Last news in Fakti

27 Септември, 2023 11:15 853 2

Шапката на Мъйкъл Джексън от танца с "лунната походка" беше продадена на търг за 77 640 евро

  • майкъл джексън-
  • шапка-
  • продадена на търг-
  • танц-
  • лунна стъпка

Подплатената с коприна вълнена федора, оценена на стойност между 60 000 и 100 000 евро, беше гвоздеят в програмата на търга

Шапката на Мъйкъл Джексън от танца с "лунната походка" беше продадена на търг за 77 640 евро - 1
Снимка: Shutterstock

Шапката на Майкъл Джексън, която той носи непосредствено преди да изпълни първата си танц с лунна стъпка, който става негова запазена марка, беше продадена за 77 640 евро (с комисионите) на търг в Париж, на който присъстваха много фенове и зрители, съобщи АФП, предава БТА.

Подплатената с коприна вълнена федора, оценена на стойност между 60 000 и 100 000 евро, беше гвоздеят в програмата на търга на аукционна къща "Лемън окшънс".

Шапката е прибрана от Адам Кели с мисълта, че служител на певеца ще дойде да я вземе. Той я пази няколко години, преди да я продаде на американски колекционер. След това шапката отново се появява в европейска колекция, разказа Артюр Перо, управляващ директор на галерията "Арпеж", която я обяви за продажба.

Участници в търга наддаваха и за китарата на Ти-Боун Уокър (1910-1975), оказал голямо влияние върху Би Би Кинг, Чък Бери, Джими Хендрикс, Джими Пейдж и Ерик Клептън. Инструментът беше продаден за 129 400 евро (с включени комисиони).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    Майкъл Джексън бе Идол на МНОГО тИНЕЙДЖЪРИ И тИНЕЙДЖЪРКИ ВбГ
    Една от Тях беше
    Иванка
    Ванчето от Село Лазар станево
  • 2 Дупничанин

    4 2 Отговор
    Ненормалници!