Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 09:14 1 371 7

Любо Киров стана на 51 г.

  • любо киров-
  • рожден ден

Вижте подробности от неговата биография

Любо Киров стана на 51 г. - 1
Снимкa: БГНЕС

Вчера рожден ден отпразнува един от най-обичаните певци у нас. Любо Киров е роден на 26 октомври през 1972 година в Плевен. От малък се научава да свири на пиано и барабани. Завършва Националната художествена академия с магистърска степен. Известно време е барабанист на дуум метъл групата Mortal Remains. По-късно става част от групата Mr. White, с които записва сингъла "Нещо смешно“, пише "Фокус".

В периода 2000 – 2007 година с група "Те“ създава два албума – "Местоимения“ и "Различен“, съдържащи хитове като: "Има ли цветя“, "Ще те намеря“, "Искам“, "All Right“ "Различен“ и много други, заставали на първи позиции седмици наред по това време в радио и телевизионния ефир.

Група "Те“ е носител на Първа награда на Международния медиен фестивал "Албена“ в раздел "Концерти“ за реализацията на "TE Unplugged“ DVD. През същия период заедно с "Те“ Любо Киров участва в големи музикални събития като концертите на Симпли Ред, Incognito, Al McKay's Earth Wind And Fire Experience, Симпъл Майндс. Групата взима участие в различни инициативи и кампании като "Спортът срещу дрогата“, "България в ЕС“ в Брюксел и други. През пролетта на 2007 г. Любо стартира соловата си кариера.

Първият му самостоятелен сингъл е "Отново вярвам“ и с него печели престижния конкурс "Златна пролет“. През 2010 година излиза и първия му самостоятелен албум – "Любо 2010“, който съдържа много хитове като: "Mога“, "Говори ми на ти“, "Аз и ти“, "На края на света“, "Забранена любов“ към едноименния сериал на "Нова телевизия“, "Tonight“ с италианската певица Алесия Д’Андреа и други. Три от песните от албума на Любо – "Говори ми на ти“, "Отново вярвам“ и "Tonight“ са излъчени в класацията на МТV – Europe’s World Chart Express.

Следват самостоятелните албуми "Знам“ – 2017. и "Както преди“ – 2018, които получават златен и платинен статус за българска музика по продажби. Печели редица награди, сред които три за изпълнител на годината (2012, 2014 и 2018), както и за най-добра песен през 2007 и 2020 г., а и за най-добър албум за 2017 година. Негови песни и текстове присъстват в учебниците по музика.

Любо Киров издаде и автобиографична книга Selfmade Любо Киров "Всичко е имало смисъл". Книгата е обявена на 50 годишния юбилей на музиканта. Любо е музикален продуцент, инструменталист, художник, автор на много хитове в поп музиката и десетки текстове за песни. Член на журито в сезони 2, 3 и 5 на музикалното шоу "X Factor“. Продуцент в My Sound Universe.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боц

    17 1 Отговор
    Кое е имало смисъл ??? Любо е отявлен хомосексуалист, без семейство, без деца . Единствения смисъл на живота му е да се плющти с млади момчета. Какъв пример е той за обществото?
  • 2 Плевенчанин

    11 0 Отговор
    Вени,нещо си в грешка.Барабанист на Mortal Remains е бил винаги Емил или Милиша по известен.Групата репетираше дори в мазето на Милиша блок ,,Валентина,,на бул.Ленин тогава се казваше .Любо ходеше да се мазни тук и там.............само да го пуснат да гледа.Любо стана ,,известен ,,в София след,, разкритието,, си.

    Коментиран от #5

  • 3 Палав Педи

    15 0 Отговор
    Честито Любо ! И внимателно с мъжките ласки довечера !
  • 4 Женя Минчев

    15 0 Отговор
    Любо е продуцент в My Sound Universe, където продуцира предимно млади момченца в дупетата.
  • 5 провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Плевенчанин":

    "нещо си в грешка.Барабанист на Mortal Remains е..." - инфото явно е от нашата уикипедия с източник - metal-archives-точка-com. Там вече следите се губят.
  • 6 Минчо Минчев Митинчев

    7 0 Отговор
    Певец с постен глас и песни с една и съща мелодия, за сметка на това модерно оббратен. Или както едно време казвахме - дъъърт пее--рас.
  • 7 Баце ЕООД

    2 0 Отговор
    Не Любо Киров, а Любо Белия...