Last news in Fakti

25 Септември, 2023 11:32 1 310 9

12 г. затвор за френски рапър, убил млад мъж по време на масов бой

  • рапър-
  • убийство-
  • масов бой-
  • банди-
  • франция-
  • затвор

Още петима мъже получават ефективни присъди за убийството на младия мъж

12 г. затвор за френски рапър, убил млад мъж по време на масов бой - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският рапър MHD беше осъден на 12 години затвор за убийството през 2018 г. на млад мъж в Париж, което според разследващите е било резултат от бой между съперничещи си банди. Петима негови съучастници също получиха ефективни присъди между 10 и 18 години. Други трима мъже бяха оправдани, предава в. Сега.

При произнасянето на присъдата няколко жени в публичната галерия избухнаха в сълзи. MHD, чието истинско име е Мохамед Сила, прегърна една от тях, като запази самообладание. Рапърът отново настоя за своята невинност по време на последното си изявление пред съда, преди той да се оттегли, за да произнесе присъдата след триседмичен процес.

"От самото начало твърдя, че съм невинен по това дело, и ще продължа да твърдя, че съм невинен", заяви той пред събралия се съд.

Прокурорът е поискал 18-годишна присъда за рапъра, оправдателни присъди за двама от обвиняемите и присъди от 13 до 20 години затвор за останалите. Всички те са пледирали невинни.

23-годишната жертва, Лоик К., е била блъсната от черен мерцедес, а след това пребита и намушкана с нож от около десетина души.

Въпреки че рапърът отрича да е бил на мястото на инцидента, местен жител заснема инцидента от прозореца си и мерцедесът бързо е идентифициран като принадлежащ на MHD. Автомобилът е намерен изоставен и подпален на паркинг ден след убийството.

Мохамед Сила, представящ се под артистичния псевдоним MHD, е роден във френското градче Ла Рош-сюр-Йон през 1994 г. Майка му е от сенегалски, а баща му от гвинейски произход. Израства в 19-и район на Париж, работи като сервитьор и доставчик на пица. През 2015 г. негово любителско видео, споделено в интернет, печели интерес, а година по-късно записва първия си албум MHD. С участието на гост-музиканти като Анжелик Кидж и Фали Ипупа, той продава над 200 000 копия за по-малко от шест месеца и става двойно платинен във Франция. MHD прави успешни турнета в Европа и Африка, става и рекламно лице на Puma.

През 2018 г., докато подготвя своя втори албум 19, Мохамед заявява в социалните медии, че е разочарован от музикалната индустрия и смята да се оттегли след излизането на записа. Същата година той прави филмовия си дебют във филма "Моят брат". Но между снимките на лентата и нейната премиера през юли 2019-а, той е арестуван от френската полиция и обвинен за убийство. Делото стигна до своя завършек едва сега.

Междувременно през 2021 г. MHD издаде своя трети студиен албум Mansa.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масов бой

    2 2 Отговор
    е бой на маса,случва се..
  • 2 Соваж бейби

    0 0 Отговор
    Ами че в 19-и район всички са много интелигентни,учат ,работят ,плащат си данъците !Жалко ла лапето имаше по едно време своята слава ама от години нищо интересно,марсейският рап е по добър.

    Коментиран от #5

  • 3 ИВАН

    1 1 Отговор
    Ми невинни са си хората - блъскали са го с кола, мушкали са го с нож, но не са го убивали - добри момчета са, пускайте ги да се въдят още ..
  • 4 няма значение

    1 1 Отговор
    дали си певец . при нас убиици са полицай и тираджия . няма стачки, а само дребни протести . френския рап е гаден . майка ви мръсна .
  • 5 един от стадото

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Соваж бейби":

    тайсън кючек по струва тука, пък после да видиш бой

    Коментиран от #6

  • 6 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "един от стадото":

    А онзи лигъвия Слави не го трайвам и 5 секунди и бездарниците му от бенда това е музика за муз.инвалиди една вярна нота не могат да изсвирят като ковер ,а тяхната музика е изтезание за ушите ми.Това лапе ги слага в джоба си

    Коментиран от #7

  • 7 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    ако трябва да бъда честен, ако гостите му струват или не струват/рядко/ за 2ст. не става. Мого са. Спомням си отдавна, още беше в битивито и гост му беше Ковърдейл от Уатснейг.За мен един от най добрите в бранша/мое мнение/. Намери му цаката. Посрещна го с шише ракия, явно Дейвид си пада по пиячката, но се държа. А сякаш Куку бенд бяха пили, а не той. Развихри се както той го може, исвиси вокал, чак телевизора ми мръдна. а ония до като захапят на стила му времето свърши. А концерти на Дългия от плевенско не слушам, нито гости чалгажии не гледам

    Коментиран от #8

  • 8 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "един от стадото":

    Сигурно е било голяма излагация чидя се как се задържа толкова време с оркестъра му и Славчо запял вероятно госта е сънувал кошмари,не съм музикант ама свирят фалшиво мелодиите на известни песни съвсем друг такт ги докарват.Иначе за ракията е копирал може би Фред бащицата на планет рап по скайрок тука .Когато идват гости,или промоция на албум с известни излъчва се и на живо апликацията на радиото ми праща съобщение.Пушат си хората,пииват не се напиват ама става шоу в ефир само от там копирал.За съжаление Слави няма нито харизма за водещ,нито е умен горките му гости,Камен Воденичаоров беше доста по харизматичен от него на времето когато бяха зедно.

    Коментиран от #9

  • 9 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    той Слави с кого не се раздели. Диктатор. Не търпи друго мнение, а критика въобще. Привидно уважава всички, а реално обича само себе си. Типичен нарцис. А за плагиатсване предавания да иска, но ги прави по свой тертип и манталитет, мисли се Господ/да ме прости/..Доста редове му отделихме, не знам редактора на какво мнение е- дай да говорим по въпроса за вноса на магданоСа