите на страната ни, така че, ако реши със сигурност да тръгне в тази посока, ще трябва да отложи за известно време висшето образование или ще трябва да учи задочно.

Във Варна Елизабет живее със семейството си в къща и с по-големия ѝ брат често помагат за градината. Имат и куче, за чиито разходки обикновено се редуват. Баща ѝ се занимава със строителство, а майка ѝ се грижи за всички тях.

За разлика от повечето момичета на нейната възраст Елизабет почти няма време за забавления с приятели. Обожава да язди коне, дори известно време е тренирала езда. Предричали ѝ големи успехи, но тя избрала спортните танци, които отнемат голяма част от времето ѝ. Често посещава фитнес. Била само на 13 години, когато влиза в модния бранш. Изкарала курс за модели, а зад гърба си вече има десетки ревюта и фотосесии.

Опитът ѝ в спортните танци е още по-сериозен. Занимава се с тях от 13 години, тренира в клуб “Варна” и представя страната ни на конкурси по цял свят, където, разбира се, никой не я пита защо се явява от името на България, като има 1/4 украинска кръв. И печели медали за България. Тя е седма в света и 10-кратна шампионка на страната ни. С нейния партньор по танци се готвят за предстоящото световно първенство, което ще се състои на 26 ноември в Белгия.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 И двамата

    17 1 Отговор
    имат еврейски и украински корени .
  • 3 Човека КоZа

    14 2 Отговор
    Ревнах от умиление и благодарност.🤭
    💤
  • 4 Завист

    5 8 Отговор
    Мотото на българина
  • 5 ЕДНО Е ИСТИНА

    15 8 Отговор
    НА КРАСИВОТО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕШ ЧЕ Е ГРОЗНО...А ПЪК ТОВА МОМИЧЕ ОСВЕН , ЧЕ Е КРАСИВА Е И МНОГО КРАСИВА...ТРЯБВА ДА СИ ГОЛЯМ СМОТЛЬО ДА НЕ ГО ПРИЗНАЕШ...
  • 6 По интересно е,

    7 13 Отговор
    има ли кръвна връзка между К. Костадинов и Цар Киро, или общото е само, че са от един етнос?
  • 7 Всички които я нареждаха са обратни

    5 9 Отговор
    Т.е всички "възрожденци".
  • 8 Херо

    13 2 Отговор
    Даваха интервю естествена красавица гърди, устни, манекенка, дълги крака и говори правилен български.
  • 9 Ченгето Сашко Андреев

    0 6 Отговор
    Бугарине рине, Ей, ти море църни циганине
  • 10 Коментар

    6 1 Отговор
    А чухте ли я какво каза?Не го пише в статията.Каза,че се надява да свърши войната там и да има мир.Няма ли да я обявите за "русофилка","путинофилка" или направо за рептилка за по-лесно?

    Коментиран от #11

  • 11 Да свърши войната означава

    4 9 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар":

    Руснаците да изчезнат от всички окупирани УКРАИНСКИ територии и да плащат репарации, до пълното възстановяване на инфраструктурата, наказания за военопрестъпниците им и платени обезщетения за жертвите. Само тогава ще има нещо като мир.

    Коментиран от #12

  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Да свърши войната означава":

    Войната в Украйна ще свърши, когато изгоним от БЪЛГАРИЯ всички РУСНАЦИ-ПУТИНИСТИ, а за русофилиците ни организираме заведения за превъзпитание …Слава Богу, и слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се поотвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
    Крайно време е малка България да сложи край на тази братоубийствена война във велика Украйна!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пактой

    0 0 Отговор
    Евреин не е националност.В Полша 90 % са евреи. Означава ли това че в Полша не живеят поляци ? 😆
    Момичето е 50 % българка 50 украинка . Иначе е хубава.