Last news in Fakti

19 Декември, 2023 12:31 939 6

Запознай се с нашите: Сигурни тактики да станете снаха-мечта

  • родители-
  • връзка-
  • запознанство-
  • отношения

Ако искате да се харесате на родителите му и да установите добрите отношения с тях, следвайте тези съвети

Запознай се с нашите: Сигурни тактики да станете снаха-мечта - 1
Снимка: Shutterstock

Правилните и приятелски отношения с родителите му до голяма степен ще определят бъдещите отношения с вашия избраник. Те могат да бъдат и решаващ фактор дали ще станете семейство един ден. Ще стане ли свекървата ваша втора майка или причина за развод? Дали бащата на вашия избраник ще потупа сина си по рамото одобрително или ще го посъветва да стои далеч от вас?

Запознайте се с тези 7 сигурни начина да накарате родителите му да ви харесват:

Не закъснявайте

Позволихте ли си да закъснеете с повече от тридесет минути? Знайте, че нито скромният ви външен вид, нито чаровната ви усмивка ще ви спасят.

Родителите на потенциалния младоженец най-вероятно ще приемат благосклонно всяко извинение, било то среща със строг шеф или липса на паркоместа. Първото впечатление обаче е безнадеждно провалено. Струва си да дойдете на срещата навреме, особено ако е наистина важно за вас.

Бъдете спокойни

Напълно нормално е да се притеснявате. И това в известен смисъл е дори комплимент към родителите му, защото демонстрирате сериозно отношение към техния син. Така че няма нужда да криете емоциите си, освободете ги и се отпуснете.

В противен случай съществува риск да изглеждате неискрени, напрегнати и неемоционални. Не забравяйте, че имате работа с бъдещи роднини. Насладете се на разговора.

Говорете

Мълчанието е злато, но не и този път. Вашата задача е да покажете какъв човек сте, а за да направите това, е важно да участвате в разговора. Ако не се чувствате удобно да говорите твърде много за себе си, не се колебайте да попитате родителите на младоженеца разни въпроси.

Например: Как са се запознали? Имат ли любим албум със снимки от тяхната младост? Основното нещо е да не прекалявате, защото иначе изглеждате като нервозен маниак.

Не бъдете претенциозни

Най-добре е да оставите претенциите относно менюто, температурата на въздуха и т.н. за себе си. Изключение е сериозна алергия, но ако родителите на приятеля ви ви чакат за вечеря, го помолете да ги предупреди за това.

Ще бъде неудобно, ако не успеете да опитате повечето от ястията, които майка му грижливо е приготвила. Опитайте се да не фокусирате вниманието си върху това, което не ядете, а да поискате повече от ястието, което харесвате.

Намерете причина за комплимент

Не прекалявайте с ласкателствата, защото не искате да изглеждате като лъжец и манипулатор, нали? Също така изключителната честност в никакъв случай не е това, което се изисква от вас. Бъдете дипломатични. Не забравяйте да намерите причина за похвала и искрено възхищение. Ако нещо ви е направило впечатление, не забравяйте да кажете на събеседниците си. Това ще предизвика взаимна симпатия и приятна атмосфера.

Подкрепете човека

Не забравяйте, че вашият мъж също ще направи своите заключения въз основа на резултата от срещата. Той ще се нуждае от вашата подкрепа още повече, ако майка му и баща му прекарат цялата вечер в разговори колко е некадърен и как ги е изненадал, като е довел свястно момиче в къщата.

Родителите не се избират и отношенията варират. Ще живеете с мъжа, а не с роднините му, така че не се опитвайте да бъдете срещу него, с надеждата да спечелите одобрението на родителите му.

Бъдете тактични

Не забравяйте, че родителите на този човек са от различно, обикновено по-консервативно поколение. Оставете „голата“ рокля и модните шорти за бурните партита. За срещата с родителите му препоръчваме да се облечете скромно, но умерено изискано.

Това важи и за обноските - без целувки в ухото и без еротични намеци по време на семейни разговори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    5 1 Отговор
    Все ми е тази ако иска и час да закъснее дори да отложи срещата с друга дата!Само повтарям у дома правило N-1🚻два различни пола✅️,да не е пияница,наркоман,хазартни игри❌️ какъв е характера не ми пука ,няма да ми живее в къщата ,вжното е децата да се разбират и уважават и да имам внуци ги възпитат добре.На бели кахъри като дали мляска яде ли с нож по етикет или дали глади дрехи, малко мързел...това са глупости с времето при желание се поправят който има желание няма перфектни
  • 2 Идън

    8 0 Отговор
    Глупости! Двете поколения трябва да живеят отделно. Що за мъж е онзи, който ще създава свое семейство, но живее заедно с майка си и баща си в техния дом- който те са направили и подредили по свой вкус. Това не е добре нито за тях- нито за новото семейство .Новото семейство има свои вкусове- свой ред- свои навици и свои деца. Три поколения в едно жилище е трудно да живеят в мир и сговор. Този артистизъм потиска истинското в човека. Бъдете себе си.

    Коментиран от #3

  • 3 Индиец

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Идън":

    Ние живеем сички с тъщи , свекърви , братчеди и лели в една къща. Найш кво е весело , и кви кичеци играйм. Ич не си права , да знайш !

    Коментиран от #4

  • 4 Идън

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Индиец":

    ,,Кичеците,,- ясно. Но всеки ден по една каруца тор...

    Коментиран от #6

  • 5 Табаков

    4 0 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с номер 2. Младите трябва да живеят отделно от родителите им. Иначе непременно започват проблемите и караниците са налице. Краят на връзката ви и охладняването на отношенията са близо.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.