Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 08:13 7 742 2

Само на 61 г. си отиде майстор готвач - тв звезда

  • майкъл киарело-
  • готвач-
  • тв звезда-
  • почина-
  • алергична реакция

Майкъл Киарело е починал поради алергична реакция

Само на 61 г. си отиде майстор готвач - тв звезда - 1
Снимкa: Shutterstock

Главният готвач Майкъл Киарело, известен със своите вдъхновени от Италия калифорнийски ресторанти, който спечели награда „Еми“ за най-добър домакин в предаването „Лесно угощение с Майкъл Киарело“ и също участва в риалити поредиците „Топ готвач“ и „Топ майстори готвачи“, почина на 61 години, съобщи АП. Киарело почина в петък в град Напа поради алергична реакция, която е довела до анафилактичен шок, казаха от екипа на Киарело – „Групо Киарело“.

Той е бил в болницата, където е получавал лечение за алергичната реакция през последната седмица. Не са ясни подробностите за това как е развил алергичната реакция. Киарело, който е възпитаник на Американския кулинарен институт в Ню Йорк, отваря първия си ресторант в град Маями, когато е едва на 22 години. След това той основава други ресторанти около Напа и Сан Франциско – сред тях са „Ресторант Тра Вине“, „Кокета“, „Отимо“ и „Ботега“. „Ботега“ е избран за един от най-добрите нови ресторанти в САЩ от сп. „Форбс“ и „Ескуайър“, предаде БТА.

През 1985 г. сп. „Фуд енд Уайн“ обявява Киарело за готвач на годината, а през 1995 г. той получава наградата за готвач на годината на Американския кулинарен институт. През 2011 г. Киарело става част от три телевизионни кулинарни състезания, а през 2013 г. е обявен за готвач на годината и от сп. „Ескуайър“. През 2016 г. Киарело е обвинен в сексуален тормоз от двама бивши служители на ресторант „Кокета“. Съдебните дела, заведени от служителите, приключват през следващата година. Киарело е и автор на няколко кулинарни книги. Има четири деца от съпругата си Айлийн.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе...

    9 1 Отговор
    Ваксината не прощава.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.