Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 21:35 3 889 8

Маската, която си слага всяка зодия

  • маска-
  • роля-
  • зодии

До какви роли най-често прибягват различните зодии

Маската, която си слага всяка зодия - 1
Снимкa: Shutterstock

Не всеки човек винаги остава себе си и това може да се дължи на различни причини. Някой изпитва нужда да скрие под „прикритието“ на външно благополучие трудностите, които преживява. Други вярват, че като се правят на по-успешни, ще привлекат късмет. А трети пък смятат, че носенето на чужда маска е забавно. Нека видим до какви роли най-често прибягват различните зодии.

Овен

Овенът е роден Супермен, твърдо осъзнал, че в живота винаги има място за героични дела и затова посвещава живота си на борбата. Няма значение с кого и с какво: със световната система, със злото, с „вредните“ съседи, с въображаемите врагове. За представителите на този знак е важен само самият процес на конфронтация, а не неговите резултати. Те държат да изглеждат като истински герои за околните, достойни за възхищение и обожание.

Овните не се преструват: те всъщност вярват, че ако не бяха те, Слънцето нямаше да изгрее сутринта и Земята отдавна щеше да е напуснала орбитата си.

Въпреки това, прекомерно увлечени от „войната срещу всички“, Овенът може случайно да унищожи заедно с препятствието целта, за която толкова ожесточено се е борил.

Телец

Тези хора се чувстват комфортно само в ролята на господари на живота и затова охотно носят маската на супербос, въпреки че изобщо не са такива. Няма значение, че всичко, което имат в дома си, е изтърбушен диван, пробити чехли и една котка - другите изобщо не трябва да научават това.

Телците охотно говорят за своите влиятелни и богати роднини или познати, дори и да нямат такива. Представителите на този знак могат също неволно да препоръчат на колегите си прекрасен петзвезден хотел на Лазурния бряг или внезапно да започнат да говорят за достойнствата на елитното шампанско, произведено през 1985 г.

Но Телецът изобщо няма да измами или подведе никого. Той искрено вярва, че ако хората около него го смятат за по-важен и велик, тогава той наистина ще стане супербос.

Близнаци

Приятелите и познатите на Близнаци не е нужно да ходят на карнавала в Бразилия, за да се възхищават как представителите на тази зодия майсторски сменят маските си. Достатъчно е просто да погледнете само един представител, за да разберете, че в арсенала си той има безброй „образи“.

Близнаците сменят ролите си толкова бързо, че околните не винаги могат да разберат кои са те сега: добродушни или зли, прахосници или скъперници, шутове или крале. Представителите на този знак, в зависимост от средата, целите, обстоятелствата могат да пробват различни маски. Основното за тях е да направят трайно впечатление на другите хора.

Техните приятели и роднини не винаги могат да разберат кои всъщност са Близнаците, дори след дълги години живот с тях под един покрив. А самите представители на този знак продължават да играят маскарад и да търсят истинската си същност до края на живота си.

Рак

През целия живот Ракът носи маската на унижения и обиден човек.

Освен това, представителите на този знак често се преструват на бедни, въпреки че това далеч не е така. Имат пари и то много.

Между другото, в името на това „най-добро“ за своето потомство, представителите на този знак могат предизвикателно да се откажат дори от най-необходимите неща. И го правят дори когато няма нужда от такава жертва.

Този техен навик често дразни близките и най-вече децата, които въпреки възрастта си прекрасно разбират, че подобна жертвоготовност е обратната страна на родителския егоизъм.

Лъв

Представителите на този знак охотно носят маската на „краля-слънце“. Цялата им външност е видимо въплъщение на такива качества като успех, гордост и амбиция. Вярно е, че външността не винаги отговаря на реалното състояние на нещата.

Но ако околните се опитат да посочат на Лъва неговите слабости или недостатъци, той дори няма да си помисли да слуша думите на други хора. В най-добрия случай той просто ще игнорира, в най-лошия - ще се обиди за цял живот.

Истината е, че представителите на този знак се раждат с усещането, че са богове и царе на този свят, който изцяло им принадлежи. Ако искат, ще накажат, ако искат, ще се смилят...

Ако Лъвът наистина достигне върховете на кариерата си, той може да гледа отвисоко и често снизходително на онези, които не са успели да се изкачат до същата височина. В същото време той всячески се опитва да изглежда като истински благодетел. Но дори представителите на този знак да са искрени в желанието си да помогнат на други хора или животни, тяхната щедрост не винаги е безкористна. Предполага се, че получателят ще трябва дълго и шумно да благодари, така че целият свят да научи за подвига на Лъва.

Дева

През целия живот Девите носят маската на праведен човек, която сякаш се „залепва“ за тях в ранна детска възраст. Създава впечатление на спазващ закона човек и се старае във всички случаи да се ръководи от внимателно написани правила и канони.

Но в действителност всичко това е просто маска. Ако се наложи, Девата ще премине през главите на други хора, които се изпречват на пътя ѝ без много колебание. Освен това, тя ще уреди всичко така, сякаш е почти светица, а всички останали са негодници.

Подобно на Раците, представителите на този знак много обичат да се преструват на лишени от препитание, нещастни и дори болни.

Можете да изразите съчувствие към тях заради външния вид, но силно не се препоръчва да вярвате в такива истории. Девите са изключително благоразумни и пестеливи и докато вие им съчувствате и дори сте готови да откъснете последните си стотина, за да ги издържате, те вероятно имат пълна банкова сметка.

Везни

Изглеждат добри приятели. Емпатични, приятелски настроени, емоционални и безкрайно позитивни. Всеки мечтае за такъв приятел.

Жалко е, че всичко това е само маска, която Везните носят през целия си живот. Всъщност, те се съобразяват само със собствените си интереси и освен това са родени манипулатори.

Винаги трябва да държите очите си отворени с представителите на тази зодия, в противен случай те ще започнат да усукват въжета от всеки, който е пленен от тяхната бездна от чар и дружелюбие.

Освен това, Везните обичат съжалението на околните, но не с цел да предизвикат съчувствие, а за да прехвърлят част от отговорностите си върху тях.

Скорпион

Скорпионът се ползва със славата на „сивия кардинал“. Представителите на други знаци често не харесват Скорпионите и дори се страхуват от тях. Всеки знае, че имат поразително жило, че са безпощадни и отмъстителни. А техният мистицизъм и постоянен успех с противоположния пол отдавна са спечелили на представителите на този знак славата на вещици и магьосници, които знаят как да омайват другите хора.

Но това е само маска на „главен злодей“.

Всъщност, Скорпионите са надеждни, дълбоко чувствителни, искрени и в някои отношения дори уязвими хора, които просто не обичат да парадират с истинските си чувства и предпочитат да ги скрият под прикритието на мистерия и плашеща отмъстителност.

Стрелец

Това е единственият знак от Зодиака, който не носи никакви маски. И защо му е на Стрелеца да се прави на някой, ако така или иначе почти всички го харесват?

Малко трескав, спонтанен, винаги готов да помогне и в същото време просто искрящ от позитивизъм. Той се радва на репутацията на любимец на всички и затова околните често са готови да простят много на Стрелеца. И непостоянството му, и вятърничaвият му характер, и неспособността му да спазва обещания.

Козирог

Козирозите създават впечатление на мизантропи. И това не винаги е маска.

Наистина, хората около тях понякога трябва да положат много усилия, за да постигнат благоволението им или още повече приятелството. Но ако човек вече е преминал този „тест“, той определено ще бъде победител. В името на „своите“ Козирогът е готов, ако не на всичко, то на много.

Но за всички останали, които нямат достъп до тесния кръг от доверените му представители, няма да е лесно да общуват с представител на този знак. Козирозите всъщност не искат другите да спрат да ги смятат за мизантропи. Напротив, те дори се възползват от това състояние на нещата: не е нужно да поддържат външния вид на комуникация с хора, които не са им необходими или интересни.

Водолей

По принцип Водолеите не се интересуват от мнението на другите. Но са устроени по такъв начин, че не могат без човешко общуване. В противен случай откъде да намерят вдъхновение за следващата „брилянтна идея“?

Представителите на този знак често носят маска на учтиво внимание, преструвайки се на надеждни партньори и чувствителни събеседници.

Това често води до комични и дори абсурдни ситуации. Например, ако на въпроса как се справят, техният събеседник отговори, че не много добре, Водолеят може да изтърси нещо от рода на: „Е, това е прекрасно!“

Но дори и да са се прецакали по този начин, представителите на този знак не искат да се разделят с „прикритието“ на умишлена учтивост. Все пак така харесват повече себе си, да не говорим за околните.

Риби

Представителите на този знак се делят на два типа.

Хората от първата група носят маската на стоици, въпреки че изобщо не са такива. Те създават впечатление на истински смели мъже и силни личности, дори когато вените им треперят от страх, а душата им е на път да се премести за постоянно в петите им.

Това се случва, не защото Рибите от този тип искат да изглеждат герои, а поради тяхната деликатност и нежелание да натоварват другите с проблемите си.

Рибите от втория тип са пълната им противоположност и създават впечатление на хленчещи и вечни страдалци. Те обичат да показват на другите своята слабост и колко са нещастни. С целия си вид сякаш казват: „Е, смили се вече над нас и се погрижи за нас!“

Но не бива да им вярвате, тъй като отдавна е ясно, че колкото повече Риби от втория тип страдат публично, толкова по-добре си живеят.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдба

    3 3 Отговор
    И Бойчо , и Радев близнаци.....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Скапях се от смех

    0 1 Отговор
    Испанката дънди прешълс с 11 котки и едно куче
  • 4 Гост

    4 4 Отговор
    Този път - десятка.
  • 5 Хахаха

    5 1 Отговор
    Ей.... тази Венелина..... ще взема да я мина.....
  • 6 Донки Хот и Сан Чопанса

    3 5 Отговор
    Изненадващо точно, поне според моите наблюдения.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.