Last news in Fakti

15 Декември, 2023 10:32 1 662 23

Осъдиха актрисата Изабел Аджани на 2 г. условно и 250 хил. евро глоба

  • актриса-
  • изабел аджани-
  • франция-
  • данъчни измами-
  • съд-
  • присъда-
  • пране на пари

Френската актриса е призната за виновна за данъчни измами и пране на пари

Осъдиха актрисата Изабел Аджани на 2 г. условно и 250 хил. евро глоба - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френската актриса и носителка на пет награди "Сезар" Изабел Аджани е била осъдена на две години условно и глоба от 250 000 евро за данъчни измами и пране на пари, предаде АФП. Звездата не е присъствала на делото, но е била представлявана от адвокати.

Иконата на френското кино е призната за виновна, че през 2016 и 2017 г. с измама е установила местожителството си в Португалия, представила е дарение от два милиона евро като заем и е направила превод на 120 000 евро чрез недекларирана сметка в САЩ, пише БТА.

Съдът подчертава "сериозността на фактите", които свидетелстват за желанието на Изабел Аджани да се укрие от данъчните власти и накърняват равенството на гражданите. Според съда макар да е актриса с безспорен талант, Изабел Аджани е "не по-малко данъкоплатец".

Адвокатите на Аджани казаха, че са изслушали решението на съда с "изумление". "Ето защо с увереност и решителност ще я поканим да обжалва незабавно", казаха те.

Звездата на Изабел Аджани изгрява с филма "Плесницата" (1974), когато актрисата още няма 20 години. Тя е известна и с ролите си във филми като "Камий Клодел" и "Кралица Марго", както и с изявите си като певица.

Миналия месец Аджани издаде втория си албум Bande originale, включващ дуети с международни и френски изпълнители като Сийл, Юсу Н'Дур, Саймън Ле Бон от "Дюран Дюран", Дейвид Силвиан, Питър Мърфи, Етиен Дао, Гаетан Русел, Бенжамен Биоле, както и с покойните звезди на Франция Кристоф, Даниел Дарк и Филип Паскал.

Новият албум, над който Изабел Аджани работи в продължение на 17 години, се появи четири десетилетия след първия - Pull marine, създаден съвместно със Серж Генсбур.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Незнам

    5 0 Отговор
    Как е сега , но навремето на по богатите французи им вземаха 75% данък ! За мен са прави , да си крият парите. Това е узаконен грабеж от страна на държавата !

    Коментиран от #4

  • 2 Мъдрият

    4 1 Отговор
    Интересно, че и голяма част от тези, които имат много пари като тая - въпреки това искат да мамят!
  • 3 Ахъм

    3 0 Отговор
    Тази беше яка мацка на времето, ама сега и тя одъртя...
  • 4 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Незнам":

    Те много богатите изобщо не са за съжаление,щом има пари да купи голяма вила с размер на гимназия 10/15 декара земя за басейн ....да плаща!Грабежа е от средната класа и бедните ,данъците за застраховки и осигуровки се покачат а заплата не !и когато си платиш всичко като поп остават стотинки а богаташите имат няма да обеднее

    Коментиран от #6, #8

  • 5 френския диктатор до

    1 1 Отговор
    вчера плюеше по комедийния актьор в русия , а днес подгони друга за пари . няма угодия . ограбват до кокал , който има доход , особено по богатите . хахаха 200-300 величия укрили . кеца трупа 6 милйона суха пара . от нап го молиха и даде 1 милйон данък . после ктб фалира и кеца взе парите от купувачи на дългове . ганчев му откраднаха 8 милйона долара в юса сметката . гадна работа .
  • 6 Принципно

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    Неправилно е , да се мразят богатите хора по дефолт! Наистина част от тях са мошеници , но друга част са умни и предприемчиви хора , които са забогатяли почтено , с труд и ум ! Може и да е правилно да плащат по високи данъци , но 75% не е нормален данък , а узаконен грабеж !

    Коментиран от #7

  • 7 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Принципно":

    Не можеш да ме разбереш за тях тази е тарифа е нищо си купи една маркова чанта и обувки по малко примерно,няма да пътува с джет приве ще плати данъци!Ами другите хора на заплата и ддс всеки ден в магазин сметки,ток,вода...Мбапето първи се похвали купил си за 30 хиляди евро маратонки диорнайк ама за данъци не им се дава?а колко им са разходите на ден по кръчми и хотели?значи богатия иска нищо да не дава ние другите сме по богати и даваме то така излиза куче влачи рейс... лафа

    Коментиран от #22

  • 8 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Соваж бейби":

    чалгагжии, магистрати, депутати, крупни приватизатори, адвокати, съдии, партийни функционери от висш ранг тук не е ли така. Забравили да си подадат данъчни декларации, а не забравили да купуват и окупират цели острови и кътчета по гръцко и др. места. И какво стана. Нищо. Или някаква мижава глоба, спрямо заграбеното или нищо.

    Коментиран от #9

  • 9 Соваж бейби

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "един от стадото":

    Същата работа е и тук приятелю,системата е като в България.Никога не разбирам много богати как без капка срам реве че плаща данък ?ами ние -първо ти спират от заплатата 350 и 500 евро говоря ти нашия случай ,нямам право на социални защото доходите ни били високи ?!обаче нямам ролс ройс и не ям с златни прибори а децата ми са извънземни правото отива за мигранти те са по французи и калпазани франсета с деца които са научили системата работят 2 месеца 1 година бора +помощи и отново живота е хубав !Иронията е такава най бедните калпазани и много богати са добре,апък хора като мен ако закъснеем само един месец неплатен данък после идва с лихва за забавяне и ако чакаш 3 месец ти идва фактура от съда спират автоматично от банковата карта в +такаса и за съда това е за нормален човек работещ който и да искаш не можеш избяга или скриваш данъци

    Коментиран от #10

  • 10 Тука

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Соваж бейби":

    Говорим за справедливост ! Несправедливо е да вземаш 75% данък на някого , само защото е богат! Данък от три четвърти дори при турците не е имало !

    Коментиран от #11, #12, #13, #20

  • 11 Извинете

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тука":

    Беше за коментара ви 7 !
  • 12 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тука":

    Пак бъркаш математиката,този процент е някъква база не пада от небето!Ще ти дам пример новия американски кошмар видели са от Франция .Има едно предаване селинг сънсет продажба на скъпи бараки за милинери.Тази година имат наложена такса 5 милиона еднократни за закупен имот данък НО!Бараката е на цена 25,30...40 милиона долара и на тази база ти взема още 5 милиона.Извини ме много но аз ако съм много богата без да ми искат пари ще построя нещо с мои пари няма ги давам на хиените дарения ами ще движя строежа примерно децка градина,болница и ще го подаря на кметството под писмено обещание нотариално че ще остане такова не ресторант примерно и да не искат такси от децата на месец..примерно

    Коментиран от #14, #15

  • 13 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тука":

    при тях е било друго, или заточение в Диарбекир, или жените и децата им по пазарите на ориента. А богатите българи са били длъжни освен десятъка, да шият, тъкат, предат основно за османската армия

    Коментиран от #23

  • 14 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    а сега създават фондации уж с благотворитенлни цели, а те перачници излизат. Не виждам болница, училище, д.градина, дори една детска площадка построена еднолично от някой бизнесмен и дарена на община. Паметник ще му вдигнат, и то платен от хората за благодарност. А такива със скрити пари, ще кажат- глупак, що не питаш как стават тия работи. Законите ги пишат те, и винаги с вратички, а за нас заробващи условия

    Коментиран от #16

  • 15 Няма

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Да се разберем! Бедните никой не е длъжен да ги дондурка. Те са такива , защото нямат качества и смелост. Имат само оправдания , най глупавото от което е , че са съвестни граждани , и спазват законите. Всъщност , те са страхливи граждани!
  • 16 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "един от стадото":

    Същатата работа е и тук даже по зле.Защото данъци се събират масата хора сме бачкатори,всеки лев и доходи се облага с данък само спечелени от лото вид хазарт не се облага разни талони с печалба...В малко градче живея доктора ни се разболя от рак 1 г.нямаме доктор ?другия не може да поеме всички ходим в съседният град с пр.час и все няма начин много болни не сме в преоритет с 40° температура ,кашлица.. дете няма привилегия аз трябва да чакам 5 дни и да го държа така?!друга опция викаш есоес доктор и плащаш 50 евро за преглед нищо че си плащаш здр.осигуровка !Кой е отговорен кмета или кой ??оправданието е завършилите медицина бяга в големите градове или чужбина.Децки забаления няма само глупави паркчета водя го в Ла Рошел,Поатие места фютюроскоп..дисниленд.Ако пък искаш да играе балет,свири пиано ,цигулка...заделяш бюджет все едно плащаш нова кола на месец кредит ?Значи нормалния човек трябва нищо да не прави от работа в къщи и да хрантути всички по веригата а ти данъкоплатеца ми за теб един морков .А богатия реве че на база пари го таксували

    Коментиран от #17

  • 17 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Соваж бейби":

    с един личен лекар ли сте, виж ти. А педиатър няма ли отделно. Какво се чудя, в едно Търново работят с един хирург. Все реват, болниците и клиниките много, да сме вземали пример от запада. И все плюят бившето здравеопазване, а имаше дори болници по някои села. Училище без лекар и зъболекар нямаше. Сигурно си хванала и от това време тука. Ето още едно перО за крадене и прикриване на данъци. Богатите си ходят по частни клиники у нас и навън, ако е наложително съм съгласен, но да опъват скули, да дуят жуки и да точат мазнини със скрити необложени пари, не. Да се върнем да държавните и общински болници. Как се става милионер на някои в такива, и какви са тия заплати на някои, по 50- 100 000хлд на месец. Не ми се мисли, дано пандемията не ни налази пак със същите размери. Хем гладен, хем затворен ще е народа

    Коментиран от #18

  • 18 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "един от стадото":

    Педиатъра е на 6 месеца за общ преглед на дете може и в годината веднъж ,за очи разни други проблеми чакаш с месец /два,зъболекър също много трудно личният винаги претоварен минимум месец чакане това за хора които си плащат здр.осигуровка.Спешна помощ безплатно в болница е само за мигранти а ти имаш избор частна клиника или доктор извикан по телефон който иска кеш пари виждаш ли как си прецакан не важи здра.осигуровка .Това се прави с цел всичко поетапно да се плаща а парите за здравна ??значе ги давам за Бог да прости ??ей така че имам много.Бях се заинатила 2 месеца не платих на 3ия месец дойде писмо длъжна съм да плащам нямам право да прекъсвам това че нямаме доктор не бил техен проблем не са проблем 12/15 км .в съседно градче не може за деня да приеме 1 доктор 100 човека например за ден те са прави просто системата е сещай се кой печели.Дал Бог скоро някой нормален президент .

    Коментиран от #19

  • 19 един от стадото

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Соваж бейби":

    е това е орисията на малките населени места. Тук дори аптеки няма по някои села. Интересно какво ли си говорят по срещи президентите, освен официалните разговори. Знам, като при срещи на работодатели. Тупат се по рамото, и си дават акъл един друг как да натягат колана още, и кой какъв нов метод е измислил. Ако случайно е останал някой опортюнист/в добрия смисъл гледат как да го смачкат. Така, че аз много не вярвам на новите, и те като старите да не стане. Дано не съм прав..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Стиилиинос

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Соваж бейби":

    Вземат парите на богатите и ги дават на циганите арапите и черните
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.