Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 15:32 5 989 16

12 нетипични скривалища у дома, за които крадците няма да се сетят

  • крадци-
  • обир-
  • обирджии-
  • скривалище-
  • тайни-
  • тайник

Тези оригинални тайници не се срещат често, което може да запази ценните ви вещи непокътнати

12 нетипични скривалища у дома, за които крадците няма да се сетят - 1
Снимка: Shutterstock

По време на коледните и новогодишни празници традиционно хиляди хора пътуват - посещават зимни курорти, гостуват на роднини, отдават се на почивки, и не са си у дома поне за няколко дни. През това време всяка година се засилват ударите от страна на нагли обирджии, които се възползват от отсъствието на стопаните на дома. Как обаче да опазим имуществото си от набези на крадци?

Когато проникнат в дома, те се стремят да заграбят възможно най-много ценности за възможно най-кратко време. Затова търсят пари в брой и бижута на логични места - касички, кутии за бижута и пр. "Скривалища", които могат да ги заблудят обаче има във всеки дом. Стига, да се прояви малко креативност, при евентуален взлом може да се разминете с минимални щети, ако следвате няколко прости правила.

Вижте тези идеи за нетипични тайници:

1. Консервена кутия

Нищо не изглежда по-невинно от кутийка с царевица или грах. Можете да поставите парите си в малка найлонова торбичка и да я върнете обратно в консервата, пише nova.bg.

2. Саксия

Крадците са много по-склонни да надникнат във вази и други украшения в дома, отколкото в саксии с живи растения. Можете да сложите парите си в найлонова торбичка и да ги заровите под цветето.

3. Стара прахосмукачка

Вместо да изхвърляте старата си прахосмукачка, можете да извадите торбичката и да я замените с нова, която да стане идеалното скривалище за ценности. Където и да я оставите бъдете сигурни, че на крадците няма да им хрумне да погледнат вътре в нея.

4. Стенен часовник

Никой крадец няма да проникне в дома ви и да заподозре, че обикновеният ви часовник може да крие ценности. Просто отворете часовника си, направете място за съхранение на някой предмет и го окачете обратно на стената.

5. Задната страна на чекмедже

Обикновено крадците гледат в чекмеджетата, но не се сещат да погледнат към долната или задната им страна. Вземете плик, в който искате да скриете всичките си важни документи, и го залепете на гърба или долната част на чекмеджето в дома си.

6. Празна кутийка от диск или книги

Бъдете сигурни, че никой крадец не би се сетил да отваря кутийки с детски филми например. Можете да сложите пари както в тях, така и между самите кутийки, ако много от тях са наредени на едно място. Същото важи и за рафт с книги.

7. Стари обувки

Със сигурност никой крадец не би искал да се вмъкне в стара, миризлива маратонка, така че това е чудесно място за скриване на пари. Не използвайте този трик обаче за скъпи маратонки, в противен случай вероятно ще вземат и тях.

8. Семеен фотоалбум

В края на краищата никой не гледа в семейните албуми със снимки. Можете да сложите малко пари до някои семейни снимки и те ще са в безопасност.

9. Джобове на зазимени дрехи

Можете да използвате зимните си якета, докато висят в гардероба ви. Най-добре е да поставите предмета в джоба на якето, което вече не носите. По този начин няма да вземете ценностите си със себе си, когато навън е студено.

10. Изкуствен контакт

Това е невероятна идея да опазите бижутата си, тъй като представлява скрито отделение, което ви позволява да съхранявате нещата вътре. Само се уверете, че не е свързано с електричеството.

11. Окачен таван

Едно от най-добрите места за скриване на вещи е над окачения таван. Можете да поставите всяка ценна вещ, която притежавате, в контейнери или найлонови торбички и да ги поставите там. Никой няма да се опита да стигне до тавана и да го провери заради височината.

12. Детската стая

Никой не оставя ценни предмети в детските стаи, особено ако иска те да останат непокътнати. Крадците знаят, че вещите не могат да се съхраняват на рискови места, така че не биха си направили труда да търсят в детската стая. Помислете дали да не сложите някои от вещите си там, но много внимавайте да ги поставите на място, до което децата ви не могат да стигнат.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадецът

    49 2 Отговор
    Мерси!
  • 2 Сила

    58 1 Отговор
    Е вече не са скривалища....... ВИЕ БИХТЕ ТЪПАНА И ВСИЧКИ РАЗБРАХА
  • 3 фиткифакти

    32 4 Отговор
    Браво, дадохте им добри идеи! Сега не само, ще крадат, а и ще рушат! Сега дайте и на укpопите на фронта, "идеи" как да се сръжават!
  • 4 Баш Батка

    17 2 Отговор
    И ко да си крием, старите пантофи ли? Че едни на власт...
  • 5 Типичният българин

    39 2 Отговор
    И кой българин има пари 2023 година, че да ги крие вкъщи ?!?

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Айя

    16 1 Отговор
    Вече ще се сещат
  • 7 буха муха ха

    12 2 Отговор
    Благодарим за информацията ще ги проверяваме и тези места.
  • 8 123

    4 0 Отговор
    То, сме цъфнали и вързали, с кредити обаче, не с кеш :)
  • 9 ало тарикат

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Типичният българин":

    Бабетките с найлоновите торбички дето ги мятат от терасите.
  • 10 Aлфа Bълкът

    4 4 Отговор
    Професионалистите вземат един леген и давят собственика докато не си признае!
  • 11 Чичо Скрудж

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Типичният българин":

    БоЕко има колкото искаш, туй сакове, туй чекмеджета ....
  • 12 DW смърди

    4 1 Отговор
    "никой крадец не би искал да се вмъкне в стара, миризлива маратонка"

    Как ще се "вмъкне" крадецът в маратонката?
    Гугъл превод?
  • 13 Вие наред ли сте

    7 2 Отговор
    Кой нормален има повече от 100-200 лева у дома? Те дори крадците не разчитат на пари в къщите. Краде се нещо бързо продаваемо. Пари кеш отдавна няма.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 дядо поп

    17 0 Отговор
    Това не можах да разбера , за улесняване на крадците или за евентуалните жертви го публикувате!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.