Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 10:58 2 676 36

Изкуствен интелект засече двойниците на Путин от изявите му

  • владимир путин-
  • двойник-
  • дубльор-
  • имитатор-
  • прояви

Японска технология открива значителни разлики в лицето, тялото и говора на Путин при различните му публични прояви

Изкуствен интелект засече двойниците на Путин от изявите му - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Японски изследователи твърдят, че Владимир Путин използва няколко различни двойници за публични изяви, въз основа на подробен анализ на изкуствения интелект. Изследването им, базирано на подобрено разпознаване на лица, сравняване на гласове и контрол на движенията на тялото, показва, че има няколко човека, които се представят за Путин, всеки със свой уникален глас и маниери, пише vesti.bg, цитирайки Daily Mail.

Твърденията, че Путин използва двойници, не са нови и са изказвани както от руски източници, така и от ръководителя на украинското военно разузнаване генерал-лейтенант Кирил Буданов, но преди това са били отричани от Кремъл.

Слуховете, че Путин използва двойници са многобройни, тъй като някои твърдят, че той страда от множество здравословни проблеми. Сега обаче се оказва, че има убедителни независими научни доказателства за използването на двойници от него.

В репортаж за най-голямата японска телевизионна мрежа TBS се изказва предположение, че истинският Путин е бил домакин на тазгодишния парад по случай Деня на победата на Червения площад на 9 май. Сложна технология за разпознаване на лица установи, че Путин, който инспектира Кримския мост преди десет месеца, съвпада само с 53% от Путин на Червения площад.

„Експертите по лицево разпознаване биха определили това като "несъвпадение" в повечето случаи, което ни кара да предположим, че това може да е двойник", се казва в коментара. „Още една поява на Путин - на военния фронт в окупирания Мариупол през март - показва само 40-процентно сходство с Путин, видян на Червения площад“, се казва още в анализа.

Същевременно между Путин на Кримския мост и Путин в Мариупол има само 18% сходство в разпознаването на лицата.

„Анализът на експертите по лицево разпознаване с изкуствен интелект ясно показва високата вероятност за поне два двойника", се казва в доклада.

Предаването извършва и анализ на гласа в японския Институт за аудиокомуникационна лаборатория, който работи в тясно сътрудничество с полицията по криминални разследвания. Този анализ за гласова биометрия се концентрира върху думата "спасибо" - или "благодаря" - произнесена от "Путин" по различни поводи.

Установено е, че Путин, който се е обърнал към форума на Евразийския икономически съюз, проведен през май 2023 г. - за когото се предполага, че е истинският диктатор - се различава от три други изяви на "Путин".

Анализът на телевизията стига до заключението, че гласът на Путин на форума се е различавал от други примери за "Путин" при различни изяви. Освен разликата в произнасянето на звука "с", има забележително разминаване в последователното произнасяне на "па" и "си" - казва анализаторът. Показани са графики от анализа на гласа, които подчертават разликите в ударението.

Експертът Муцутоши Мураока заяви: "Има разлика в условията на запис, както и в изговора като такъв, но все пак е изключително рядко да има толкова силни разлики. На този етап трябва да кажем, че вероятността тези два гласа да принадлежат на различни хора е голяма.“

Въпреки че гласовете са повърхностно сходни, графиките за анализ показват, че те са различни в своите детайли.

"Анализът на движенията на тялото с помощта на най-новите техники на изкуствения интелект също води до заключението, че Путин използва двойници", сочи японският анализ.

При срещи с други лидери

Направен е анализ на предишни срещи на Путин с китайския лидер Си Дзинпин и на разговорите му с лидера на Беларус Александър Лукашенко - когато е имало голямо съвпадение, че това е същият Путин: 94%.

"Виждаме как самият Путин се разхожда със Си Дзинпин по време на военноморския парад в Санкт Петербург през юли 2022 г. Използвахме най-новия изкуствен интелект, за да сравним два видеоклипа с разходки, и той съвпадна на 86 процента".

Ходенето е "сходно", но главният технически директор на изпълнителния комитет на компанията Asilla, Масахиро Вакаса, заяви: 'Има възможност за двойник на тялото. Вижда се, че истинският Путин "пада напред", докато върви, докато походката на двойника е с по-изправена стойка. Ако сравним двата видеоклипа с предполагаеми двойници, процентът на съвпадение спада до 69%, което е ниско. Това показва, че става дума за двама различни души."

Заключението на разследването е следното: "Обобщавайки, налице е един "двойник" и има голяма вероятност да има още един".

Особено появата на лидера в Мариупол предизвика спекулации, че Путин използва двойник, като украински източници твърдят, че това е фалшив Путин, видян да обикаля из обстрелвания от войната град.

Шинджи Хьодо, научен секретар на Националния институт за отбранителни изследвания, заяви: "Лично за мен беше интересно, че много хора твърдяха, че човекът, посетил Мариупол, не е самият Путин.“

Беше поставен въпросът защо в момента широко се използват дубльори, което води до разкриването им. Едно от обясненията може да бъде, че истинският Путин е болен.

Експертът по външни работи Цуцуми Шинсуке заяви: "Мисля, че тези двойници не са започнали да бъдат двойници съвсем наскоро. Може би са започнали още от самото идване на Путин на власт и той непрекъснато е използвал двойници, като ги е напътствал и обучавал още оттогава.“

Двойниците могат да бъдат забелязани от изкуствения интелект, но въпреки това дават впечатляващи изяви, говорейки в детайли точно в подкрепа на възгледите на Путин. Това може да е "възможен резултат от дългия процес на обучение", казва той.

Това се случва, след като тази седмица руският политически анализатор д-р Валерий Соловей заяви, че двойник е предприел посещението на Путин в Китай тази седмица и че Си Дзинпин е бил напълно наясно, че се е срещнал с двойник.

„Факт е, че настоящият президент Владимир Путин изживява последните дни от земния си живот“, каза Соловей.

"Не месеци и не седмици, а точно последните дни [поради неизлечимо заболяване]. В момента, както и в предишните месеци, той успешно се замества от своя двойник... който дори ходи в Пекин. А китайската страна знаеше много добре с кого си има работа.“


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    25 26 Отговор
    Вова е Институция. Следвашият Вова ще е по-млад и по-висок.
  • 2 Бай Джо

    24 11 Отговор
    На мен пък ми дават направо маска да слагам.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ама

    31 13 Отговор
    А САЩ са уникални в избора на лидер със старшеско углопяване

    Коментиран от #30

  • 5 Умирам от смях

    26 10 Отговор
    Да не са били тройници или четворници?
  • 6 Българин

    18 6 Отговор
    това няма да му помогне
  • 7 нее

    15 21 Отговор
    Няма двойници, това са легенди.
  • 8 Българин

    19 18 Отговор
    Путин си подписа присъдата
  • 9 Ха ха ха

    23 16 Отговор
    Оригиналния Вова не е излизал от бункера още от началото на ковида.......
  • 10 Специална Военна Опсерация

    17 5 Отговор
    Путин е едно много широко понятие!
  • 11 ТаУмВзе

    16 12 Отговор
    Прекрасната истерия! Бухаахах Значи Путин не е един човек а. Шубето е голем страх у Праведната Пропаганда. Z
  • 12 456

    5 12 Отговор
    Факти дадох 1 звезда като оценка на статията ви. Не 3,не 3

    Коментиран от #35

  • 13 Смех в блатото

    14 6 Отговор
    Това не е никаква тайна, а дълго установена практика на диктаторите, които постоянно се страхуват за живота си и се опитват да се предпазят от "любовта на народа".

    В статията не се споменава конкретно, но още отсега мога да ви кажа, че човекът, който беше на прословутия концерт на Лужники, също не беше истинския Путин.

    Накратко: ако изявата е свръхважна, истинския Путин не може да я повери на някой от двойниците, защото за един КГБист и най-малките подробности при една среща имат значение и само лично може да ги регистрира. Такива изяви биха били срещи с важни "партньори" като Си, Ердоган и Лукашенко.

    От друга страна, ако изявата е чисто пропагандно мероприятие: посещения на фронта, в "обекти" с голяма важност, или митинги, тоест, където има много по-малко значение, защото всичко така или иначе е нагласено, но опасността е по-голяма, тогава идват двойниците. Допускам че и двойниците могат да се появяват при срещи с по-маловажни "партньори" като тези от африканските държави.

    Не съм съгласен с извода, че двойниците се появяват защото Путин е болен, а защото е по-опасно за него. Дори да е болен, се вижда, че когато е важно е на линия.
  • 14 Специална Военна Опсерация

    14 8 Отговор
    Наличието на двойници, с нищо няма да подобри ситуацията за украинците!
    И не ми е ясно, защо толкова много наблягат на тази тема?

    Коментиран от #18

  • 15 Агенция Джапан-ка

    16 1 Отговор
    Единият Путин има рак на стомаха, вторият е с рак на дебелото черво, третият има множествена склероза, четвъртият е с тумор в главата.....
  • 16 Така ще да е

    7 5 Отговор
    А дали "истинския" пусин е путин?
    Едва ли.
  • 17 пфууууу

    15 9 Отговор
    Болен от рак, в бункера, с двойници, абе не разбрахте ли, че пропагандната ви машина е тотално остаряла и счупена!
  • 18 Смех в блатото

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Специална Военна Опсерация":

    "СВО" ли?

    Цитат от Путин от онзиден в Китай "Войната си е война".

    На този етап тези, който продължават да използват СВО, вместо война, при това без да са принудени, го правят от чисто раболепие и преклонение пред руския диктатор. Той открито демонстрира, че този "закон" не важи за него, а само за тези, на които е наредил. А на тези, които не са задължени дори от "нареждането" му, това им е само белег на подчинение.

    Коментиран от #26

  • 19 Наблюдател

    9 7 Отговор
    За този путлер, който ходи при господаря си СИ, се знае че много aka - носеха му два куфара да му събират ry.ната. Пък може и да се е притеснил и разстроил от срещата с господаря
  • 20 Верно ли ?

    15 4 Отговор
    На Коледа ще се появи с двама двойници.Светата Троица им викат в Кремъл 😂
  • 21 МАРА

    6 4 Отговор
    СМЯХ В ЗАЛАТА
  • 22 Путриот

    13 6 Отговор
    Нали го видяхме в Китай .
    Истинския Путян е дърт сбръчкан ,смачкан пенсионер
    Нищо общо с Владимир Василиевич, който го поздрави Гундяев.

    И въпреки че беше в приятелския Китай ,
    Всички видяха КГБ Дебила , че носеше Бронежилетка на летището .

    Обикновен Страхлив Плъх.
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    Явно СЪРБИМА не е чувАла, че още Садам, Хитлер, Сталин .... са ползвали двойници и сега е изненадАна 😀
  • 24 Умен по цялата глава

    10 7 Отговор
    Единия да ликвидират е достатъчно,другите сами ще скочат от прозореца...Между другото,на истинския Путин явно вече са му направили пластична операция след присъдата в Хага,за да се разхожда насам - натам необезпокояван...Да убиеш един милион от Народа си е сериозна Психопатия!!!
  • 25 Биби Пожаргенерала

    3 3 Отговор
    Чак па искуствен мозак? ПуСин на самалйот и край ора са акселороми!
  • 26 Специална Военна Опсерация

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "Смех в блатото":

    Аз наблягам на понятието, СВО , за да припомням!
    Защото, когато твърдяхме преди година и половина, че Путин започва война, всички z-патриоти, твърдяха , че това е само специална военна операция и ако не са нападнали Украйна, тя щяла да нападне Русия и даже документи показваха! Вкарваха и в затвора хора, за думата война!
    После, когато СВО-то затъна в Украйна, упорито твърдяха, че всичко върви по план.
    Но никой не задава въпроса, кой я планува тая СВО? Кой е отговорен за тая катастрофа?
    Отговорен е човекът който от 23 години е на кормилото на властта в Русия!
    Както и тези които го подкрепят в това пъклено дело!
  • 27 Демократ

    11 5 Отговор
    Всички диктатори използват двойници или тройници, защото са страхливци и се пазят от народната любов. Никъде по света няма двойници на демократично избрани президенти.

    Коментиран от #31

  • 28 копи пейст

    3 3 Отговор
    Копи пейст: „Неколкократно Людмила Путина правила опити да подаде молба за развод, ала била заставяна да мълчи, като била изпращана в психиатрична клиника. Бившата първа дама споделя, че е преминала през всички кръгове на ада - психотропни вещества, издевателства, дори била заключвана в изолатор. Месец преди смъртта си Владимир Путин излязъл навън посред нощ, без да предупреди. Така и не се появил повече. Малко след това една нощ в дома им дошли хора, които търсели нещо специално. Тя била предупредена, че ако иска да живее, ще трябва да мълчи. Няколко дни след това се появил и първият дубльор на Владимир Путин, а тя била принудена да играе ролята на негова съпруга. Според версията, приписвана на бившата първа дама, я спасило това, че враговете на Путин не успели да открият точна нейна двойница. След продължил повече от 30 години брак Путини се разведоха цивилизовано през 2013 г. Людмила приела раздялата като избавление.“
  • 29 !!!?

    11 3 Отговор
    Естествен интелект - двойниците на Путин !!!?

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 един от стадото

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Демократ":

    верно бе, Байдън няма двойници. Кой му се пада от колело или самолетна стълба. Никой не може го направи по добре от оригинала. Ако трябва и Гранд Каньон по въже ще мине, ама само този път камерата ще е в гръб

    Коментиран от #32

  • 32 Демократ

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "един от стадото":

    С една гънка в мозъка, по която текат само кремълските опорки, само това можеш да родиш.

    Коментиран от #33

  • 33 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Демократ":

    демократично избраните президенти казваш, а републиканско избраните. Тръмп също няма двойници. Мелания, каква жена, не би хванала никой друг под ръка освен оригинала. Жените ги надушват тия неща. По парфюма им
  • 34 Ммм..да

    2 2 Отговор
    Вовката ,ако имаше двойници нямаше да ходи в Ичкерия с 200 коли кортеж и 20 хеликоптера .
  • 35 Рашавия

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "456":

    Аре стига си мрънкал, сайта не се рифрешва в реално време - от там е разликата.
    Ако го рифрешнеш ръчно ще забележиш, че докато си се почесвал са гласували и други хора.
  • 36 Роза

    1 0 Отговор
    Ама вие чак сега ли открихте,че Путин ползва двойници!Ами че това се знае отдавна!