Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 21:55 2 238 11

Как приятелите на мъжа вредят на връзката ви?

  • приятели-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • вреди

Често се случва приятелите на мъжа да са по-важни за него от вас

Как приятелите на мъжа вредят на връзката ви? - 1
Снимкa: Shutterstock

Понякога приятелите на мъжа могат да са основната причина за разрив в една връзка. И в това няма нищо чудно, защото няма как влиянието на трети лица да повлияя положително на любовта, която касае само двама души.

Психолозите ни предупреждават как приятелите на любимия човек могат да повлияят негативно на връзката ни и ни предлагат начини да избегнем това.

Често се случва приятелите на мъжа да са по-важни за него от вас. Неприятно е, но поне може да се поправи. Но, ако не направите нищо, това ще има опасни последици.

Защо приятелите и любовта са несъвместими?

С напредване на възрастта човек има все по-малко приятели. Проблемът не е, че той се превръща в скучен и заядлив старец, не. Проблемът е, че с напредване на възрастта човек започва да отделя все повече време на семейството си. Както често се случва, жените узряват по-бързо от мъжете, така че тези „приятелски неща“ и целият подобен максимализъм бързо им стават чужди.

Мъжете в млада възраст не могат без приятелите си. Това се дължи не толкова на инфантилизъм, колкото на тяхната природа. Мъжете обичат да са „в глутницата“, да са част от нещо. И тогава възникват проблемите с жената, която обичат.

Дори ако приятелите на мъжа харесват неговия избор, ако възприемат любовта му зряло, те пак са заплаха за връзката. Защото имат голямо влияние върху него.

Как приятелите тласкат мъжа да се раздели с жената, която обича?

Вероятно си спомняте за феномена „кофа с раци“ . Когато някой хване раци, не се тревожи, че ще излязат от кофата. Те се дърпат един друг надолу и от тях не може да се измъкне, колкото и да се опитва. Тази ситуация е валидна и при хората.

Психолозите смятат, че хората се държат точно като раци в кофа. Когато един мъж си намери постоянна приятелка, всички останали започват да го дърпат надолу, обратно в приятелската компания. Това се проявява по различни начини. Ето няколко примера:

  • Индиректна намеса. Мъжете няма да кажат на приятеля си: „Остави я, тя е лоша“. Но постоянно ще го канят на клуб, да гледат футбол, да играят видео игри, на митинг на фенове на автомобили, да пият, да се помотаят, да помогнат на някого с нещо. С времето това внася известен дисбаланс в отношенията с жената. Или не ѝ харесва, затова поставя ултиматум, или самият мъж прави избор в полза на приятелите си, поставяйки условия.
  • Директна намеса. Ако приятелите видят, че под влиянието на любимата си техният близък се е променил в лоша, според тях, посока, те могат директно да кажат на приятеля си, че ще съжалява за избора си. Дори и мъжът да пренебрегне това, то пак ще остави някакъв негативен отпечатък върху връзката.

Заслужава да се отбележи, че мъжете не се намесват в отношенията от завист. Разбира се, има изключения, но като цяло е рядко явление. Ако се случи така, бъдете спокойни - вашият любим сам ще се справи с проблема.

Как да попречите на приятелите на мъжа да погубят връзката ви?

Има решение и то не е само едно. Важно е да не забравяте, че не можете да носите две дини под една мишница. Ще трябва да направите избор, но само ако всеки от вас има свои приятели.

  • Обща компания. Казват, че една силна двойка трябва да има общи приятели, което автоматично прави любовната връзка по-свободна. Ако няма такива приятели, тогава те трябва да бъдат намерени, за да се разредят срещите на мъжа с неговите приятели. Трябва да се опитате да намерите общ език с компанията му, за да могат да се срещат с него и във вашия дом. Трябва да правите компромиси, но ако наистина обичате този мъж, това няма да е трудно.
  • Приятелство по двойки. Това е идеален изход от ситуацията, но проблемът е, че приятелите на мъжа няма да се изпарят от само себе си. Но, ако новата компания му допадне много, той сам ще се откаже от старите си контакти. Може би не веднага. Но постепенно влиянието им ще намалее, а накрая и ще изчезне напълно.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кукорча

    9 1 Отговор
    на специ приятелите много ма УВАЖАВАТЪ
  • 2 е.б.ем ти

    19 5 Отговор
    и връзката, след като и приятелите са "вредни", според някоя си тетка.Направо си кажете,че борбата е да му нахлузите хамута макс. бързо.
  • 3 Последния Софиянец

    15 3 Отговор
    В ресторанта ми в София Център идват компании само от жени. Само приятелите на мъжа са лоши, нали!? Прителките на жената въобще не я учат на мръсотии и не и дават лоши съвети.
  • 4 психолог

    13 1 Отговор
    вредят по същия начин по който вредят приятелките на жената и все мъжа виновен за всичко
  • 5 Не е редно

    5 0 Отговор
    Не трябва да се развалят мъжки и женски приятелства, защото човекът вече е обвързан. Не е задължително да се харесвате с приятелската компания на половинката. Като ти е неприятен някой, твоят човек да си се вижда с него/нея отделно и толкова. Той/тя ако са инфантили, връзката е обречена даже и приятели да няма. Но с такива ултиматуми да си зареже човек живота, близките, хобитата и да е роб 24x7 също няма да се получи. Жената като откъсне мъжа от всичко, после ще ревне, че бил лепка и нямал живот извън връзката. На мъжа също ще му стане досадно. Нека всеки си остане личност, а не просто "жената/мъжът на..."
  • 6 Макак така

    3 0 Отговор
    Ако приятелите са "глутница", то приятелките са "стадо диви котки".

    Коментиран от #7

  • 7 Вергина

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Макак така":

    Хаха, това е добре казано.
  • 8 Прасета

    0 0 Отговор
    Мъдрата жена е наясно, че няма идеални мъже. Наясно е с мъжката природа и знаете,че едни мъже държат на приятелите си, други са коцкари, трети....и т.н За това за нея най-важни са ДЕЦАТА!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 До Лора авторката

    0 0 Отговор
    Лорче, светът не може да се върти около вас, човек има нужда от приятели. По-скоро го има обратното - жената съсипва дългогодишни мъжки приятелства ,защото все иска тя да е обект на внимание, често самата тя няма приятелки и много дудне на мъжа си как да не се вижда той с приятелите си. И някои безхарактерни мъже под чехъл се подчиняват и губят приятелите си от детството. То си е една форма на женски егоизъм и липса на внимание от детството от страна на родителите към детето,което после иска мъжа й да й е мъж, приятел, родител и какъв ли още не. Човек има нужда от лично пространство,а жените обикновено искат да вземат това на мъжа и да го обсебват,което дразни и мъжът често показва червен картон на жената и бяга. Тя после реве пък ,че не искал да я дарява с внимание и се радвала,че го няма вече, защото не я заслужавал. :)