Last news in Fakti

14 Декември, 2023 11:57 1 698 23

Феновете на "Хари Потър" са във възторг заради ВИДЕО от крайпътна камера

  • хари потър-
  • полярна сова-
  • камера за наблюдение-
  • видео-
  • видеозапис

Полярна сова изуми интернет потребителите

Феновете на "Хари Потър" са във възторг заради ВИДЕО от крайпътна камера - 1
Снимка: Shutterstock

Крайпътна камера направи видеозапис, който се превърна в хит в социалните мрежи. Видеото събра хиляди реакции и коментари, а споделянията на зашеметяващото видео вече е преглеждано близо половин милион пъти.

На кадрите се вижда обичайна зимна обстановка - заснежен път и трафик по него. Но в един момент пред екрана прелетява полярна сова.

От видеото не става ясно къде точно е поставена камерата, но потребителите в коментарите веднага дадоха своите предположения. "Монреал, Канада", става ясно от запознати с кадрите.

Кадрите са публикувани в страницата на Meteo Bulgaria.

Небезучастни останаха феновете на поредицата за Хари Потър. Момчето, което оживя, имаше точно такава сова на име Хедуиг, а кадрите предизвикаха носталгия в почитателите на филмите и книгите за момчето магьосник, създадено от британската писателка Дж. К. Роулинг.

"Ето, писмото ми скоро ще пристигне", "Хедуиг!", "Изпуснал я е от Хогуортс", "Министерството на магията не харесва това", гласят част от магическите коментари под видеото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деградация

    5 0 Отговор
    Когато едно забавление започне да става религия, Цивилизацията плаче с глас.

    Коментиран от #2

  • 2 Да, плаче

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Деградация":

    Показахте на целия свят колко сте цивилизовани.
  • 3 Много

    8 2 Отговор
    Красива птица. Преди време подарих такава на дъщеря си , и установихме , че освен красива , е умна , социална , и обичливиа !

    Коментиран от #4

  • 4 и все пак

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Много":

    Тези птици не са създадени да живеят в клетка.

    Коментиран от #5

  • 5 Това

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "и все пак":

    Е така , но важи за птиците , които живеят в живата природа ! Птиците за отглеждане , още от раждането си живеят в клетка , и са само за домашно отглеждане. Ако ги пуснете , ще станат жертва на първият хищник , който ги срещне , защото са много доверчиви , и не познават опасностите.

    Коментиран от #7

  • 6 Соваж бейби

    1 0 Отговор
    Горката птица заради Хари Потър тази птица е застрашена от изчезване и други совичари които ги тормозят като затворници вързани да не избяга,много от тях са изоставяни на стопаните им писва ,случвало се и да атакува човек без да иска ,клъвне очи има доста рискове това е дива птица не е котка.Направих експеримент с друга порода сова за да разбера дали се адаптира без да съм я вързвала защото я намерих сляпа още бебе никога не виждала родителите или брат ,сетра сова , ами не става отлита .Търси си неговият начин на живот,дори от в.доктор разбрах че тези птици постоянно си сменят мястото като житаните с каравана няма адресна регистрация.Жалко за хубава книга ,човешкият мозък смила друга информация /криворазбраната цивилизация/.Надявам се да не изчезне този вид все пак,много е красива,дори е незаконно наказва се с закон за собственици на сови
  • 7 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Това":

    Само малки бебета и не големи сови стават жертва.Когато си отвори очите и започне да върви,движи се пада от гнездо,хралупа...и се загубва ,ако е в гора или къща с добри човеци обикаля около гнездото майката или бащата не може да го върне заради ноктите но ги наблюдават и им дават храна.Друга позната намерих с подобни случаи като моя ги връща в гнездото с ръкавица да не мирише на човек.Прибира се само ако видиш съборено гнездо,другите птици починали...тук има доста .Ако пак намеря вече ще знам как по лесно да му помогна до 3 месец с минимален контакт за да си отлети в своя свят.Родителите им ги напускат след 3 месец вече мже да се оправя само.

    Коментиран от #9

  • 8 12345

    0 0 Отговор
    Совите са много готини птици.
  • 9 Вярно

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Е ! Дивите птици оцеляват много по лесно , от отглежданите. Стига да не са дребосъчета , както казвате.

    Коментиран от #11

  • 10 Читател

    1 0 Отговор
    Много красива птица но малоумниците я тормозят заради някакъв идиотски филм.
  • 11 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Вярно":

    Аз също като вас че ще е глупаво и наивно когато си замина.Обаче специалист с птиците ме успокои че когато е свободно извън човешка къща от 24 часа до 2 дни се адаптира само в неговата природа като събуждане от кома (може да нямаш спомен за близки но знаеш да пиеш вода,храниш се...) дълги години са правили проучвания.Има и патрулки назначени хора да ги събират около полета с дървета,по магистралата,улици излизат малките ...даже я бях попитала никога ли не ги е гушкала или страда когато отлети, грижи се за диви животни в беда и когато им дойде време ги пускат .Жената на човешки език ми обясни че техният метод е истинска помощ,нямат нужда от човешка прегръдка и съдействие в клетка у дома е диващина но хората не го разбират .В самата книга на Хари Потър писателката помолва читателите да не го приемат на сериозно и да не ги прибира в къщи за домашен любимец ама това хората сме .... някой не чете не се консултира с учени по темата мисли че то е по умно

    Коментиран от #12

  • 12 Незнам

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Соваж бейби":

    Доколко да ви се доверя , защото имах папагал , който се беше научил да си отваря клетката. Веднъж избяга и от стаята , и лично видях , колко доверчиво кацна точно пред носа на една котка , която го уби на място ! Беше много тъжно.

    Коментиран от #13

  • 13 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Незнам":

    Това е папагал !Говоря най вече за сова всички видове сова, орел...дива природа жената е учила с години и работи на 60 години е с опит.Обясни ми че совата е най интелигентната,умна.... птица няма друга с подобен интелект има нещо в нея което при кокошка ,папагал го няма ,не обгрижват папагали ако я срешна някой път ще я попитам .Не съм имала никога папагал но и кокошката и тя само яде и снася яйца в гората няма как да оцелее.Аз имам и котка още от бебе усещаше котката и съска ,котарака се е опитвал да я подуши знам ли изяде ,на 3 седмици беше бучише котарака с клюна си тя го напада без да съм майка сова да обясня че това е опасно животно за нея,инстинкт заложен
  • 14 Имате

    2 0 Отговор
    Логика , но по скоро , защото совата е хищна птица. Иначе и папагалите живеят в дивата природа , но са добродушни. Четох някога , че гарваните са най интелигентните птици. Незнам дали е вярно , но преди време видях необикновено зрелище. Гарван и плъх се сбиха за остатък от храна. Никой не взе превес , и плъха започна да цвърчи , а гарвана да грачи. От канализацията изскочиха други плъхове и нападнаха гарвана. Но от небето като авиация дойдоха други гарвани , и боят стана масов. Съжалявам , че тогава телефоните още нямаха камери , и не можах да направя клип. Може би щеше да е интересно дори и за учените.

    Коментиран от #15

  • 15 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Имате":

    Вярно за гарваните и цялата фамилия те са няколко вида също са умни ,но са разделени по качества и природа .Тази жена е една от тези учени които постоянно правят проучвания,нови неща открити допълнително за даден вид от специалността и после пишат в книгите,учебници за определени видове и закрила за този вид животни ...Телефона и ми даде в.доктор на котката ако имам нужда от съвет , търсих помощ още когато я намерих исках обяснение за храна.... той пък разбира само от дом.животни и не знае .Първия път не ми вдигнаха веднага телефон и реших да чета как се храни...за щастие порасна можело е да умре .Не пият вода ,само кръв от мишки и косми,суровото месо не е голям проблем което съм давала но мухи и разни други неща са липсвали в хран.режим имало е риск да умре като липса на витамини както при човек.Същата жена ми каза друг път не вярвай на всички глупости писани в гугъл освен истина има много глупости ами търси специалист за каквото и да е

    Коментиран от #16

  • 16 Може

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    Да се намери и друго странно нещо , за совите и гарваните. Според някои народи , и двата вида птици са свързани със смъртта. Пренасяли душите на мъртвите. Казват , че понякога в телата им може да се всели дух на някой , който е умрял , но иска да ви види. Може би има нещо вярно , защото гарваните се въртят около разни гробища , а совите са птици на тъмнината!

    Коментиран от #17

  • 17 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Може":

    Може би не е доказано ?!Парадокс или глупости на старите хора поради невежество.За тях деня е като ноща,често ловува вечер защото е по спокойно хората са си в къщите по нивите няма трактори...Едно време е нямало ток и хората са се плашили когато я видят да прелита или кацне на прозореца.Нямало е морги ,починалите сега там седи точно като хотел в студена стая ,оставяш цветя...до деня на цвремонията.А преди са ги държали по къщите и от нощно си бдение са засичали птицата и са влезли в филми.В къщи никой не почина докато беше в къщи!Все пак учените още не са доказали паранормални ефекти освен че може да живее в обладана къща и да не и пречи присъствие на фантом еднакво спокойна.Тези птици са нужни са земеделците яде мишки

    Коментиран от #18

  • 18 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Соваж бейби":

    Има случаи на обладани животни. Духовете предпочитат да обладават хора , защото използват умственият им потенциал. Но са описани наблюдения , как някой дух , подгонен от заклинател , се прехвърля в някое животно. Ама в животно , не се чувстват комфортно. Явно обаче , хич не им се връща в мястото , от което идват , защото може би , там е още по некомфортно!

    Коментиран от #19

  • 19 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ами":

    Има различни случаи не само животни,всичко което ни заобикаля.Може би защото са невидими и не са толкова силни колкото човек ....просто енергия която обсебва друга енергия и я ръководи чрез манипулация /хипноза но само на уязвими предмети.Тази негативна енергия също има слаби места и с човек ако е по силен психически не може да те засегне...дълга и голяма тема за която и аз си задавам въпроси ,просто мой анализ .Ако някой ден успеем да вържем приятелски контакт с извънземни сигурно биха ни казали нещо повече за нашата раса ,ние дори не знаем какво става с нас след смърт,само гадаем?Може би духовете на починали си заминават за винаги,а тази негативна енергия говори от тяхно име и с техни спомени ни подвежда ни моя хипотеза чрез тази лъжа те атакуват чвек ,да си предсатвяме че близки ни говорят ...възможно е в първите дни след смърт ...после са фантоми не нашите близки.Както случая с совичката когато напусне човешкият дом и отлети в природата си за 24 часа излиза от кома...и никога не се връща при човека който я е отгледал може да прелети ,да си вземе збогом случи ми се и на мен ,и с лъвове има такива случаи но си поема по пътя.Не си идва да спи в къщи с хората

    Коментиран от #20

  • 20 Може

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Соваж бейби":

    Да се мисли в няколко направления. Първо , вероятно е да има прераждане. Второ , вероятно е и да има преминаване , след което никой не се връща. Но аз мисля , че е смесица и от двете. Човек се преражда , докато научи необходими уроци. После преминава , и никога не се връща , защото вече е в по високо измерение , или вселена , или , нещо подобно. Също като вас считам , че тези , които се представят за мъртвите ви близки , са съвсем други същества , които нямат добри намерения. Много хора упорито не го разбират , и д сами попадат в обхвата на тези същества. Допускат ги доброволно , близо до себе си , и стават лесни за обладаване. Не знам дали сте чувала , но ако духа е от кротките , и не прави поразии , може никога да не се разбере , че някой човек е обладан. Само най близките ще забележат нови странности в поведението , но няма да се сетят от какво е.

    Коментиран от #21

  • 21 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Може":

    Вярно е с учени занимаващи се в областта се доказва че можеш да живееш и в мир с фантом в една къща ,просто да не мислиш нищо за тези работи и да не те е страх .Първоначално хората са имали стрес почукване такива неща..идва спец.екип водят разговор фантома споделя че му е кеф да живее в къщата няма да напусне ,не е тормозил или обладал собствениците просто си трака .И ако собствениците се не се плашат си живеят в мир.После даваха след 1 година няма проблеми от време на време са усещали хората присъствие но само това респект между видове да речем.Някой не съзнава и не знае за такива неща,има много видове някой само изсмуква енергията ти честа умора ....депресия......Само материал и доказателства да търсиш от хора занимаващи се в областта.Има и много неща без отговор. Всеки приема мистерията и това което не знаем под различен ъгъл.Още сме в задънена улица,поне измислихме смартфон и интернет истината,другото е само хипотези приятелю.

    Коментиран от #22

  • 22 Имаме

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Соваж бейби":

    Повече от смартфон и интернет. Вече имаме технологии , с които е видяна човешката душа. Дори е измерена , и тежи 21 грама , ако не бъркам , независимо колко е голям и тежък човека. Що се отнася за фантоми , духове и подобни , вече има добри домашни камери , които ги улавят. Може да видите много записи в нета. Много се знае , но никой не подхваща темата , защото никой няма смелост , да скочи срещу църквата. Това , открай време не завършва добре!

    Коментиран от #23

  • 23 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Имаме":

    Точно това имах в предвид за смартфон и интернет =прогрес в технологията всичко.За другото не знам защо ?!така или иначе вече новите поколения са далеко от религия ,внуците пък хабер няма да има.Имаме създател разбира се наричаме го Бог,той няма нищо общо религиите са клон съдаден от политиците разни императори,царе...подялба на територия,предтекст за война..нищо божественно ,всява омраза...Аз ви обясних негатива как влияе с психо атака.Казах ви извънземните знаят повече защото ни идва на гости ,а ние седим само в косм.станция над Земята и чакаме да дойде Коледа или падне сняг друго не можем, доказани са паранормални неща доказани и НЛО ,другото е фантазия,митове и легенди как да кажа нямало е кино,телевизия и писали например днес как имаме Батман,Айрънмен,Капитан Планета ако ми разбрахте мисълта .