Last news in Fakti

5 Ноември, 2023 15:38 8 343 17

Камен Воденичаров разказа защо са се разделили със Слави Трифонов по време на "Каналето"

  • камен воденичаров-
  • слави трифонов-
  • раздяла-
  • каналето-
  • подкаст-
  • любомир филипов

"Изведнъж се хванахме с по три дини под една мишница, беше ясно и въпрос на време, че трябва да направим избор," споделя водещият

В скорошно интервю в подкаста "Зад кадър" на Любомир Филипов Камен Воденичаров бе неочаквано откровен за дългогодишното си познанство със Слави Трифонов - тема, за която принципно не говори, и разказа защо са се скарали със Слави Трифонов по време на "Каналето".

"Изведнъж се хванахме с по три дини под една мишница, беше ясно и въпрос на време, че трябва да направим избор, какво точно накъде да се развиваме и да правим. В крайна сметка избора ни мина през раздяла. Тя една раздяла, затова е толкова болезнена, затова е толкова нелепа, защото тя води след себе си повличане не само на екипа, но и на настроението на хората.

Това е, както, да речем, аз наскоро някакво интервю дадох за моя любим футболен клуб Левски, този скандал, който стана в ръководството на клуба, на мен много ми напомня на нашия скандал със Слави на времето. Какво да се прави, накъде да се ходи, не това, не ти ли ще ми кажеш, аз ще ти кажа, дъра, дъра. В един момент, стигайки до тотален и брутален спор, късането на котката, както казваше Любен Дилов тогава, независимо от това, че ние бяхме съдружници, нали тогава нашата обща продуцентска компания се казваше "Три води" – Трифонов, Дилов и Воденичаров и тогава, за съжаление, се случи така, скъсахме котката наистина и това доведе до раздяла на екипа.

Ти влезеш ли в този порочен кръг, тръгнеш ли към раздяла или към такова брутално дърпане, ти извършваш всички простотии, които ги пише по книгите и в учебниците. Баланса се намери в това и в особено след "Хъшове", след като ги поканиха колегите, да правят bTV – "Вечерното шоу на Слави", тогава някак си се получи баланса, ние останахме в БНТ продължихме още няколко години да правим "Каналето" заедно с Тончо, Мартина, с част от операторите, сценаристите и бенда останаха заедно със Слави, те разбира се имаха много сигурни и ясен контракт на практика с bTV, много дълъг и сигурен хоризонт напред им даваше този договор.

Докато ние чисто по актьорски решихме по-скоро да рискуваме и да намерим нови сценаристи, да възпитаме нови актьори, да работим с хора от НАТФИЗ и от другите школи, които дават качествени хора и абсолютно в този ред на мисли, мога нали съвсем сериозно да твърдя, че нашия „human resources“ на капацитет по отношение на актьорите беше по-голям, защото ето ние, например, при нас изградихме и заедно работихме, благодарение на големия му талант се разви Виктор Калев, който обаче после Слави го взе при него.

Слави пък намери и Краси Радков, намери Любо Нейков, Руслан, много талантливи и готини колеги. Аз единственото нещо за, което съжалявам и нали, ако по някакъв начин имам машина на времето и мога да върна времето назад е, че всъщност живота реализира всичките ни проекти, за които ние искахме да използваме целия ресурс на екипа.

Тоест и Слави имаше самостоятелно вечерно шоу и „Ку-ку бенд“ направиха прекрасни албуми и песни, аз заедно с моите колеги, сега вече нови намерени и създадени на ново направихме музикална телевизия, направиха си театъра, ние си направихме театъра, песните ги има, единствения проблем е, че ние не можахме, да измислим формула и затова не бяхме подготвени, как това нещо, да го направим заедно, защото например има във Франция една група, която се казва „Le Nuis“ – „Нулите“, които също така правят, но те успяват да продължат и да го направят заедно, да речем руския телевизионен канал „Comedy Club“ с всичките му разслоения и възрастови категории също остават единни като ръководство и единни като, как да кажа продукционна компания, тоест на нас не ни стигна акъла, може би и волята, да намерим формула, в която всички тези много различни неща, да съществуват заедно и единно и тогава със сигурност щяхме, да бъдем в пъти, въпреки, че по отделно също успяхме, да сътворим, макар и разделени доста качествени неща.

Рецептата я знаем и в крайна сметка, рецептата, матрицата, аз и до ден днешен като съм в „7/8“ и видя сценария, видя сценарния ред и се сещам за първите години, защото всъщност той остава такъв, вече 30 години независимо, че ние сме го ползвали заедно и по отделно. „Шоуто на канала“, телевизия „MM“, всички производни на тази, на първата супа, на първото яйце, което се е родило и изградено между нас, то си продължава да съществува. За логото отгоре на сценария, това е идея на сценаристите.

Това е идея на сценаристите, на тези много талантливи хора. Още от „Каналето“ се прави. Когато се преместихме в „Шоуто на канала“ също продължаваше, имаше го, както и това преди излизане на сцена, това, което е такъв етюд от НАТФИЗ по-скоро отколкото от музикалното училище. Хващането на ръцете преди старта за поздрав.

Това сме го правили в „MM“ преди концертите, това е и до ден днешен „Ку-ку бенд“ го правят, но това е витизджийски пиниз, донесен от нас и приет от колегите музиканти, защото музикантите не са чак толкова корпоративни и чак толкова екипни. Знаеш, че може би при музикантите са си винаги, ето всеки сам юнак на коня, но пък ето те възприеха един по-скоро театрален маниер. Това е богатството на взаимодействието и на работа на различни хора в един екип, когато си вярвате, когато знаете, че вървите в една посока, постепенно изграждате и начин на общуване, начин на комуникация", разказва водещият Камен Воденичаров.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТУРЧИНА АЛИ

    10 4 Отговор
    Каналето Пика Под Небето 😂😂😂😂
  • 2 Стършел

    38 6 Отговор
    Успешни бяха НЛО! Всички други подобни залитнали от меркантилност по чалгарщина, евтини селски скечове и т.н. рано или късно се оттичат в канала!
  • 3 Дупничанин

    36 3 Отговор
    Аз па ти викам, че е зарди пари. Па ти си пей, че е за друго.
  • 4 Истината

    13 3 Отговор
    Разказвай, кога ще се ожените, задомите, че тъжно ми става за много българи, а бяха преди 20 гсамо на 19,20 години. Пият пушат в едно квартал че, а и в др град, от 10 семействавъввходаВ 5 ергени, за 17 г, ето ви резултата спрямо християни, без война сте Камен Воденичаров...
  • 5 българка

    20 3 Отговор
    Шикалкавене, овъртане, а "истината е някъде там"............ Кой остана при Слави, освен Тошето? Не знам, защото не гледам простотиите им. Журналистите услужливо показват изявите на кукудепутатите в Парламента и тогава сменям канала.
  • 6 Анонимен

    25 4 Отговор
    Да работиш с Дългия е божие наказание!
  • 7 Бегай !

    20 6 Отговор
    Дрън,дрън.Гейски драми.
  • 8 Стига негативизъм

    9 5 Отговор
    Голям човек и артист. Пълен пич, а също и звездата в България с най-интересното име Камен Воденичаров.
  • 9 Мдааааа...

    8 2 Отговор
    Венелинке, научи запетайките, щото ФАКТически си неграмотна! Какво е това име Любомир Филипов Камен Воденичаров?

    Коментиран от #10

  • 10 чески

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мдааааа...":

    некой арабин ще е.
  • 11 Русенец

    7 0 Отговор
    Седмият абзац е едно цяло изречение от над 160 думи. Трябваше ли?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 НЕЛИ ВАСИЛЕВА ПРОДУЦЕНТ

    0 0 Отговор
    МНОГО ЯСНО ЗАРАДИ ПАРИИ ВИ КАЗВАМ АЗ БЯХ В ТОЗИ ЦИРК