Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 09:48 1 397 5

Фенка на Тейлър Суифт почина на концерта ѝ в Бразилия заради екстремна жега

  • тейлър суифт-
  • концерт-
  • турне-
  • вода-
  • екстремна жега-
  • екстремни температури-
  • почина

23-годишната жена получила два сърдечни ареста, защото стадионът забранил на посетителите на концерта да си носят вода

Фенка на Тейлър Суифт почина на концерта ѝ в Бразилия заради екстремна жега - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Млада бразилка почина на концерт от турнето Eras на Тейлър Суифт в Рио де Жанейро, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на организаторите на турнето в Бразилия.

Причините за смъртта на Ана Клара Беневидес Мачадо не е обявена, но според медийни информации на посетителите на концерта не било разрешено да внасят бутилки с вода на стадиона въпреки високите температури. Кметът на Рио де Жанейро е поискал промяна в правилата преди последните два концерта от турнето на Суифт.

Тейлър Суифт публикува в профилите си в социалните мрежи съобщение написано на ръка, че е с разбито сърце и тъгува за загубата на почитателката си. По време на концерта тя бе заснета да раздава бутилки с вода на феновете си от сцената.

Организаторите на шоуто Time4Fun съобщиха в Инстаграм, че Беневидес била прегледана от парамедици, след като не се почувствала добре. Тя била откарана в спешния център на стадиона, след това в болница, но час по-късно издъхнала. Местни медии предават, че момичето е получило два сърдечни ареста - един, докато е била още на стадиона и още един, след като е била отведена с линейка.

Температурите в Рио и по-голяма част от Бразилия тази седмица са рекордно високи и опасни, а според местни медии почитателите на певицата са чакали на опашка с часове пред стадиона в допълнение на това, че им е било забранено да си носят вода.

Министърът на правосъдието Флавио Дино написа в социалната мрежа X (известна преди като Туитър), че министерството ще въведе "извънредни правила" за достъпа до вода на концерти и други публични събития, пише БТА.

След хаоса на първия концерт, самата Тейлър обяви, че отменя втория си концерт в Рио де Жанейро заради екстремните условия.

"Пиша тази бележка от съблекалните на стадиона. Взехме решението да отложим концерта тази вечер заради екстремните температури в Рио. Сигурността и здравето на моите фенове, на другите изпълнители и на техниците трябва и винаги ще бъдат на първо място.", написа певицата.

Шоуто ще се проведе в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шмъркан

    5 0 Отговор
    Викате не е от белото и бонбонките...?
  • 3 цецо

    0 0 Отговор
    нямам думи
  • 4 хммммм

    0 0 Отговор
    може да е от прегряване, а може и да е от предрусване - аутопсията трябва да покаже

    Коментиран от #5

  • 5 Кози

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "хммммм":

    Предрусват тия с инжекциите, което отдавна не е на мода. Сега са на хапове и нищо нема им стане ;)