Last news in Fakti

6 Декември, 2023 12:32 1 683 4

Важни правила за сдобряване след скандал

  • правила-
  • мъдрост-
  • конфликт-
  • скандал-
  • връзка-
  • сдобряване

Когато се скараме с половинката е важно да не забравяме следните неща, за да решим конфликта успешно

Важни правила за сдобряване след скандал - 1
Снимка: Shutterstock

Конфликтите и споровете са неизбежни във всяка връзка, дори и между партньорите, които изглеждат перфектни и лудо влюбени. Понякога дори най-незначителният спор може да прерасне в скандал, в който да си изречете думи, за които после ще съжалявате. Гневът не е добър съветник, но има моменти, в които напрежението се натрупва и хората изпускат нервите си.

Важно е впрегнете усилията си да не допускате напрежението да ескалира до такива висоти, но все пак когато това се случи е също толкова важно да знаете как да се измъкнете. Има някои мъдри и здравословни начини да се сдобрите след скандал, конфликт, спор или каквато и да е негативна ситуация в отношенията и връзката.

Не настоявайте да сте прави

Ако в споровете имате навика да настоявате, че сте прави и всеки накланя везните към себе си, без да се вслушва в другия, това поведение не е градивно. Ако подхождате така, това ще задълбочи конфликтите между вас, вместо да ги разреши. Когато видите, че отново става твърде напечено, просто спрете, пребройте до 10 и обмислете ситуацията, аргументите на партньора ви.

Много е важно и двамата партньори да знаят кога е време да спрат да се инатят и да настояват, че са задължително прави. Това поведение се превръща в токсично за връзката и помрачава хармонията в нея.

Не водете война помежду си

Това, за което трябва да се борите, е щастието във връзката ви, а не да се борите помежду си. Когато наближи скандал, спомнете си това. Всичките ви усилия трябва да са насочени към това да се стремите заедно да се борите с живота, обстоятелствата, пречките, проблемите, които пречат на щастието ви, а не вие самите да създавате поводи за конфликт.

Поемайте отговорност, не бързайте да обвинявате

Една от най-големите грешки във връзките и разрешаването на конфликтите са обвиненията. Много е трудно човек сам да признае грешките и слабостите си, да се извини, да се покаже слаб в дадената ситуация. Много по-лесно е да обвиниш другия за всичко и да настояваш, че ти си прав, а той винаги греши. Това незряло и неградивно поведение в много от случаите е причина за разруха в отношенията.

Не се опитвайте да намерите слабото място на партньора си

Когато имате конфликт, не се старайте да уязвите половинката си и да го поставите в неудобна, подчинена позиция. Това е една от най-погрешните стратегии, които убиват любовта и отношенията. В стремежа си да спечелите битката, вие губите много повече – губите щастието, доверието, близостта, които ви събират.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    6 1 Отговор
    Важните правила са , да не се правите на много важни !!! Подхождайте един към друг като към човеци , защото времето никой не може да върне ! Дори аз мога само да го забавям !
  • 2 Дядо поп

    3 0 Отговор
    Тоя дето ни сдобряваше с попадията умря преди мен. 😂😂😂😂
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.