Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 14:56 1 718 6

Задайте си 7 въпроса, за да разберете дали връзката ви има бъдеще

  • връзка-
  • любов-
  • въпрос-
  • отношения-
  • дълга връзка-
  • чувства

Ако имате сериозни намерения към връзката си, задайте си тези въпроси и отговорете честно

Задайте си 7 въпроса, за да разберете дали връзката ви има бъдеще - 1
Снимка: Shutterstock

По време на вълшебните, ранни дни на една връзка е невероятно лесно да сбъркате страстта с любов, която може да продължи с години. Може да се чувствате така, сякаш целият свят се върти около партньора ви, да се взирате с копнеж в простора, когато той е далеч, и да усещате пеперуди в стомаха си преди всяка среща.

И все пак, докато страстта е важен елемент от любовта, тя не е трайна любов сама по себе си.

Вижте тези 7 въпроса, които да си зададете, за да определите дали любовта ви е истинска и може да продължи дълги години.

1. Можем ли понякога да се жертваме един за друг?

Един от най-големите компоненти на дълготрайната любов е сигурността, която идва със знанието, че сте там един за друг, ден след ден, без значение какво ви поднася животът, пише в. Струма. Докато тази по-дълбока сигурност може да се развие само чрез споделени преживявания с течение на времето, докато сте готови да декларирате любовта си, трябва да сте доста уверени в отговора на този въпрос. Данните от сканирането на мозъка показват, че това е важна част от една дълготрайна връзка.

Помислете за малките кризи, възникнали откакто сте започнали да излизате. Носи ли ви лекарства, когато сте болни? Ще дойде ли на парти, което е важно за вас, въпреки че предпочита да прави нещо друго? Поставя ли ви на първо място, когато знае, че имате нужда от него?

2. Готовa ли съм да споделя целия си живот с моя партньор?

По време на ранната фаза на запознанство и двамата партньори са склонни да станат възможно най-добрите версии на себе си, изглаждайки грубите ръбове и пропускайки песъчинките. Те също така са склонни да водят много отделен живот. Това е здравословно и нормално, но любовта означава да споделяте всички аспекти от живота си, открито и честно. Готови ли сте да предприемете следващата стъпка? Ами финансите? Много двойки държат парите си разделени, но вземат по-големи финансови решения заедно.

3. Партньорът ми кара ли ме да се чувствам по-добре, когато съм отчаяна?

В една истинска любовна връзка вашият партньор става ваш довереник. Връзката е безопасно място за споделяне не само на вашите надежди и мечти, но и на вашите страхове и съмнения.

Естествено ли се обръщате към партньора си, когато имате проблем на работа или се скарате с някого? Знае ли как да ви извади от депресията и да ви накара да се смеете? Приема ли емоциите ви сериозно, докато ви помага да намерите по-здравословен начин да се справите?

4. Моят партньор важна част от моите дългосрочни планове ли е?

Много връзки в крайна сметка приключват, защото и двамата партньори имат много различни дългосрочни планове. Ако искате да започнете нова кариера в друг град, докато вашият партньор планира да посвети живота си на медицината при пътуване в страни от третия свят, може да е трудно да поддържате връзката в дългосрочен план. Честно преценете къде всеки от вас се вижда след 5, 10 или дори 20 години и определете дали си пасвате с времето.

5. Познаваме ли се наистина?

Не е необходимо влюбените двойки да знаят всяко едно преживяване, което се е случило през живота им, но е важно вашият партньор да знае най-важните моменти от миналото ви, както и кои сте днес. Разбирате ли взаимно ценностите, възгледите за отглеждането на деца, навиците за харчене и характерите? Виждали ли сте се в най-добрия и в най-лошия ви вид?

6. Мога ли да пренебрегна недостатъците на моя партньор?

Много ли съм критичен към партньора си или мога лесно да пренебрегна малките досадни неща? Мога ли лесно да му направя комплимент? Оценявам ли го или гледам много негативно? Важно е да не критикувате твърде много. Попитайте „Мога ли да направя това?“

7. Мога ли да се радвам на успехите на моя партньор и да ги празнувам?

Много е важно да споделяте добрите моменти и успехите на партньора си. Можете ли да го направите? Можете ли да се насладите на малките им постижения с тях? Ако можете, това е знак за трайна любовна връзка.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само македонка вземам

    4 2 Отговор
    Държат на бой и секс. На циониста щерката я вземам дома.
  • 2 ннннннннн

    4 1 Отговор
    Не ми трябват 7 въпроса,а как тя ме възприема и какво прави около мен.Ако всичко е наред,значи и връзката ни е правилна и бъдеща.Ще се движи със скоростта на светлината в Бъдещето.
  • 3 Щукар

    5 1 Отговор
    Жените са за любов,а не за бой. Като искаш бой,вземи си някой мъж в твоята категория.
  • 4 Такива

    3 0 Отговор
    Статии ме карат да мисля , че жените страдат от някакви тежки партии , минимум , шизофрения! Или както е казал народа - Къде го чукаш , къде се пука !
  • 5 любител

    2 1 Отговор
    абе според мен на човек който пик-е клекнал тоест жена не може да се вярва и разчита. хахаха
  • 6 ганю

    0 0 Отговор
    Най важно е дали си пасвате между краката