Last news in Fakti

23 Септември, 2023 15:50 2 234 8

Американско семейство съди Google Maps за причиняване на смърт

  • google maps-
  • смърт-
  • маршрут-
  • сащ-
  • срутен мост

Според тях Google Maps дал напътствия за шофиране през срутен мост

Американско семейство съди Google Maps за причиняване на смърт - 1
Снимка: Shutterstock

Семейството на трагично загинал мъж от Северна Каролина, САЩ съди Google за причиняване на смърт чрез небрежност. Според тях Google Maps дал напътствия за шофиране през срутен мост.

В следствие на това Филип Паксън, баща на две деца, се удавя. Неговият Jeep Gladiator пада от срутения мост във водите на реката през септември 2022 г., съобщава CNN, предава "Фокус".

"Това е ужасна смърт, която можеше да бъде избегната с обикновена актуализация на навигационната система", твърди семейството му.

Според делото Паксън е бил инструктиран да кара през мост, който се е срутил преди девет години и оттогава не е бил ремонтиран. През това почти десетилетие семейството твърди, че Google не е актуализирал картите си, въпреки че многобройни напомняния от потребители.

Общинската управа пък не поставила знаци, които да предупреждават, че мостът е срутен. Нямало и бариери.

Според общината, на която територия се намира моста, той бил частен. Фирмата, която отговаряла за него обаче била разпусната.

Делото със сигурност ще бъде трудно, като правните експерти очакват да се стигне до извънсъдебно споразумение, пише Dunavmost.com.

"Изпитваме дълбоки симпатии към семейство Паксън", каза говорителят на Google Хосе Кастанеда пред АП. "Нашата цел е да предоставим точна информация за маршрута в Google Maps".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквистрала

    25 2 Отговор
    Простотията причинява смърт, не Гугъл мапс. Да си беше гледал пътя, а не навигацията.
  • 2 Боби

    17 2 Отговор
    Не вярвам да е нямало табели или някаква сигнализация. А пък и как ще се доверяваш 100% на навигацията. Да си е гледал пътя!
  • 3 Ахъм!

    14 0 Отговор
    То заради такива на чашите с кафе пише - внимание, горещо!
  • 4 Верно ли ?

    4 1 Отговор
    Тоя с куче водач ли е шофирал ? Гугъла му бил виновен !
  • 5 плюс минус

    2 2 Отговор
    Преди няколко години в родния ми град се разхождаха автомобили с Гугъл камери.
    После погледнах каква карта са сътворили
    Оказа се, че спорната зала не е там, където е.
    Оттогава не му вярвам. на Гугъла.
  • 6 Жaлко зa човекa

    5 0 Отговор
    обaче нещо не ми cе връзвaт нещaтa. То бивa дa гледaш в нaвигaциятa, бивa дa cе доверявaш, aмa дa не видиш, че пред теб е пропacт.... инaче у нac щяхa дa го пишaт неcъобрaзенa cкороc и aйде в пaпкaтa и cтaтиcтикaтa
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако не съществуваше навигационната система нямаше ли да падне от срутения мост ? Пак щеше да си кара по пътя и да си бърка в носа !!! Щатите са страната на най много дела за ПАРИ !!!