Last news in Fakti

10 Декември, 2013 09:24 1 055 1

Как да се предпазим от храните-менте по празниците

  • проверки

Контрол на контрола ще организира Агенцията за храните

Как да се предпазим от храните-менте по празниците - 1
Снимка: БГНЕС

Постоянни дежурства и проверки - така Българска агенция за безопасност на храните ще се бори със злоупотреби по празниците. За това информира директорът на агенцията Пламен Моллов в студиото на сутрешния блок "Денят започва" по БНТ.

Моллов съобщи, че на горещ телефон 0700 122 99 ще се приемат денонощно сигнали за нередности с хранителни стоки.

"Когато един продукт е със сравнително ниска цена, той обикновено е обект на манипулация", каза Моллов. Високата цена също не гарантира на 100 процента качеството, допълни той.

По думите на Моллов работата на агенцията е не да разпознава храните-менте, а да не допуска те да стигат до пазара, а ако има продукти с технологическа манипулация, това да бъде отразено на етикета.

Стандартите не са онзи инструмент, с който можем да гарантираме сигурна храна всеки ден, такъв инструмент е контролът, подчерта Моллов.

Информацията пък е основна за здравословното хранене.

С цел повишаване на контрола агенцията ще създаде мобилни звена, които ще извършват

контрол на контрола,

тоест върху самите инспектори, а на по-късен етап ще предложи форми на включване и на потребители в този контрол за постигане на по-голям ефект. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Че то има ли истински?