Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 10:32 884 0

Барабанистът Джей Уайнбърг вече няма да бъде част от "Slipknot"

  • слипнот-
  • барабанист-
  • джей уайнбърг-
  • напуска-
  • напускане

Джей Уайнбърг е с хевиметъл групата от 2014 г.

Барабанистът Джей Уайнбърг вече няма да бъде част от "Slipknot" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хевиметъл групата "Слипнот" съобщи , че барабанистът ѝ Джей Уайнбърг е напуснал, съобщи Би Би Си.

Групата написа на сайта си, че това е било "творческо решение" и благодари на Уайнбърг за "отдадеността и страстта през изминалите 10 години", но каза, че за бандата е важно "да еволюира".

Джей Уайнбърг се присъединява към "Слипнот" през 2014 г., когато напуска барабанистът Джоуи Джордисън.

Американската група "Слипнот" е създадена през 1995 г. Тя става известна с агресивния си стил и страшните маски, които музикантите носят на сцената. Едноименният им дебютен албум от 1999 г. става хит, те печелят награда "Грами" и продават милиони дискове.

Първоначалният барабанист на група "Слипнот" Джоуи умира на 46 години през 2021 г., осем години след като напуска групата. Той допринася много за характерното ѝ звучене.

Фенове реагираха на новината в социалните мрежи, като някои от коментарите са, че Джей е най-добрият барабанист в света. Един човек пише, че това е "най-лошото решение, което група "Слипнот" е взимала". Някои задават въпроса защо музиканти продължават да я напускат, като имат предвид кийбордиста Крейг Джоунс, който също си тръгна тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА