Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 11:45 1 777 0

Магическа гледка: Телескопът "Джеймс Уеб" засне сърцето на Млечния път (СНИМКИ)

  • джеймс уеб-
  • телескоп-
  • наса-
  • галактика-
  • млечен път-
  • космос-
  • звезди

Данните на космическия телескоп ще помогнат на астрономите да научат повече за произхода на нашата Вселена

Магическа гледка: Телескопът "Джеймс Уеб" засне сърцето на Млечния път (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Насладете се на тази магическа гледка към сърцето на нашата родна галактика.

Телескопът "Джеймс Уеб" засне сърцето на Млечния път при това с изключителни подробности, съобщиха на страницата на NASA Webb Telescop, в "X" - платформата за споделяне, известена преди като "Twitter". Инструментът NIRCam (Близка инфрачервена камера) на космическия телескоп "Джеймс Уеб" на NASA разкрива част от плътното ядро ​​на Млечния път в нова светлина.

Приблизително 500 000 звезди блестят в това изображение на регион на Стрелец C (Sgr C) през облак от прах, заедно с някои все още неидентифицирани характеристики.

Звездообразуващият регион "Стрелец С" е на около 300 светлинни години от свръхмасивната черна дупка в центъра на Млечния път, пише "Фокус". В сърцето на групата еднородни елементи, които се намират в близост един до друг и са част от едно цяло, е все още формираща се звезда с над 30 пъти по-голяма маса от Слънцето.

Около плътния облак от прах има област от йонизиран водороден газ, а в него иглоподобни структури. Данните на телескопа "Джеймс Уеб" ще помогнат на астрономите да научат повече за произхода на нашата Вселена.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА