Last news in Fakti

26 Септември, 2023 13:28 3 051 5

Кариерата и личният живот на Шакира разцъфват след раздялата с Пике

  • шакира-
  • певица-
  • раздяла-
  • развод-
  • успех-
  • личен живот

Певицата вече открито говори за развода и събитията след него

Кариерата и личният живот на Шакира разцъфват след раздялата с Пике - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Шакира говори открито пред Billboard след раздялата с бившия си съпруг Жерар Пике, който ѝ изневери с 24-годишна испанка. Певицата сподели личните си емоции, през които минава след раздялата с футболиста. „Все още съм в период на размисъл“, казва тя замислено. „Все още изгонвам някои демони. Последните, които са ми останали“, добавя тя с искрен смях.

Една от най-разпознаваемите и прочути звезди на планетата - Шакира е и пословично педантична, перфекционистка, известна с това, че не оставя нищо на случайността, пише Tialoto.bg.

Но през последните 14 месеца 46-годишната изпълнителка захвърли на вятъра условностите, очакванията и личната си марка на знаменитост, която се дължи на очарованието, след скандалната си раздяла с испанската футболна звезда Жерар Пике, неин партньор от повече от десетилетие и баща на двете ѝ деца – Милан, на 10 години, и Саша, на 8 години.

Отразена безмилостно от испанските таблоиди, раздялата на фона на твърденията за изневяра от страна на Пике беше увековечена, когато Шакира записа „Bzrp Music Sessions, Vol. 53“ с аржентинския диджей Bizarrap – подстрекателска песен, в която тя направи изявление, превърнало се в глобална феминистка мантра:: „Жените не плачат, ние правим пари.“ Песента достига № 2 в класацията Billboard Global 200.

Публикация, споделена от BZPP (@bizapop)

Но сред отразяването от таблоидите, четирите рекорда на Гинес, които „Sessions“ постави, и многобройните знакови постижения на Billboard (включително това, че стана първата певица, дебютирала в топ 10 на Billboard Hot 100 с испаноезично парче), се изгуби фактът, че между майчинството и брачното щастие в Барселона беше минало почти десетилетие, откакто Шакира не беше постигала успех, близък до този през последната година; последното ѝ първо място в класацията Hot Latin Songs беше Chantaje с Maluma през 2016 г.

Тази година тя вече има две първи места в класацията, като и двете песни също достигнаха до топ 10 на Hot 100, а TQG оглави класацията Billboard Global 200. През последните 12 месеца тя е поставила шест хита в класацията, като всички те намекват за раздялата ѝ и за гамата от емоции, които тя е породила – от силна ярост през дълбока скръб до слаба надежда.

Колкото и мъчителен да е бил процесът на претворяване на тези емоции в музика, резултатът е, че сега самотната майка на две деца отново е един от най-горещите изпълнители в света, а през 2024 г. планира нов албум и глобално турне, съответно първото след El Dorado от 2017 г. и съответното му турне през 2018 г.

Иронията, че най-бурният период от личния ѝ живот подхранва ренесанса в средата на кариерата, не е изгубена за Шакира.

„Чувствам се като котка с повече от девет живота; винаги, когато си мисля, че не мога да стана по-добра, изведнъж получавам втори дъх“, казва тя. „Преминала съм през няколко етапа: отричане, гняв, болка, разочарование, отново гняв, отново болка. Сега съм в етап на оцеляване. Като например просто да си вдигна главата над водата. И това е етап на размисъл. И етап на това, че работя много усилено и когато имам време с децата си, наистина го прекарвам с тях“.

Шакира разговаря свободно за децата, живота и загубата, смее се често и спира, за да приеме обаждане от Саша, който е в първата си седмица на училище след лятната ваканция и е в дома на приятел, разказва още изданието.

„Любов моя, не забравяй да си вдигнеш чинията, да си измиеш ръцете и да благодариш, след като се нахраниш“, напомня му Шакира. Тя звучи като обикновена майка – подчертавайки земния характер, който спечели на често босоногата изпълнителка толкова много почитатели.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Aлфа Bълкът

    6 5 Отговор
    Колко злоба, колко омраза, колко жълтини от тая стара чанта. Помията от Холивуд се изсипа върху
    горкото момиче, изкараха я мъж чак.
    Така е, понеже тая си е кълчила цял живот задните части и всички медии стоят зад гърба ѝ.
    Има три песни дето са популярни -
    Уака-уака, лока-лока и оная с конете дето се търкаля като пияна свиня у кочина в калта. Като само последната харесвам.
  • 4 Абе

    4 3 Отговор
    Никога не са ми харесвали особено нито тя, нито той !
  • 5 противен комYндYр

    1 0 Отговор
    Пак простотии бе, пак.. Какъв развод ви гони като те никога не са се женили? Шакирката точно не искаше да се жени.