Last news in Fakti

22 Септември, 2023 10:36 868 0

Прекратиха подновено дело за плагиатство срещу Ед Шийран

  • ед шийран-
  • плагиатство-
  • музика-
  • обжалване-
  • дело-
  • съд

По-рано съдът вече оневини британският певец, че е заимствал елементи от песента на Марвин Гей "Let's Get It On"

Прекратиха подновено дело за плагиатство срещу Ед Шийран - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Наследниците на музикант, съавтор на песента на Марвин Гей "Let's Get It On", се отказаха от делото, заведено в апелативен съд срещу решението, оневиняващо британската поп звезда Ед Шийран за плагиатство с песента му "Thinking Out Loud", съобщи Ройтерс.

В съдебни документи, внесени в съда в сряда, се посочва, че наследниците на Ед Таунсенд оттеглят обжалването на присъдата на съда на първа инстанция и няма да обжалват и занапред, предава БТА.

Адвокатката на Шийран Айлийн Фаркас каза, че наследниците "осъзнават, че обжалването ще приключи с потвърждаване на присъдата, но ще означава, че те ще трябва да поемат съдебните разходи и затова са постъпили мъдро, като се оттеглят". Адвокатите на наследниците на Таунсенд не са отговорили досега на запитването за коментар.

Наследниците на Таунсенд съдеха Шийран, "Уорнър мюзик" и "Сони мюзик" са нарушение на авторското право от 2017 г., като твърдяха, че хитът на Шийран от 2014 г. "Thinking Out Loud" е копирал "сърцето" на класическото парче, записано от Марвин Гей през 1973 г., включително мелодия, хармония и ритъм. През месец май тази година съдебните заседатели по делото вече се произнесоха, че песента на Шийран не нарушава авторското право на Таунсенд върху "Let's Get It On."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА