Last news in Fakti

18 Декември, 2023 18:32, обновена 25 Декември, 2023 11:35 2 320

Коледа е време за цялото семейство, 7/8ТВ е подготвила богатата коледно-новогодишна програма ВИДЕО

  • програма-
  • телевизия-
  • 7/8-
  • коледа

Изненадите са много

Коледната програма, започва на Бъдни вечер от 18 ч. с детското издание на “Пирин фолк 2023”.

От 20 ч. стартира двучасовото празнично предаване на 7/8ТВ, с водещ Камен Воденичаров. Специален гост ще бъде световно признатият диригент и съвременен будител - маестро Йордан Камджалов, на когото NASA и Международният център по астрономия кръщават астероид с мотива, че “той свързва света на музиката с очарованието на Вселената”.

В предаването на Бъдни вечер зрителите ще чуят вдъхновяващи и емоционални изпълнения на създадения от Камджалов хор - “Музикална лаборатория за човека”, под диригентството на Мая Василева-Четрокова.

В годината на своя 40-годишен педагогически юбилей ще гостува и голямата Благородна Танева от Националното музикално училище “Любомир Пипков”. За тези 40 години учениците по цигулка на Благородна Танева са спечелили над 800 награди. В предаването зрителите ще могат да се докоснат и до таланта на част от нейните настоящи ученици.

Гост в празничното предаване ще бъде и един от най-светлите умове на нашето време, българинът, който е изпратил стотици свои ученици в най-престижните световни университети - учителят по физика Теодосий Теодосиев.

Благородна Танева и Теодосий Теодосиев ще разкажат и за бъдещия Просветен център на маестро Камджалов. Двамата ще преподават на хора от всички възрасти в Просветния център, целящ да обедини в едно наука, музика, изкуство, спорт.

Веднага след празничното предаване пък започва концерта на Андре Рийо - “У дома за Коледа”, с който телевизията ще посрещне Рождество Христово.

На Коледа, от 19 ч., зрителите ще гледат празничното издание на Tonight with Шкумбата” с много изненади от водещия Димитър Туджаров, а от 20 часа започва коледното издание на Вечерното шоу. Гости на водещия Иво Сиромахов ще бъдат чужденци, които говорят български, четат на български, имат любими български песни, танцуват на българска музика, празнуват българските празници и празнуват Коледа - тук, в България. Чужденци, за които България е техен дом.

Гости ще са американецът Рори Милър, който живее и готви с българските баби, един от най-запомнящите се участници в “X factor - България” - Стивън Ачикор, нигерийката, която се грижи за дете в Уганда - Полина Таймо, победителката в тв формата “Умна и красива” - Валерия Цимбал, и уелсецът с неподражаемото чувство за хумор - Андрю Ричардс от тв проекта “Добре дошъл в България”.

Зрителите ще чуят и любимите български песни на всеки един от тях, в изпълнение на “Ку-ку бенд”.

Още от “Ку-ку бенд” зрителите ще получат в 22 ч., когато започва първата част на “Най-доброто от Вечерта на “Ку-ку бенд” през 2023 г.”

През празничната коледна седмица в четири поредни вечери зрителите на телевизията ще могат да се забавляват с избрани моменти от “Вечерното шоу на Слави Трифонов”, включващи и неизлъчвани кадри зад кулисите.

Избрани моменти от 2023 г. ще имат и другите любими предавания на зрителите, като “Вечерта на Северозапада” и “Крум Савов live”.

Едно от малкото стойностни предавания за култура в българския телевизионен ефир - “Вечерта на Иван Кулеков” също ще излъчи избрани моменти от 2023 г.

Обзор на динамичната и бурна политическа година, в която имаше и парламентарни, и местни избори, зрителите ще гледат в публицистичното предаване “Студио Хъ”.

Точно в 23 ч. на 26, 27, 28 и 29 декември започват коледните издания на “Шоуто на сценаристите” с ексклузивни гости, които прославят страната ни.

Сред тях са наши лауреати от олимпиадите по математика и астрофизика, двукратната световна шампионка по бийтбокс Печенката, както и Мис България - Елизабет Кравец.

На 27 декември от 21 ч. зрителите ще гледат оригинално издание на “Вечерта на Ку-ку бенд”. В него празничен концерт ще изнесе Оркестърът за народна музика на Българското национално радио, с диригент Димитър Христов.

На 30 декември от 10 ч. пък ексклузивни гости на водещите на “4+” Ирина, Георгина, Камелия и Биляна ще бъдат Краси Радков и неговата съпруга Станислава Ганчева!



Свързани новини