Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 12:44 888 2

Тейлър Суифт е големият победител на награди на MTV, които така и не се състояха

  • тейлър суифт-
  • музикални награди-
  • mtv-
  • отличия-
  • музика

Певицата получи три отличия - най-добър изпълнител, най-добър изпълнител на живо и най-добър видеоклип за "Аnti-Hero"

Тейлър Суифт е големият победител на награди на MTV, които така и не се състояха   - 1
Снимка; ЕРА/БГНЕС

Певицата Тейлър Суифт, която водеше по номинации за отличията, е големият победител на несъстоялите се Европейски музикални награди на MTV, съобщи сайтът на "Билборд", предава БТА.

На 19 октомври - малко повече от две седмици преди насрочената дата за провеждането му в Париж, организаторите съобщиха, че шоуто за музикалните отличия тази година няма да се състои. Като причина за решението си те посочиха "нестабилността на световните събития".

В неделя, 5 ноември, когато наградите трябваше да бъдат раздадени, MTV публикува списък с победителите. Начело е Тейлър Суифт с три отличия - най-добър изпълнител, най-добър изпълнител на живо и най-добър видеоклип за "Аnti-Hero".

Изненадващо призът за най-добър американски изпълнител се изплъзна на Суифт. Отличието отиде при рапърката Ники Минаж, която спечели и наградата за най-добър хип-хоп.

По два трофея грабнаха също Чонгкук от южнокорейската Кей-поп група Би Ти Ес и италианските рокаджии "Монескин".

Чонгкук спечели наградите за най-добър кей-поп и най-добра песен за "Seven", записана в сътрудничество с Лато, а "Монескин" триумфираха с призовете за най-добър рок и най-добър италиански изпълнител.

Нигерийският рапър Рема беше отличен в новоучредената категория за най-добър афробийтс.

Диджей Дейвид Гета, който е роден в Париж, където трябваше да се състои тазгодишното шоу, спечели наградата за най-добра електронна музика.

От MTV казват, че печелившите изпълнители ще получат своите награди.

Тазгодишното събитие трябваше да бъде излъчено на живо в повече от 150 страни от Париж. Церемонията не е организирана във френската столица от 1995 г. Миналата година наградите бяха раздадени в Дюселдорф, Германия.

Това е първият път, в който Европейските музикални награди се отменят от учредяването им през 1994 г. Дори по време на пандемията шоуто продължи по план.

На 19 октомври MTV разпространи изявление, в което се посочваше, че предвид "нестабилността на световните събития" и от предпазливост тазгодишното издание на шоуто няма да се състои.

"Европейските музикални награди са ежегоден празник на световната музика. Докато наблюдаваме как продължават да се развиват събитията в Израел и Ивицата Газа, това не е момент за глобално тържество. При положение, че хиляди хора вече са загубили живота си, това е момент за траур. Гласуването продължава и спечелилите изпълнители ще получат своите награди. Очакваме с нетърпение да бъдем отново домакини на отличията през ноември 2024 г.", се посочваше още в изявлението.

Сред останалите отличници се наредиха Карол Джи и Шакира (най-добро сътрудничество за "TQG"), Песо Плума (най-добър нов изпълнител), Били Айлиш (най-добър поп), Анита (най-добро латино), Крис Браун (най-добър ритъм енд блус).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 д-р Мушков 4-и км

    0 1 Отговор
    Браво, пораснала е. Нещо голямо напира да излезе.
  • 2 глоги

    0 0 Отговор
    Тейлър Суифт е голЯМАТА победителКА на наградиТЕ на MTV