Last news in Fakti

29 Септември, 2023 12:45 1 713 9

Показват суперяхти за 4 млрд. долара в Монако (ВИДЕО)

  • суперяхти-
  • монако-
  • изложение-
  • лукс

Билетът за изложението струва 600 евро на ден

В Монако се провежда най-престижното изложение на яхти. Луксозни морски возила на стойност 4 милиарда евро радват посетителите.

Забележителен флот от 124 суперяхти очаква търпеливо своите нови притежатели или наематели. След продажбата на 95-метровата KISMET по рано този месец сега „Феникс” чака своя собственик, готов да плати за нея 125 милиона евро.

Плаващите палати могат и да се наемат, но сумите отново са колосални. 1 400 000 евро за седмичен наем на най-дългата яхта в Монако - 97-метровата „Каринтия”.

Ако имате апетити към подобни лодки, но ви трябва кредит, знайте, че банки и финансови институции ще ви отпуснат средства все по-трудно, особено за замърсяваща яхта.

Изменението на климата задължава и яхтеното шоу в Монако да премине на зелено. Престижното изложение си постави за цел да намали въглеродните емисиите с 60% до 2025 г.

В духа на инфлацията и растящите цени, и билетите за посещение на яхтеното шоу не изостават – 600 евро за дневен пропуск. Билетът за лъскавото събитие никога не е бил по-скъп, но пък посетители не липсват.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факти = цензура и слагачество

    15 7 Отговор
    Абе, Факти, хората пари за хляб нямат, вие яхти им показвате. Много сте оригинални.

    Коментиран от #5

  • 2 Така така

    6 4 Отговор
    Прости елементарни материалисти
  • 3 А1 топ измамници

    12 2 Отговор
    Важното е ча най-скъпата яхта се казва Карантия. Добре, че не е Брантия.
    Сигурно е на онзи австриец шефа на А1.Българите му е купиха с преподписване на договори и много разговори като не си отварят очите и не мислят.
  • 4 един от стадото

    10 0 Отговор
    да си ги карат. Имат пари угаждат си. Но да ми говорят за екология точно тези нямат думата. Точно тези като ги гледам, на снимки и клип няма една парусна/ на платна/, а моторите им ламИ. От Ламборгини нагоре, че някои с по два на борд. За пари няма да говорим, за входен билет от 600евр най малко. Нека балъците да дават и цъкат с език и да плащат входа. И да се чудят защо всичко е толкова скъпо. Ми ей тия с яхтите са една от причината

    Коментиран от #6

  • 5 Соваж бейби

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факти = цензура и слагачество":

    Ще има кой да купи ,в клуб М/милионер,билионер/не са малко.Трябва да има и фирми пълно е и на океана и на морето за туристи .По весолото обаче преди два дни гледах едно пол.предаване един механик и подръжка на яхти се обади в ефир по проблема за кризата.Няма клиенти първо цената му била скъпа да вземе яхтата и отведе до паркинг за зимуване /скока на горивото/,преглед....тука плащаш една сума после ремонт...и наем за зимата.За 45 г работа само това никога не е чувал или преживявал подобно нещо липса на клиенти и фалит.Ако всички собственици на яхти го направи следващият сезон може би ще има жертви ако не са мухлясали яхтите разбира се.В Монако обаче не ги мисли там бедни няма
  • 6 Соваж бейби

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "един от стадото":

    Точно това си направи майтап и един журналист по беефем тв,яко бичат реклами и ел.коли ,еко защита...ама нито един президент или депотат не се вози с електричка защото ...?Само вкарват закони

    Коментиран от #8

  • 7 Тиквата

    2 0 Отговор
    Си е зел две
  • 8 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    В грешка си бейби Има и такива с електрички.
  • 9 фанатичен путлерист

    1 0 Отговор
    Шехерезада ще участва ли в изложението?