Last news in Fakti

22 Септември, 2023 10:05 2 447 10

Рецепта на деня: Пилешки кебап на тиган

  • пилешко месо-
  • кебап-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

Ястие от турската кухня

Рецепта на деня: Пилешки кебап на тиган - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За кебапа:

  • 1 кг мляно пилешко месо
  • 180 г лук
  • 60 г черен пипер
  • 20 г магданоз
  • 20 г чесън
  • 25 г галета
  • сол на вкус
  • 1 лъжица червен пипер
  • 1 супена лъжица червен пипер на люспи
  • 1 супена лъжица кимион
  • 1 супена лъжица смлян черен пипер

За соса:

  • слънчогледово растително масло
  • 100 г лук
  • 100 г черен пипер
  • 10 г чесън
  • 200 г домати
  • люти чушки (по желание)
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • сол на вкус
  • 1 чаша вода
  • 1 четвърт чаша оцет

Начин на приготвяне:

Пригответе шишчетата: сложете пилешката кайма в дълбока купа. Добавете лука, чушката, чесъна и ситно накълцания магданоз. След това добавете галетата, сол на вкус, червения пипер, червения пипер на люспи, кимиона и смления черен пипер. Разбъркайте много добре каймата с добавените съставки.

Уникална рецепта за вкусни печени кюфтета със сочна плънка

След това намокрете ръцете си и с помощта на дървена клечка оформете кебапа.

След това го приберете в хладилника за половин час.

Пригответе соса: лука, чушките, чесъна и доматите се нарязват на средно големи парчета. Сложете всички зеленчуци наведнъж в горещ тиган с растително масло, добавете сол и доматено пюре, разбъркайте и оставете да се запържат за 5 минути под капак. След това добавете чаша вода, разбъркайте и оставете да къкри още 20 минути.

След посоченото време добавете оцета и пюрирайте зеленчуците с помощта на пасатор до получаване на хомогенен състав.

Загрейте тиган с малко олио и изпържете кебапа на слаб огън до зачервяване от двете страни и готовност.

Насладете им се с голямо удоволствие на масата, заедно с гарнитура от ориз, пише БЛИЦ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 5 Отговор
    Трябва да свиквате с турската национална кухня.
  • 2 Хасковски каунь

    12 1 Отговор
    60гр чер пипер ?

    Коментиран от #8

  • 3 Дейвид

    12 0 Отговор
    Я пак си проверете количествата на черния пипер! Това няма да може да се помирише, та камоли да се яде!
  • 4 Филип

    4 0 Отговор
    Добавете и двеста грама домашна смяна сланина.
  • 5 Ох, колко сложна рецепта

    7 0 Отговор
    Я, сложете пилешките кълки с подправките и картофки на фурна и ще си оближете пръстите...😁
  • 6 Дупничанин

    6 0 Отговор
    Бе и аз обичам повечко черен пипер, ма тва е гавра.
  • 7 Грета Гарбо

    2 0 Отговор
    Е, как ще стане този смлян кебап без яйце, което да го скрепва. И как ще стане сос от домати, които имат много течност с прибавка и на вода. Не си играйте с хората - да си хабят продуктите. ще изгубите читатели на рубриката се.
  • 8 Нищо работа

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасковски каунь":

    Само 6 пакетчета по 10 грама. То и едно е много за килограм кайма, ама докато не накарат авторката да сготви и да си изяде творението, ще продължават да пишат глупости.
  • 9 Супер

    2 0 Отговор
    Първо турците ни клаха и бесиха 5 века, сега ни приобщават към тяхната кухня, какво следва - да приемем националния им ден на падането на България под тяхно робство (защото такъв ИМА), за наш национален празник?!? Засрамете се вече!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.